Editörün Seçtikleri Baş ve boyun kanserlerini baş aşağı edin!

Baş ve boyun kanserlerini baş aşağı edin!

10.11.2017 - 14:16 | Son Güncellenme:

5. Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası için yeni bir sosyal medya kampanyası başladı.Kampanya kapsamında baş ve boyun kanserini baş aşağı edebilmek için sosyal medyada fotoğraf paylaşarak motivasyon sağlanması hedefleniyor.

Baş ve boyun kanserlerini baş aşağı edin

5. Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası çerçevesinde planlanan sosyal medya kampanyasında, Instagram hesaplarından baş aşağı duran görseller #başveboyunkanserlerini #başaşağıedelim #SupportingSurvivorship etiketleriyle paylaşılacak. Video platformları aracılığıyla ise farkındalık filmi izleyicilere ulaşacak.

Avrupa Baş ve Boyun Topluluğu (EHNS), Baş Boyun Kanserleri Derneği ve Merck’in koşulsuz katkılarıyla bu yıl 5. kez düzenlenen Baş ve Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası’nın konsepti “Baş boyun kanserlerini baş aşağı edin” olarak belirlendi.

Bu yıl Avrupa’da geçekleşen kampanyanın temasına paralel olarak hastalık hakkında farkındalık yaratırken, sağkalım oranını desteklemek (#SupportingSurvivorship) ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amaçlanıyor. Ayrıca, bu hastalıkla mücadele edenleri kanseri baş aşağı ederek sağlıklı hayatlarına geri dönmeleri için motive etmek hedefliyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler #başveboyunkanserlerini #başaşağıedelim #SupportingSurvivorship etiketiyle baş aşağı edilmiş fotoğrafları, görselleri veya spor, eğlence ortamlarındaki eski fotoğraflarını (#tbt) paylaşarak kampanyaya destek olabilecekler. Fotoğraflarını baş aşağı çevrilmek isteyenler, Instagram’ın fotoğraf düzenleme ayarlarında bulunan döndürme fonksiyonunu kullanarak bunu kolaylıkla yapabilecekler.

Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen kanser türleri arasında yer alan baş ve boyun kanserleri, erkeklerde kadınlara oranla 2-3 kat daha fazla görülüyor. 40 yaş üstünde yaygın görüldüğünü belirten uzmanlar, son dönemde gençlerde görülme sıklığında artış olduğuna dikkat çekiyorlar.

Haydi siz de katılın ve Baş Boyun Kanserlerini Baş Aşağı Edin!

Yazarlar