Cadde ‘Başarılarımla motive oluyorum’

‘Başarılarımla motive oluyorum’

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son dönemde yer aldığı yapımlarla adından söz ettiren Olivia Culpo, kariyer seçiminde yaşadığı zorlukların ardından, başarılarına bakarak motivasyonunu sağladığını söyledi.

‘Başarılarımla motive oluyorum’

2012 yılında Miss Rhode Island seçildikten sonra Miss USA tacını takan, ardından Kainat Güzeli olan Olivia Culpo, Le Fair dergisine kapak oldu. ‘Çatışma’, ‘Acayip Güzelim’ ile ‘Öteki Kadın’ filmlerinde rol alan 26 yaşındaki model, ailesini, güzellik

Haberin Devamı

- Rhode Island’da büyüdünüz ve müzisyen bir aileden geliyorsunuz. Ne tarz müzikler icra ederlerdi? Sever miydiniz?

Anne-babam, lisedeyken orkestrada tanışmışlar. Annem profesyonel viyola sanatçısı ve babam da trompet çalar. Bense klasik müzikle büyüdüm ve dört kardeşimle farklı enstrümanlar çalarız. Gerçekten de çok sesli bir evimiz vardı!

- Çello çalıyorsunuz. Bu durum hayatınızı nasıl etkiledi?

Hâlâ sık sık çalarım. Beni gerçeklerden alıp, zihnimi arındırmasını seviyorum. Stresli hissettiğim dönemlerde bana yardımcı olan bir numaralı araçtır. Elimden geldiği kadar icra ediyorum. Geçtiğimiz yıl Snoop Dogg’un, bir parçasında çaldım. Çok zevkliydi.

- Ailenizle ilişkileriniz nasıl?

Tüm ailemle çok yakın bağlarım var. Birbirimizle nasıl geçineceğimizi iyi biliriz. Onlar benim için bu dünyadaki en önemli varlıklar. Olabildince fazla zaman geçiriyorum.

Haberin Devamı

‘Başarılarımla motive oluyorum’

- Anne-babanızın güzellik yarışmasını onaylamadığını duyduk. Şimdi ne düşünüyorlar?

Miss Rhode Island yarışmasına katıldığım ilk zamanlarda çok korktular. Bunun narsistik olduğunu ve karakterime uygun olmadığını düşündüler. Güzellik yarışması yerine, elimde çelloyla bir orkestrayla sahne almamı istiyorlardı. Şimdi çok
daha destekleyici ve anlayışlılar.

- Kariyer seçimleri aileleri tarafından desteklenmeyen gençlere ne önerilerde bulunursunuz?

Kim ne derse desin, herkes hayallerinin peşinde koşarken, meydan okumalarla karşılaşır. Bu kaçınılmazdır.
Arkadaşlarınız, aileniz ve hatta yabancılar bile size karışır. Hedeflerinizi belirleyen tek insan, sizsiniz. Bu nedenle devam etmek ve iç sesinizi dinlemek çok önemli. Odaklanmanız ve yargılamalara kulak asmamanız gerekiyor. Kendi adıma, kat ettiğim yola ve başarılarıma bakarak, motivasyonumu sağlıyorum.

- Stresle başa çıkmak için neler yapıyorsunuz?

Günlük tutmayı, meditasyon ve egzersiz yapmayı seviyorum. Bunlar enerjimi ve düşüncelerimi kanalize etme yollarımdan bazıları. Böylece boğulmuş hissetmiyorum. Ayrıca ailem ve arkadaşlarım da bazı şeylere karşı farkındalık oluşturmamı sağlıyorlar.

Haberin Devamı

‘Tam bir feministim’

- Güzellik yarışmalarının kadınlar arasındaki rekabeti desteklediğini savunan eleştirmenler hakkında neler söylemek istersiniz?

Şunu öğrendim ki, kadınlar hemcinslerini destekleyebilir ya da birbirleriyle yarışabilirler. Ben aktif bir şekilde desteklemeyi ve yaptığım her şeyde kadınları ön plana çıkarmayı seçiyorum.

‘Başarılarımla motive oluyorum’

- Kadın kadına ilişkiler konusunda en önemli şey sizce nedir?

Arkadaşlarım, kardeşlerim ve annem hayatımın büyük bölümünü oluşturur. Tavsiyeye, sohbete ya da ağlayacak bir omuza ihtiyacım olduğunda, kadın tanıdıklarıma giderim. Onlara ve düşüncelerine güvenirim.

- Kendinizi bir ‘feminist’ diye tanımlar mısınız?

Evet, elbette! Tam bir feministim.

‘Oyunculuk bir rüyaydı’

- Oyunculuk yapmak hayaliniz miydi? Bu mesleğin en iyi yanı size göre nedir?

Benim için gerçekten bir rüyaydı. Günlük yaşantımdan sıyrılıp, başka insanların hikayelerini anlatmak fikri her daim hoşuma gitti. Kısa bir süreliğine de olsa, gerçeklerden kaçıp, farklı yolculuklara çıkabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

- Yolculuk yapmak hayatınızda nasıl bir rol oynuyor? Dünyada en sevdiğiniz yerler nereler oldu?

Sahili ve güzel havası olan yerleri seviyorum. İbiza, Singapur ve Montenegro, favori yerlerim...