Estetik Başarılı burun estetiği nasıl olmalı?

Başarılı burun estetiği nasıl olmalı?

24.08.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Hastayı mutlu edecek burun estetiği ameliyatı nasıl olmalı?

Başarılı burun estetiği nasıl olmalı

Burun estetiği ameliyatlarında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Haberin Devamı

Özel Çankaya Tıp Merkezi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mehmet Ali Erdağ, burun estetiği(Rinoplasti) ameliyatlarında, kişinin operasyondan sonra aynaya mutlu bakmasını hedeflediklerini söyledi

Türkiye'de hem erkekler, hem de kadınlar daha güzel bir yüze sahip olmak amacıyla burun estetiği yaptırıyor. Burun estetiği ameliyatları hakkında konuşan Özel Çankaya Tıp Merkezi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mehmet Ali Erdağ, “Güzel burun” kavramının her kişinin yüzüne göre değiştiğini söyledi. Dr. Erdağ, “İnsanın yüzüne yakışan ve yakışmayan bir burun kavramı vardır.

Hasta ile ameliyat öncesi konuşurken yüzüne yakışan, güzel bir burun yapmayı amaçlıyoruz. Bazı hastalar ellerinde ünlü kişilerin fotoğraflarıyla gelerek, 'Ben bu burnu istiyorum' diyor. Ancak bu mümkün değil. Çünkü; herkesin yüzünün farklı bir oranı var. Başkasının yüzünde çok güzel gözüken bir burun, her yüzde güzel gözükecek diye bir durum yok. Bir kişinin yüzüne baktığımızda burnu görmüyorsak, yüz ile burun bütün duruyorsa, burun güzel bir burundur” diye konuştu.

Haberin Devamı

“DOĞAL DURAN BURUN, EN GÜZEL BURUN”

Ameliyatla hastanın yüzünde en doğal duran burunu oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Dr. Erdağ, “Estetik ameliyatıyla kişinin yüz ifadesinde belirgin değişiklikler oluşmasını istemiyoruz. Doğal bir burun elde etmeyi amaçlıyoruz. Yapılan ameliyatla doğal bir burun elde edilemezse, bu sefer yüzdeki başka bölgeler göze batmaya başlar. Örneğin; çene ve elmacık kemikleri çok çıkık gözükebilir. Bu sebeple her kişinin burnu kendi yüz ölçülerine uygun olmalıdır” şeklinde konuştu.

“HASTA OPERASYON SONRASINDA BURNUNA ÖZEN GÖSTERMELİ”

Burun ameliyatının kapalı ve açık olmak üzere iki şekilde yapıldığını söyleyen Dr. Erdağ, “Kapalı burun ameliyatında ciltte bir kesi olmadan burun içerisindeki kıkırdaklar arasında kesiler yapılarak çalışılıyor. Açık burun ameliyatında ise, burun cildinde ufak kesikler yapılarak, burnun her bölgesinde değişiklik yapabiliyoruz. Ameliyattan sonra özenli, itinalı olunması gereken dönem başlıyor. Operasyon sonrası 6 aya kadar hastanın takip ve tetkiklerini düzenli olarak yapıyoruz. Hastanın göstereceği özen de burnun bozulmadan sağlıklı kaynamasını sağlayacaktır. Sigara, alkol ve düzensiz beslenme gibi dış etkenler yaranın iyileşmesini zorlaştırır” dedi.

Haberin Devamı

“KBB DOKTORU BURNUN FONKSİYONEL OLMASINI DA SAĞLAR”

Burnun vücut ve insan sağlığı açısından çok önemli bir organ olduğunu ifade eden Dr. Erdağ, “Bir kulak burun boğaz doktoru estetik ameliyat yaparken burnun hem fonksiyonel özelliğini hem de görselliğini bir arada gözetir. Bizim için hastanın güzel görünmesi kadar burnuyla rahat nefes alıp verebilmesi de önemlidir” diye konuştu.

Dr. Erdağ, “Ameliyat öncesi kişinin burun estetiğini neden istediğini araştırıyoruz. Aynaya baktığında kendisini mutsuz mu hissediyor yoksa etraftaki insanların tepkileri yüzünden mi ameliyat olmak istiyor, bunu öğreniyoruz. Hastanın neden burun estetiği ameliyatı olmak istediği bizim için çok önemli” dedi.

Yazarlar