Estetik Başarılı burun estetiği ameliyatından neler beklenmeli?

Başarılı burun estetiği ameliyatından neler beklenmeli?

29.07.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

Estetik burun ameliyatları hiçbir zaman sadece burun şeklini daha güzel hale getirmek için yapılan ameliyatlar olmamalıdır. Çünkü çoğunlukla burun şeklinin problemli olduğu hastalarda aynı zamanda burun fonksiyonlarında da bazı sorunlar mevcuttur.

Başarılı burun estetiği ameliyatından neler beklenmeli

Başarılı burun estetiği ameliyatında, ilk adım olarak hastamızın burundan sağlıklı nefes alıp verebilmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle ameliyat öncesi hasta çok iyi analiz edilmeli , hastanın şikayetleri ve ameliyattan beklentileri dikkatle not edilmeli , burun fonksiyonlarında var olan problemler ve bunun nedenleri ( Burun kemik eğriliği , burun eti şişliği , kronik sinüzit , alerjik rinit , burun içi polipler , nazal valv darlığı vs..) ortaya konmalıdır.

Haberin Devamı

Bu amaçla yapılacak detaylı muayenenin yanı sıra , eğer gerekli görülürse ek tetkikler ve görüntüleme araçlarından yararlanılabilir.Ameliyat esnasında, öncelikle bu sorunlar ortadan kaldırılmalıdır. Hastamızın sağlıklı nefes alması sağlanmalıdır. Eğer ameliyat öncesinde burun tıkanıklığı problemi yok ise, ameliyat sonrasında aynı şekilde sağlıklı olmalı hatta burundan daha rahat nefes alıyor olmalıdır. Çünkü bazen ameliyatta burunu küçültmek amacıyla gereğinden daha fazla kıkırdak veya kemik çıkarılması , burunun desteğini kaybetmesine , burun kanatlarında çökme olmasına , en önemlisi de rahat nefes almanın azalmasına yol açabiliyor.

Başarılı burun estetiği sonucu ortaya çıkan burun kesinlikle kişiye özel olmalı , kişinin yüz yapısına uyumlu olmalıdır. Burun kendi içinde altın oranlara uygun ve dengeli , yüzün diğer komşu yapıları ( gözler ,yanaklar , dudak , çene , kaşlar ) ile orantılı olmalıdır. Burun tek başına ne kadar güzel olursa olsun, eğer yüz ile bütünlük sağlamaz ise doğal gözükmez. Halbuki asıl arzu edilen son derece doğal gözüken burundur , hatta ameliyat olduğunu bilmeyen yakınlarının dahi ona ‘Sende bir hoşluk , bir güzellik var ,ne yaptın diye sormalarıdır ‘.Başarılı burun estetiği kişiye daha canlı , daha aydınlık , daha pozitif ve daha gençleşmiş ifade verir . Gözleri daha ön plana çıkarır.

Haberin Devamı

Başarılı burun estetiği sonrası burun sırtı son derece düzgün , simetrik olmalı, burun sırtı çok dar yada çok geniş olmamalı, burun sırtında asimetrik çökme yada çıkıntılar olmamalıdır.Burun sırtı ışığı orta hatta ve kesintisiz yansıtmalıdır. Burun sırtı yapay görüntü verecek şekilde aşırı indirilmemeli, çok oyuk olmamalıdır ( erkeklerde ise hiç oyuk olmaz , düz yada düze yakın olmalı ) . Burun orta hattan sağa yada sola eğik olmamalı,burun ucu çok sivri olmamalı , burun kanatları hoş bir kavis yapmalı ancak yanlardan çökmüş görüntü vermemelidir.Burun ucu gereğinden daha kalkık ve burun delikleri belirgin bir şekilde görünür olmamalıdır.

Haberin Devamı

Sonuç olarak başarılı burun estetiği ameliyatı sonucunda dış görünümü ile çok hoş olduğu gibi , aynı zamanda sağlıklı nefes alabilen bir burun elde etmeye çalışılmalıdır.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı

Op. Dr. Yusuf Can

Yazarlar