Güzellik Başarılı burun estetiğinin sırrı

Başarılı burun estetiğinin sırrı

18.11.2014 - 14:29 | Son Güncellenme:

KBB Uzmanı Op.Dr.Bekir Sivri başarılı burun estetiği konusunda bilgiler verdi.

Başarılı burun estetiğinin sırrı

Burun hem kadın hem de erkeklerin görsel açıdan kendilerinde değiştirmek istedikleri bölgelerin başında geliyor.KBB Uzmanı Op.Dr.Bekir Sivri başarılı burun estetiği konusunda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte burun estetiği ameliyatı sonrasında mutsuz olan, revizyon yani ikinci burun ameliyatı olanların sayısı azımsanmayacak kadar yüksek.

Kişi aynaya baktığı zaman vücudunun herhanği bir yerini beğenmiyorsa,

örneğin burnundaki kemerden ya da burun ucunun düşük olmasından, burnunun yüzüne göre büyük olmasından rahatsız oluyorsa ve bu kişinin sosyal hayatını, psikolojisini etkiliyorsa tabiki bununda modern tıpta bir çözümü varsa hasta bunu düzeltmek istiyor.

Estetik ameliyatta yapılabileceklerinde bir sınırı bulunduğunu ifade eden Op.Dr. Bekir Sivri ameliyat sonrası hayatının komple değişeceğini, yeni bir eş, yeni bir iş bulucağını düşünen birinin ameliyat sonrasında mutsuz olması muhtemeldir diyor

Haberin Devamı

Hayatında ki bütün olumsuzlukların sorumlusu olarak burnunu gören, ameliyat sonrası farklı bir insan olacağına, bütün sosyal ortamının ve ilişkilerinin düzeleceğine, kısacası yeniden doğacağına inanan ve bu şekilde beklentisi olan hastalarımız oluyor. Bunlar burun ameliyatı yapılmaması gereken hastalardır.

Başarısız burun ameliyatının en önemli nedenlerinden biri doktorun ameliyat öncesinde hastanın beklentilerini ve isteklerini tam olarak anlayamaması ya da hastanın bunları doktora net olarak ifade edememesidir

Her hasta doktorunun ağzından ameliyatın riskinin olmadığını duymak istese de elbette her ameliyatın kendisine ait ve anesteziye ait riskleri vardır.

Bu riskler hastadan hastaya değişmekle birlikte her ameliyat için söz konusudur.

Burun estetiği ameliyatı ne kadar iyi ellerde yapılırsa yapılsın ortalama %5 gibi revizyon dediğimiz ikinci ameliyata gereksinim ihtimali bulunmaktadır.

Ameliyat öncesinde riskli, problemli burunlarda bu oran artmakla birlikte bu risk her hasta için vardır.

Hasta için bu aşamada en zor karalardan bir tanesi doktor seçimidir.Bence burun estetiğinde başarılı sonuç elde etmekte en önemli faktörlerin başında gelmektedir.

Doğru doktoru seçmek hem sağlınız hem de burnunuzun geleceği açısından çok önemlidir.Doğru yapacağınız bir tercih riskleri oldukça azaltır, sizi mutlu eder.

Haberin Devamı

Burada doktorun daha önce ameliyat ettiği hastaları görmek ilk yapılacak işlerden biridir diyen Op.Dr.Bekir Sivri , iletişiminde bi o kadar önemli olduğunu, ameliyat olacağınız doktorla aranızda güven problemi olmaması gerektiğini belirtiyor

Ameliyat öncesinde hasta bunları doktoruyla ayrıntılı olarak görüşmeli ve ameliyat süreci hakkında kafasında soru işareti kalmamalıdır. Çünkü insan bilmediği şeyden korkar. Bildiği yoldan giderken korkmaz.Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi burun estetiğinde de mükemmeliyetci kişilik bu ameliyatlar için uygun değildir. Hasta mükemmeli değil daha iyiyi, daha güzeli yani gelişmeyi istemelidir.

Burun estetiğinde eskiden aşırı kalkık, aşırı kavisli burunlar yapılırken günümüzde doğal burunların istendiğini ifade Op.Dr.Bekir Sivri , hastalar artık nasıl bir burun istedikleri, nasıl bir burun istemedikleri konusunda daha bilinçli.

Hatta bazı hastalarım profil fotoğrafları üzerinde kendi yaptıkları photoshop çalışmalarını muayene olurken bize göstererek, istediklerini ve istemediklerini bize anlatıyor.İstedikleri tarzda bir burunun kendisi için uygun olup olmadığını, bunu gerçekleştirmenin mümkün olup olmadığını bize soruyor.

Yazarlar