Ege Başarısı, sınırların ötesine geçti

Başarısı, sınırların ötesine geçti

13.06.2018 - 04:17 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen ‘Oftalmoloji Sempozyumu’nda lazerle katarakt cerrahisiyle ilgili bir sunum yaptı, yöntemi anlattı

Başarısı, sınırların ötesine geçti

Başhekim Op. Dr. Asena, uluslararası tıp çevrelerinden 100’e yakın katakart cerrahisi hekimine yönelik yaptığı sunumda, ülkemizde son 5 yıldır kullanılan Femtosaniye Lazer Cihazı ve kullanımıyla ilgili deneyimlerini paylaştı. Türkiye’nin gerek hekim kalitesi gerekse de teknoloji alanında ön sıralarda yer aldığını belirten Asena, Rusya gibi Oftalmaloji konusunda birçok ilke imza atan bir ülkede sunum yapmanın gurur verici olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Birçok çözüm

Femtosaniye Lazer ile yapılan katarakt ameliyatlarında aynı zamanda kataraktın yanı sıra uzak ve yakın görme sorununa da çözüm getirmenin mümkün olduğunu belirten Asena, cihazın sahip olduğu görüntüleme tekniğinin yardımıyla ameliyatlarda, başarı oranının yüksek olduğunu ifade etti. Asena, “Hata riskini alt seviyeye indiren Femtosaniye Lazerle kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi problemlere de göz içi mercek operasyonu yapıyoruz. Böylelikle hastalarımız uzak ve yakın gözlüklerinden kurtulabiliyor” dedi.

Yazarlar