Trabzon Başarıyı Belediyenin Açtığı Kursla Yakaladılar

Başarıyı Belediyenin Açtığı Kursla Yakaladılar

15.08.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

Ortahisar Belediyesi tarafından açılan kurslara katılan öğrencilerden 273'ü üniversiteye yerleşti

Başarıyı Belediyenin Açtığı Kursla Yakaladılar

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi tarafından açılan kurslara katılan 273 öğrencinin üniversiteye yerleştiği bildirildi.

Haberin Devamı

Ortahisar Belediyesinden yapılan açıklamada, Ortahisar Belediyesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğü YGS-LYS hazırlık kurslarını tamamlayan 350 öğrenciden 130'unun lisans ve 143 öğrencinin de önlisans programına yerleştiği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerden 32'sinin tercih yapmadığına işaret edilerek, 45 öğrencinin ise herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemediği kaydedildi.

Ortahisar Belediyesi'nin YGS-LYS hazırlık kurslarındaki başarısını yükselttiği vurgulanan açıklamada, kursa katılan 13 öğrencinin mühendisliği, 1 öğrencinin diş hekimliğini, 1 öğrencinin hukuk bölümünü, 3 öğrencinin mimarlığı, 30 öğrencinin öğretmenliği, 2 öğrencinin ilahiyat ve 4 öğrencinin de beden eğitimi bölümünü kazandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Eğitimin her şeyden daha önemlidir. Her zaman dile getirdiğim gibi eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. İnsanlığın geldiği nokta itibarıyla yetişmiş insan gücüne günümüzde daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, yetişmiş insan gücünü artırmasıyla doğru orantılıdır. Bütün gelişmiş ülkelerin başarılarının arka planında eğitime, bilim ve teknolojiye yaptıkları yatırımları görüyoruz. Bu nedenle ülkemizi aydınlık yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımak için var gücümüzle eğitimi desteklemeliyiz. Hepimizin hedefi memleketimizi emanet edebileceğimiz, vatanseverlik şuuruyla yetişmiş, donanımlı nesiller ortaya çıkarmaktır. Bir kardeşimizin üniversite eğitimi almasına ve o donanıma sahip olmasına katkı vermişsek ne mutlu bize."