Ekonomi Duayen iş insanı son yolculuğuna uğurlandı

Duayen iş insanı son yolculuğuna uğurlandı

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ayakkabı sektörünün duayen isimlerinden Özkan Kundura ve Lastik İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özkan, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Duayen iş insanı son yolculuğuna uğurlandı

27 Mayıs Pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 83 yaşındaki Muzaffer Özkan’ın cenazesi İstanbul Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. Özkan, Kayseri Develi’de dünyaya gelmişti.

Haberin Devamı

Taziyeleri kabul etti

Cenaze namazına, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kopuz, eski başbakan yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın yanı sıra iş dünyası temsilcileri, Özkan Kundura çalışanları, ailesi ve sevenleri katıldı. Cenazede taziyeleri ise Muzaffer Özkan’ın ailesi kabul etti.

Duayen iş insanı son yolculuğuna uğurlandı

Duayen iş insanı son yolculuğuna uğurlandı
Firmayı 1954 yılında kurdu

Askeri, polis ve iş güvenliği ayakkabı üretiminde sektörün öncülerinden biri olan Özkan Kundura, 1954 yılında bir ayakkabı mağazası olarak faaliyete başladı. Şirketin hedefleri arasında askeri ve güvenlik ayakkabılarında uzmanlaşmış bir firma olarak, Türk pazarındaki saygın yerini korumak ve ürünlerini uluslararası pazarlara sunmak bulunuyor. Firma, teknoloji yatırımlarının yanı sıra üretim ve sistem kalitesine de önem veriyor. 1978 yılında başlayan üretim, 1995 yılında 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip dev bir üretim tesisine dönüşmüş. Makine, ekipman ve robot teknolojisine yaptığı yatırım sonucu yıllık üretim kapasitesi 1 milyon 600 bin çifte ulaşmış. Bunun yanında 2004 yılından itibaren Gor-Tex lisanslı askeri soğuk iklim botları üretimine başlamış.