Siyaset Başbakan Binali Yıldırım'dan CHP'ye sert sözler: Bu kafayla sittin sene...

Başbakan Binali Yıldırım'dan CHP'ye sert sözler: Bu kafayla sittin sene...

08.11.2016 - 11:46 | Son Güncellenme:

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak açıkladı. CHP ve HDP'ye sert tepki gösteren Yıldırım, CHP'ye şöyle seslendi: "Bu kafayla 'sittin sene' (altmış yıl, sonu gelmeyecek ömür boyu) iktidar olamazsınız."

Başbakan Binali Yıldırımdan CHPye sert sözler: Bu kafayla sittin sene...

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısına şeker pancarı fiyatını açıklayarak başlayan Yıldırım, CHP'nin HDP ve Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili yayınladığı bildiriyi sert dille eleştirerek, "Nedir bu ya kepazelik. Siz ana muhalefet partisiniz kardeşim, iktidar alternatifsiniz. Bu kafayla sittin sene (Altmış yıl, sonu gelmeyecek ömür boyu) iktidar olamazsınız. CHP bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor" dedi.

Haberin Devamı

HDP'nin yasama faaliyetlerine katılmama karını da eleştiren Yıldırım, "Şimdi çıkıp diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduracaklarını söylediler. Millet sizden yasama faaliyetlerinizi durdurmanızı değil, terör faaliyetlerinizi durdurmanızı istedi" diye konuştu. Anayasa değişikliği ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Bu hafta partilerle görüşüp son şeklini vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:Bugün dünya şehircilik günü.14 yıldır şehirlerimizin tarihi dokusunu, kültürel kimliğini korumak için gayret ediyoruz. Yeşil alanları ile sosyal tesisleri, köprüleri ve yollarıyla insanımıza huzur veren şehirler imar etmek için çalışıyoruz.Yürüttüğümüz tüm şehircilik projelerinin başarıya ulaşmasını diliyorum.

Haberin Devamı

PANCAR FİYATINI AÇIKLADI

Pancar üreticilerine bir müjde vermek istiyorum. Şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 TL olarak belirledik hayırlı olsun. Geçen sene bu rakam 190 TL idi. Önemli ölçüde bir artış sağladık.Her zaman çiftçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bakanlar Kurulu'nda dün uyuşturucu ile mücadele konusunu ele aldık. Gelişmiş ülkelere göre çok ama çok aşağı orandayız. Bu sevindirici bir şey ama tehdidi de yok sayamayız. Uyuşturucu ile mücadelede en önemli çalışmalardan birisi toplumda farkındalığın oluşturulmasıdır. Sigara ile mücadelede geçtiğimiz yıllarda başlattığımız kampanya kısa sürede örnek bir sonuca ulaştı. Uyuşturucu ile mücadele için 8 bakanımızın içinde yer aldığı Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu oluşturduk. Meclis'in gündeminde bu konu ile ilgili yeni düzenlemeler de olacak.Uyuşturucu ile mücadelede topyekun hareket sözkonusu olmalı.

TÜRKİYE İLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN...

Genç nesillerimizi kötü alışkanlıklardan korumayı öncelikli görevlerimizin başında görüyoruz. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin coğrafyamız üzerinden 2 milyar dolar gelir elde ettiğini bu vesileyle hatırlatmak isterim. PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin, bir şey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa ülkelerinin gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak, terörü şımartmak değil geleceğinizi karartan bu alçak örgüte karşı sesinizi yükseltmektir.

Haberin Devamı

AB'YE SERT MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ: BIRAKIN SÖYLENMEYİ

Dünyada yerinden yurdundan edilmiş insan sayısı 55 milyonu aştı. Dünya maalesef bu küresel probeleme duyarsız. Mülteciler konusunda söyleneceğinize biraz yük alın. Biz 3 milyon mülteci kardeşimize kucak açtık.20 milyar dolar üstünde harcama yaptık.Daha fazlasını da yaparız. İstiyoruz ki bu insanlık dramı sadece Türkiye'ye bırakılmasın.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI

TBMM'nin kararı ve Cumhuriyet savcılarının çağrısı üzerine AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri dosyalarıyla ilgili ifade verdiler, 1 HDP milletvekili hariç 54 HDP milletvekilinin "mahkeme kararına uymayacaklarını, gidip ifade vermeyeceklerini" açıklayarak adeta hukuka ve mahkemelere meydan okudular. Devlete ve kurumlarına saygı göstermek, bu kurumların işleyişini sağlamak öncelikle siyasetçilerin görevidir. Ancak HDP'li bazı vekiller, buradan bir siyasi kriz çıkarma yoluna gittiler. Her fırsatı ülkeyi bir kriz ortamına sürüklemek için tepe tepe kullanıyorlar. Hukuk karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı da üstünlüğü de yoktur. 'Bizi hiç kimse hukuk karşısına çıkarmaz, sorgulayamaz, yargılayamaz, mahkemelerinizi tanımıyoruz' gibi ifadeler halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin asla söyleyeceği sözler olamaz. Teröristlerin kazdığı hendeklere 'kazanım' diyenler, belediyeleri 'öz yönetim' adı altında kurtarılmış alan olarak görüp destekleyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar, çıktılar. Çıkacak ki bu ifadelerin altında yatan gerçekler bir bir ortaya çıksın. Meclis'te her düşünce hür biçimde ifade ediliyor, kimseye bir engel yok. Konuşmalar eyleme dönmezse hiç kimseye kimsenin bir şey söyleme hakkı yok. Türkiye'de siyasi katılım yolları sonuna kadar açık. Türkiye bir hukuk devleti, alınan bütün kararlar hukuk içinde alınmaktadır. 'Seçilmiş biri tutuklanır' diyor. Tamam tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama bırakalım mahkemeler kendi işini yapsın, biz de kendi işimizi yapalım.Seçilmiş olmak, kimseye suç işleme yahut da terörle iç içe girme hakkı vermez. Hiçbir vekil, milletten aldığı iradeyi ve yetkiyi milletin aleyhine, terör örgütlerinin lehine kullanamaz. Milletin vekili siyaseti kalkan olarak kullanıp, terörle iç içe olamaz. Devletin, milletin parasını teröre peşkeş çekemez. Milli iradeyi tanımayanı millet hiç tanımaz.

Haberin Devamı

KUZU KUZU GİDECEK İFADE EVERECEKLER

Haberin Devamı

Bir vekil korucuları hedef alarak, 'Bu memleketten defolup gideceksiniz' diye tehditler savuruyor. Diğeri 'sırtımızı PYD ve YPG'ye yaslıyoruz' diyor. Teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar ve çıktılar. Bu ifadelerin altında yatan gerçekler ortaya çıksın. Seçilen birinin tutuklanmasından yana değiliz. Ama bırakın mahkemeler işini yapsın. Seçilmişlik teröre destek verme hakkını doğurmaz.

MİLLETİ BİLE YANLIŞ ANLADINIZ

Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet sizden yasama faaliyetlerinizi durdurmanızı değil, terör faaliyetlerinizi durdurun dedi, yanlış anladınız. Milleti bile anlamamışsınız. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülkede vatana, millete ihanet asla karşılıksız kalmaz. Kimse millete karşı haddini aşmasın. Millete rağmen terör siyaseti yapamazsınız.

CHP'YE SERT TEPKİ: SİZ BU KAFAYLA SİTTİN SENE İKTİDAR OLAMAZSINIZ

CHP toplanmış acele açıklama yapıyor. Ne oldu kardeşim? Terör olayları, patlamalar oldukça toplanmıyorsunuz da şimdi niye programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizliktir. Nedir bu ya, kepazelik. Üniversitelerin okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz ana muhalefetsiniz. Siz bu kafayla sittin sene (altmış yıl, sonu gelmeyecek ömür boyu) iktidar olamazsınız.CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütü ile olan bu müzahirliğinden inanılmaz rahatsızlar. Biz CHP'li vatandaşlarımızla Yenikapı'da bir araya geldik, bir olduk. Bu birliği bozmaya CHP'nin gücü yetmez. Biz AK Parti hükümeti olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.

ADNAN MENDERES DE SEÇİMLE GELDİ

Her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. CHP'nin kullandığı dil Türkiye'yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanlarla aynı. AK Parti'ye muhalefet edeyim derken, CHP Türkiye'ye muhalefet ediyor. Seçimle gelen, seçimle gider. Hoppala... Adnan Menderes de seçimle geldi, Merve Kavakçı da seçimle geldi... Seçimle gelen seçimle gider lafı, terör örgütlerinin Türkiye'ye meydan okuduğu zeminde anlamsızdır. Seçimle gelen seçimle gider elbette. Gayri meşru terör örgütleriyle, cinayet odaklarıyla dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partinin ilişkisi kabul edilemez. Hepimizin yapması gereken yargı kararını beklemektir.

CHP BU ŞUURU GÖSTEREMİYOR

HDP'lilerin bir kısmının Kandil'le ilişkisini açık açık söyledikleriyle beyan ettikleri ortadadır. Bazı belediyelerin teröre destek verdikleri ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu bunun suç olmadığını mı düşünüyorsunuz? Siz bunu şehit ailelerine nasıl izah edeceksiniz? Bu ülkenin insanları terörün her türlüsünü lanetliyor. Bir tek CHP bu şuuru gösteremiyor. Bilsinler ki CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütüne olan bu müzahirliğinden rahatsızlar. Biz CHP'li vatandaşlarımızla ülkemizi korumak için Yenikapı ruhunde bir araya geldik, bir olduk. Birliğimizi, beraberliğimizi, ahdimizi bozmaya CHP'nin de gücü yetmez. Ülkemiz adına, ana muhalefet partisi lideri olma sorumluluğu, nezaketi, saygıyı muhafaza edin.

AVRUPA SINIFTA KALDI

Avrupalı dostlarımız demokrasi ders vermeye kalkışırken iyi, söz konusu terör olunca sus pus oluyor. 15 temmuz gecesi meydanlarda bütün dünyaya demokrasi dersi verdik. kendilerini ileri demokraside görenler kusura bakmasın. Onlar 15 Temmuz gecesi demokrasiden sınıfta kaldılar.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Anayasa değişikliği ve hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle Türkiye inşallah artık koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Artık koalisyon yok, her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade, Türkiye'nin bekası için, birliği için beraberliği için olmazsa olmazıdır. Anayasa değişikliği çalışmasını bu hafta partilerle görüşüp son şeklini vereceğiz.