Ege Başbakan, Bornova’da özel çocuklarla buluştu

Başbakan, Bornova’da özel çocuklarla buluştu

20.06.2018 - 23:55 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Bornova Spor Salonu’nda düzenlenen Özel Sporcular Federasyonu Cimnastik Şampiyonası’nın açılışına katıldı.

Başbakan, Bornova’da özel çocuklarla buluştu

Bornova Spor Salonu’nda düzenlenen Özel Sporcular Federasyonu Cimnastik Şampiyonası’nın açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin özel çocuklara her zaman pozitif ayrımcılık yaptığını, engellilerin sıkıntılarına çare bulmayı hiç gündemlerinden çıkarmadıklarını, daha fazlasını yapma konusunda da bakanlar, belediye başkanları, federasyonları, dernekleri ve vakıfları seferber ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘En temel hak’

Özel sporculara yönelik yaptıkları işleri asla bir lütuf, yardım olarak görmediklerini, vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Bu bir lütuf değil sizin en temel hakkınızdır” ifadesini kullandı. AK Parti öncesindeki dönemlerin ihmallerini, eksiklerini kısa sürede kapatmak için çok çalıştıklarını, birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, bir yandan lazım olan yasaları çıkarırken bir yandan da toplumsal farkındalığı geliştirmeye gayret ettiklerini, özel sporcuların hayatın içerisinde daha fazla yer alması için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Bunlara rağmen yapılanları yeterli görmediklerinin altını çizen Yıldırım, engellilerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan sporunu yapacağı, rahatça yaşayabileceği bütün fiziki şartları oluşturduklarını belirtti. Başbakan Yıldırım, yüzmede Avrupa ikincisi olan İrem Öztekin, cimnasikte Türkiye birincisi olan Filiznur İmer ve Mihraciye Atar’a madalyalarını takdim ettikten sonra, özel sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.