Ankara BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, BAHÇELİ’NİN MİT TIRLARI ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ:

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, BAHÇELİ’NİN MİT TIRLARI ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ:

30.05.2015 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, BAHÇELİ’NİN MİT TIRLARI ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adana ve Hatay’da durdurulup aranan ve MİT’e ait olduğu açıklanan tırlara ilişkin, "Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığı iddiasında bulunan Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye’ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, Esed’in katlettiği Türkmenlere" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Etlik Kasalar Meydanı’nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi’nde yaptığı konuşmada, "Şeçim yaklaşıyor hemen bir gazete MİT tırlarını tekrar haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığı iddiasında bulunan Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye’ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim. Bir; devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz. Bu, bir casusluktur. İki; Siz her yerde Türkmenlere sahip çıkalım derken bu hükümet Suriye Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, Esed’in katlettiği Türkmenlere. Dibimizde bir savaş olacak orada da Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimiz katledilecek biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu mu büyük Türkiye? Bu yayını yapanlar tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. Kirli bir oyunun. Türkiye’yi uluslararası topluma şikayet ederek suçlu duruma düşürmek istiyorlar ama uluslararası toplum dediklerine yaranabilirler de mazlum Suriye halkına bunu anlatabilirler mi? Suriye’de de Irak’ta da kim eğer zulme maruz kalırsa, nasıl İstiklal harbinde Orta Asya Müslümanları yardım ettiyse, Filistinliler, Halepliler Çanakkale’ye geldiyse hiçbir mazlumu yanlız bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu hesap versin, Esed’e övgüler besleyen. Esed için şarkı besleyen ve Hatay’ı Suriye sınırları içinde gösteren bir örgütün parçası içinde olan birini Hatay’dan liste başı yaptılar. Hatay, bize Gazi Mustafa Kemal’in emanetidir. Kimseye dokundurtmayız. Aramızdaki fark bu. Kudretli bir Türkiye istiyor muyuz? Eli güçlü, imanı güçlü yüreği güçlü bir Türkiye istiyor muyuz? Dünyanın emperyalistlerine, zulüm edenlerine karşı her yerde adaleti savunan yeni Türkiye’yi kuracak mıyız? Söz mü? Gelin o zaman şefkatli Türkiye’ye biraz daha bakayım. Şefkat vatandaşına saygı ile ölçülür" dedi.