Siyaset Başbakan Erdoğan, yine medyaya çattı

Başbakan Erdoğan, yine medyaya çattı

19.02.2009 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğan, yine medyaya çattı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin Aksaray mitingindeki konuşmasında yine medyaya çatarak, “Biz siyaseti gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, Babıali’den, İkitelli'den yapmayız” dedi. Muhalefet partileri CHP ve MHP'ye de yüklenen Erdoğan, “Medya gücünü kullanarak haksızlık yapamazsınız. Bizim iktidarımızda bu olamaz” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’a Aksaray mitinginde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya eşlik etti. Ankara'dan Aksaray'a helikopterle geleceği açıklanan Erdoğan, hava muhalefeti nedeniyle önce uçakla Nevşehir'e geldi, buradan partisinin seçim otobüsüyle Aksaray'a geçti.
Hükümet Meydanı'ndaki mitinge yaklaşık 2 saat gecikmeli gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 16.00'da platforma çıkarak halkı selamladı. Miting için öğle saatlerinden itibaren alanda toplanan yaklaşık 10 bin kişilik kalabalığın bir kısmı gecikme nedeniyle alandan ayrıldı. Mitingte platforma çıkan küçük bir kız Başbakan Erdoğan'a Aksarayspor’un atkısını hediye ederken Başbakan da ona oyuncak bebek hediye etti.

MEDYAYA VE CHP’YE YÜKLENDİ
Miting alanında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyaya, CHP’ye MHP’ye yüklendi. ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları ile kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” diyerek konuşmasına başladı.
Erdoğan, “Biz milletimize yüksekten, tepeden bakmadık. Ankara’yı mekan ve mesken tutup Anadolu’nun, Trakya’nın, Aksaray’ın yollarını unutanlardan olmadık. AKP fildişi kullerede, milletine tamamen yalıtılmış sırça köşklerde oturmuyor. Milletinin dizinin dibinde oturuyor. Milletin gönül tahtında oturuyor kalbinde yer alıyor. Biz bütün kalbimizle yüreğimizle halkımızın içindeyiz ve halkımızla beraberiz. Biz bütün milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımız ile halkın içindeyiz. Bize tavazu yakışır. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Biz imtiyaz üretmiyor, adalet üretiyoriz” dedi.

“SİYASETİ İKİTELLİ'DEN YAPMAYIZ”
Bu ülkenin şehirlerinde dikili ağacı olmayanların milletle göz göze gelmekten kaçındığını belirten Erdoğan, “Çünkü millete bakacak yüzü mecali yok. Ankara’da koltuklarına kurularak Türkiye’ye sadece televizyon ekranlarından ve yandaş gazetelerin sayfalarından izliyorlar. Halkımıza İkitelli'yle yandaş medyanın diliyle konuşuyorlar” dedi.
AKP’nin farkının burada olduğunu kaydeden Erdoğan, “Biz siyaseti gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, Babıali’den, İkitelli'den yapmayız. Biz siyaseti milletimizle birlikte, millitemizin içinden yaparız. Bizi arayan Kastamonu, Sivas, Sinop, Amasya, Merzifon, Aksaray’da bulur. Biz milletimizle medya üzerinden değil. Buradan meydanlarda iletişim kuruyoruz. Biz milletimizin diliyle iletişim kuruyoruz. AKP’yi arayanlar rantiyelerde değil, şantileyerde bulur. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Millet bunun dışında bir anlaşıyışa prim vermiyor” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARINA TEPKİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşma sırasında medyaya yüklenince miting alanındaki kalabalık da kamyonun üzerinde mitingi izleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Oradaki medya mensubu arkadaşlarımız medya görevlisi. Ornlara el kol hareketi yapmayın. Ben siçinle konuşuyorum” dedi.
Seçimlere 37 gün kaldığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Erdoğan, şunları söyledi:
“Beyfendiler hala halkın huzuruna inebilmiş değiller. Çünkü bunlar muhalefet etmeyi artık taşeron medya verdiler. Kapalı salonlardan çıkamadılar. Yardaş medyanın çırpınışlarını görüyorsunuz. Aylardır partimize attıkları iftira kalmadı. Merak ettim neden hükümeti baskı altına almaya çalışıyorlar diye. Bu saldırganlıklarının altında neyi engelemeye çalışıyorlar diye. Çünkü alışmışlar. Medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye. Basın üzerinden menfaat devşirmeye. Meğer bir dertleri varmış da onu engellemeye çalışıyorlar. Devletin bir kurumu yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümeti yükleniyorlar. Başınıza ne gelse hükümet ve AKP’den biliyorsunuz. Hükümete iftira atmak yerine hukuka uygun davransanız daha iyi olmaz mı? Bunlar iftira atma konusunda uzmanlaşmışlar. Vatandaşlarla ilgili yalan yanlış haber yapmada hükümet ve devletin saygın kurumları, Türk Silahlı Kuvvetleri, polis hakkında yalan yanlış haber yapmada gayet başarılılar. Kim yazıyorsa hepsi için söylüyorum. Böyle bir basın özgürlüğü ve ahlakı olmaz. Patronun sesi olan, patronun menfaatlarini kollayanların durumu da ibret vericidir. Basın özgürlüğüne dem vurarak yalan yanlış iftirayı normal gösteremezsiniz. Medya gücünü kullanarak haksızlık yapamazsınız. Bizim iktidarımızda bu olamaz. Ana muhalefet lideri çıkmış şunu söylüyor. Diyor ki ‘Bu olay bir rejim sorunudur’ diyor. Sayın Baykal’ın mesleği avukatlık. Ben Ergenekon’un avukatıyım dedi. Hakikaten başarılı bir avukat. Ama millet haklıyı, mazlumu savunan avukatların yanında yer alır. Yandaş medyanın yandaş partisinin durumu içler acısı. Seçime 37 gün kalmış hala tek bir proje plan yok. Sadece iftira kampanyası var. İşi gücü iftira. Bakıyorsunuz kendi içlerinde birbirlerini girdiler. Daha çok girecekler.”

BİZ İHRAÇ ETMİŞTİK
AKP ile ilgili gazetelerdeki manşetlerden bahseden Erdoğan, “Şuranın ilçe başkanı ve belediye başkanı şunu yapmış. Biz 6-7 ay kadar önce bu olumsuz duyumları aldığımızda ilçe başkanlığından ve belediye başkanlığından ihraç ettik. Biz buna benzer 20’yi aşkın belediye başkanı ve meclis üyesini ihraç ettik. Ama beyefendiler şu ana kadar kaç kişi ihraç ettiler. Biz bu noktada elimize masamıza belge geldiği anda partimizden ilişkimizi keseriz. Çünkü bu hassiyet. Bunların gazetelerinde sağından solunda bir çok şey yazıldı çizildi. Onların yazısı bizim için geçerli değil. Araştırırz ve sorarız gereğini yaparız ve yapmışısızdır” dedi.

YAVRU MUHALEFET
CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Ana muhafet mi yavru muhafet mi? Ne yapacaklarını söylemiyorlar. Bütün yaptıkları AKP’yi karalamak, hakaret etmek. Küresel finans krizine sıkı sıkı sarıldılar. 6 yıldır ağızlarına sakız ettiler. Kriz çıksa da AKP’yi eleştirsek, yerden yer vursak diye. Bunlar da kriz duası var. Türkiye ne olursa olsun bunların siyaset anlayışına asla prim vermez. Biz diyoruz ki Türkiye bu millet kazansın ama biz kaybetmesin. Bu kriz bizden kaynaklanan, Türkiye’den kaynaklanan bir kriz değil. Uluslaraarsı bir kriz, yüz yılda görülen bir kriz. Amerika’da başladı. Amerika’da bankalar battı finans kuruluşları battı. Bütün dünyada ekonomiler küçülüyür. Bunlar hala bize vurmaya çalışıyor” dedi.

BAHÇELİ’YE YÜKLENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Erdoğan şunları söyledi:
“Bahçeli Türkiye’yi borçlandırdılar diyor. Ben gayet kibar olarak ‘Zataliniz iktidarda bulunduğunuz zaman 71 milyar dolar Türk Lirası borcu 215 milyar TL’ye çıkardınız. Siz devlet olarak borçlanırken yüzde 63 faiz veriyordunuz. Bu yüzden 30 milyar dolar IMF’ye borçlandınız. Bunun hesabını verin. Şimdi 23.5 milyar dolarlık borcu 8 milyar dolara indirdik. Sayın Bahçeli bunu göremiyor. Bunu görmezsen olmaz. Haksızlık olur. Ben rakamlarla ve belgelerle konuşuyorum. Kavuzlar seçmişsin, bu klavuzları değiştir. 3.5 yıllık iktidırınızda yaptığımız belli. 5 yıllığına aldınız 3.5 yıl dayandınız. Bırakıp gittiniz. Kimse size bırakın demedi. Neden gittiniz. Kolay değil bu iş. Millet çeteresini tutuyor. Tuttuğu için de sandığa gömüyor. AKP iktidarı ile birlikte Türkiye aslına döndü. O asil ruhuna tekrar kavuştu.”

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Polis miting alanında geniş güvenlik önlemleri aldı. Özel Harekat Timi keskin nişancılar çatılara ve balkonlara konuşlandırıldı. Üstleri aranarak miting alanına alınan vatandaşlara partililer tarafından Türk bayrakları ve parti bayrakları dağıtıldı.
Miting alınında AKP’li görevlilerin kadınlar ile erkekleri ayrı ayrı bölümlere yönlendirdi. Bazı vatandaşların ağaçların dallarına çıkarak bazılarının da balkonlarda mitingi izledikleri görüldü. Miting alanında ellerinde parti bayrakları ile lise öğrencilerinin de bulunması dikkat çekti. Vatandaşlara AKP’nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

MİTİNG ALANINDA İZDİHAM
Miting alanında izdiham yaşandı. Vatandaşların ön bölüme yaptığı yüklenme sonrası ezilme tehlikesi geçiren 2 bebek arabası polisler tarafından koruma duvarının arkasına alındı. Sahnede bulunan görevlinin uyarılarına rağmen vatandaşlar geriye doğru gitmek istemedi. Sakatlanmalar olduğunu söyleyerek vatandaşların geriye gitmesini isteyen sunucu partinin gençlik kollarından yardım istedi. Başbakan Erdoğan için miting alanın hemen yanında bulunan Valilik binasına özel yemek getirildi. Yemek mönüsünde bamya çorbası, su böreği, soğuk meze ve salata yer aldı.
Miting başlamadan önce bir grup partilinin gazeteciler için ayrılan kamyonun kasasında bulunan DHA kameramanını uzun süre ‘DHA dışarı’ diye bağırarak protesto etti. DHA muhabirleri, polislerin uyarısıyla mitng alanı dışına alındı. Kalabalık bu kez de ‘Kanal D’ dışarı diye bağırmayı sürdürdü. DHA ekibi mitingi ayrılan kamyon üzerinden değil, yakındaki bir yerden izlelmek durumunda kaldı.