Erzurum BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM’DA…(2)

BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM’DA…(2)

21.03.2014 - 18:32 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ERZURUM’DA…(2)

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde Erzurum’dan oy patlaması beklediğini söyledi.
Erzurum’daki mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik” dedi. Fethullah Gülen, CHP ve MHP’yi eleştiren Erdoğan, “Pensilvanya’daki zat CHP ve MHP’nin kuyruğuna takmak suretiyle Okyanus ötesi deyip MHP’nin başındaki zat en ağır hareketleri yapıyordu. Şu anda o da Pensilvanya’nın vagonu oldu. Ben buradan bir şey hatırlatacağım. CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan yazılı bir açıklama yapıyor. Pensilvanya’da ki zat için. Her dönem kıvrak tavırlarıyla bilinen zat parti kurmalı, meydanlarda söyleyeceği ne varsa söylemeli. Korkaklar arkadan siyaset yaparlar. Bu ifadeler bir CHP milletvekiline ait. Ben o milletvekilinin bugün ne düşündüğünü CHP Genel Müdürü Kılıçtaroğlu hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum. Başörtülü kardeşlerimizi ikna odalarına alan biriydi” dedi.
“DERSHANELERİDEN VE OKULLARDAN YAVRULARINIZI ALIN”
Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
“Erzurum oyun çok büyük. 30 Mart’ta bu oyunu sen bozacaksın Erzurum. Bu şer ittifakını sen dağıtacaksın. Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa alın. Her hafta sonu milli eğitim olarak cumartesi pazar çocuklarımıza takviye derslerini ücretsiz olarak biz vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığına gerekli talimatı verdim. Gerekli hazırlıkları yapıyorlar. Okullarında okuyan yavrularımız varsa onları da alın. Devletin okulları bize yeter. Çok söğüşlediler. Artık bu oyunu bozacağız. Bu oyunu beraber bozacağız. 8 gün kaldı. Hanım kardeşlerimize soruyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Her tarafı dolaşacağız. Ağabeyler gençler size de geldiler mi sizin kapıları da çaldılar mı siz zaten gereğini yaptınız. Şu 8 gün durmak yok. Benim size kısa bir özetim olacak. Biz bu Erzurum’a neler yaptık. CHP’nin buraya hizmeti var mı. MHP’nin bu Erzurum’a hizmeti var mı. Hangi yüzle buraya geliyor. Bahçeli geldi mi yarın mı geliyor. Büyüyen Türkiye’den rahatsız olanlara sandıkta Erzurum dadaş şamarı vuracak. Erzurum’da tahriklerin yapıldığını, gerilim atmosferi oluşturduklarını biliyorum. BDP’nin MHP ile birlikte gerilim siyaseti körüklediğini biliyoruz. Birisi siyasi Kürtçülük, birisi Türkçülük yapıyor. CHP’yi Erzurum’da konuşmamıza gerek yok. Biz tek millet diyoruz. 70 milyon. Türkü Türk olduğu, Kürdü Kürt olduğu için sevmiyorum. Bizi yaradan Allah onları yarattığı için seviyorum. Kimse Türkçülük, kimse Kürtçülük yapmasın. Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevelim.”
“AK Parti karşısında bir şey yapmaya çalışıyorlar. Acaba biz AK Parti’yi devirebilir miyiz. Mümkün değil bu inşallah” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“Bu meydan bunu söylüyor. Bahçeli şunu söyleyebilir; İstasyon meydanı montajdı diyebilir. Montaj. Medya nerde medya. Medya kayıplarda galiba. Bayrağı da tam medyanın önüne koydunuz görmesinler diye. Bakın şu çok önemli bir tarafta sizin gayretiniz var. Bunların gerilim siyasetinden yana. Bizim durumumuz öyle değil. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İcraat yapıyoruz, onlar laf üretiyor. Kardeşlerim Erzurum’da bir kez daha kardeşlik kazanacak. Güçlü Türkiye ideali kazanacak. 21 Mart nevruz bayramını yürekten kutluyorum. 77 milyon tek yürek nevruz bayramını idrak ediyoruz. Hayırlara vesile olsun. Bahar ülkemizde her daim kalıcı olsun. Nedir milliyetçilik? Milliyetçilik ülkesini milletini sevmektir. Kuru sloganla milliyetçilik olmaz. Kafatası milliyetçileri. Biz ülkeyi kimden aldık. Şimdi MHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Biz devraldığımız zaman Türkiye’nin milli geliri 79 senede 230 milyar dolar. 12 senede bunun üzerine ne ilave ettik biliyor musunuz 590 milyar dolar. Şu anda milli gelirimiz 820 milyar dolar oldu. Ey Bahçeli söyle millet sana 5 senelik iktidar verdi niye 3.5 senede bırakıp kaçıp gittin. 79 senede yapılan bölünmüş yol 6 bin 100 kilometre. 12 senede 17 bin kilometre yaptık. Sayın Bahçeli IMF borcunu 23.5 milyar dolar olarak devretti. Ödedik ödedik 14 Mayıs’ta sıfırladık. Onlar IMFden dilendi biz ödedik. Şimdi 5 milyar dolar borç istediler vereceğiz. Merkez bankasının kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şimdi 128 milyar dolar var. Doğru davranmıyorlar. Devletin bankaları zarar yazıyorlardı. Şimdi dünyanın en saygın bankaları haline geldiler.”
“AK PARTİ TÜRKİYE’DE NE KADAR OY ALIYOR BUNUN SEÇİMİ”
Bu seçimin Ahmet’in Mehmet’in seçilmesi olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “AK Parti Türkiye’de ne kadar oy alıyor bunun seçimi. Herkes buna bakacak. Türkiye’de buna bakacak, dünyada buna bakacak. Oylarınıza sahip çıkın. AK Parti iktidarı bu ülkede birçok şeyi ilkleri başlattı. Eğitimde ve sağlıkla yaptıklarımız ortada. Erzurum’da 700 yataklı bir sağlık kampüsü kazandırıyoruz. Bu sayıyı daha sonra bin 500’e çıkaracağız. Ovit tüneli bitiyor. Bir ucu Erzurum bir ucu Rize olmak üzere iki lojistik merkez yapıyoruz. Dünyanın sayılı tünellerinden biri Ovit. Doğu Anadolu Karadeniz ile birleşiyor. İkizdere ispir yolu yılın 12 ayında açık kalacak. Rize Erzurum seyahat süresi yarı yarıya azalacak. Ey Bahçeli senin buraya hayalin bile ulaşamaz. Bir başka gurur projemiz KOP tüneli, Erzurum’un Karadeniz limanlarına bağlıyor. Kop tünelini 2015 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Ferhat olduk dağları deliyoruz. Şirin burada Şirine kavuşuyoruz.
Erzurum’dan beklenti var biliyorum. İnşallah hızlı tren Erzurum’a geliyor. Hızlı trenin Erzurum’a gelmesiyle birlikte Erzurum artık Türkiye’nin bir baştan bir başa rahatlıkla ulaşımını gerçekleştirmiş olacak. 2023 Türkiye’si çok farklı olacak. 2012 de Erzurum’da 25. üniversite kış oyunlarını yaptık. Erzurum’a bu süreçte çok ciddi yatırımlar yaptık” dedi.
“ERZURUM BİZİ SEVİYOR BİZ ERZURUM’U SEVİYORUZ. BİZ İKİ SEVDALIYIZ”
“Ne çileler çekti bu Erzurum. Şimdi paletli ambulanslarımız var mı, helikopter ambulanslarımız var mı hemen alıp gerektiği yere ulaştırıyoruz. Biz aşk uğruna bir sevda uğruna bu hizmetleri yaptık, MHP’ye 30 Mart’ta gereken cevabı vereceğinize inanıyorum. BDP’ye gereken cevabı vereceğinizi biliyorum. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum hizmete oy verin. İdeoloji karın doyurmuyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“Artık köy yok mahalle var. Belde yok mahalle var. Biz Erzurum’umuzda istiyoruz ki Erzurum büyükşehir en ücra köye kadar elini uzatacak. Ben bakan ve milletvekili arkadaşlarımı bizzat yakından takip edeceğiz. Erzurum doğuda en modern en numune şehrimiz olacak. Kıyaslamak için Erzurum’u örnek göstereceğiz. Kayak merkezleri tıklım tıklım dolacak. Sadece Palandöken demeyeceğiz. İnşallah Konaklıyı da bir kayak merkezi haline getireceğiz. Yatırım yapmak isteyenler var. Hem yerli hem yabancı yatırımcılar var. Havalimanı kimin aklına gelirdi. Bakın yaptık. Biz gelene kadar 49 kilometre bölünmüş yol vardı. 490 kilometre yaptık. Tekman tüneli talimatını verdim. Onun üzerinde çalışıyoruz. Yol sorununu çözeceğiz inşallah. Sizden 8 gün için söz istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Erzurum’dan 30 Mart akşamı farklı müjde bekliyoruz. Sandıkları kuş uçurtmayacaksınız. Sandıkları adeta gözleyeceksiniz. Bu milli bir görev. Bu namusumuz. Erzurum inşallah sandıkta oy patlaması yapacak. Sabah Artvin’deydim bambaşkaydı. Rize’yi bugünkü gibi görmemiştim. Her yer böyle. Bu seçim bir başka seçim olacak. Sıradan bir belediye seçimi değil. Adeta bir genel seçim. Erzurum bizi seviyor biz Erzurum’u seviyoruz. Biz iki sevdalıyız.”
Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen’i kürsüye çağırarak, “Sekmen belediyecilikte oldukça tecrübeli bir isim. Sekmenle Erzurum çağ atlayacak. Tecrübeli bir isim. Mevcut belediye başkanımız Ahmet kardeşime teşekkür ediyorum. Oda iki dönem Erzurum’a bütün imkanlarıyla hizmet etti. Allah yar ve yardımcısı olsun. Yola beraber devam edeceğiz” diyerek ilçe belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.