Malatya BAŞBAKAN ERDOĞAN: “TÜM TÜRKİYE’DE SANDIĞIN RENGİ BELLİ OLMUŞTUR”

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “TÜM TÜRKİYE’DE SANDIĞIN RENGİ BELLİ OLMUŞTUR”

06.03.2014 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “TÜM TÜRKİYE’DE SANDIĞIN RENGİ BELLİ OLMUŞTUR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Malatya 30 Mart seçimine noktayı ve mührü koymuştur. Sadece Malatya’da değil, tüm Türkiye’de sandığın rengi belli olmuştur” dedi.
Malatya yeni belediye binası yanındaki alanda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ne muhteşem Malatya, Allah’ına kurban Malatya” diyerek konuşmasına başladı. Başbakan Erdoğan, “Sizlerin bu manzarası, Şam Halep, Humus’a umut veriyor Malatya. Mekke, Medine, Kudüs ile gurur duyuyor Malatya. Filistin’de çocukların gözüne ışık oluyorsun ışık. Şu coşkunuzla merhum Turgut Özal’ın ruhunu şad ediyorsun Malatya’da montaj yok. CHP buraya baksın, burada montaj yok. Malum medya, Pansilvanya buraya baksın burada montaj yok. Bugün Malatya tarafını belli ediyor. Fotoğraflara varsın inanmasınlar. Çamur attı tutmadı. Bir miyiz, iri miyiz, diri miyiz, kardeş miyiz, hep birlikte Türkiye miyiz? Hamdolsun ya Rab. Bize bu günleri gösterdin. Bu iş bitmiştir. Malatya 30 Mart seçimine noktayı ve mührü koymuştur. Sadece Malatya’da değil tüm Türkiye’de sandığın rengi belli olmuştur. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, hiç endişeniz olmasın” ifadelerini kullandı.
Bu arada Başbakan Erdoğan, Mukaddes Yetiş isimli bir bayanın kendisine yazdığı mektubu okudu.
Türkiye’nin nereden nereye geldiğine dikkat çeken Erdoğan, “Sıkıntılı günlerde kim iktidarda idi, CHP idi. CHP’nin iktidarı, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar dönemiydi. Bizim tek derdimiz Hakkın ve halkın rızasını kazanmaktır. 12 yıldır Türkiye’yi bu topraklara şenlendirmek için çalışıyoruz. Şimdi birileri çıkmış, kalabalıklar montaj diyor” diyerek, Mutasavvıf Niyazi Mısri’nin sözlerinden örnekler verdi.
“KENDİ ÜRETTİKLERİ MONTAJLARI DİNLETİYORLAR”
Yapılan hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, “Onlar ise yalan ve iftiradan vazgeçemediler. Milletle kucaklaşamadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bize Malatya ve Türkiye yeter. Bize millet yeter. Bize Allah yeter. Bir yandan meydanlar montaj diyor, diğer yandan kendi ürettikleri montajları dinletiyorlar. Ey Kılıçdaroğlu senden siyasetçi olmaz, senden olsa olsa İstanbul Tahtakale’de kasetçi olur. Orada yer kalmamışsa Unkapanı’nda çarşıya girebilirsin. Partiden hırsızlık nedeniyle ihraç edilen birisini aday gösterdiler. Eski genel başkanı gönderip, kaset ile yenisini getirdiler. Pazarlıklar başladı. Pensilvanya’da pazarlıklarda yer aldı. Hükümeti de zaten devireceğiz dediler 17 Aralık’ta. Tabii umduklarını bulamadılar. 25 Aralık dediler yine tutmadı.
İstanbul adayları Trabzon günlerine katıldı ve bir vatandaşı yuhaladı. Sonra da utanmadan sıkılmadan o AK Partili idi diyor. O insanlar seni kabullenmiyor. Eyüp Sultan’daki programda alkışlanmayınca çek git diyor. Bunlardan siyasetçi olur mu?” diye sordu.
“RÜYA GÖRÜP, PENSİLVANYA’YA SORUYORLAR”
“Ey Kılıçdaroğlu bak hanım kardeşim telefonlarda yakalamış. Sen artık yolsuzlukların adamısın” diyen Başbakan Erdoğan, paralel yapılanma konusuna da değinerek, şunları söyledi:
“Bunlara cemaat demeyin. Bunlar örgüt. Diğer cemaatleri hakaret etmiş olursunuz. Senin hocan, kızların başörtüsünü açmaları için zemin hazırlayan insandır. Bunlardaki anlayış, gaye için her yol meşrudur. Bize omurgalı insan lazım. Bize adam gibi adam lazım. Bunlar, menfaati için her şey yaparlar. Bunlarda, yalan, takiye, iftira, fitne, fesat var. Bunların hiçbiri Müslümanlıkta yoktur. Rüya görüp, Pensilvanya’ya soruyorlar. Peygamber Efendimiz demiş ki, tweetleri iki katına çıkarın. Aman ya rabbim. Şu rezalete bakın. Rüyanızda, montaj ve iftiraları 10’a katlayın diye talimat mı geldi. Hem Müslüman’ım diyeceksin, insanların gözünün içine baka bakan yalan söyleyeceksin.
‘Hz. Cebrail parti kursa oy vermem’, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye oy verirler. Bunlarda helal haram yok. Bu yapı sizin emeğinizi istismar ediyor. Bu yapı sizin ekmeğinizi ve halis temiz duygularınızı istismar ediyor. Kendi ülkesine ihanet eden bu yapıyla aranıza mesafe koyun. Anneler babalar, çocuklarınız bunların dershanelerinde okuyorsa çekin alın, bize devletin okulları yeter. Takviye gerekiyorsa çocuklarımız takviye vereceğiz. Hazırlıklar yapılıyor. Okullarında okuyorsanız, sülük bunlardan faziletledir. Sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı olanı emiyor. Arada böyle bir fark var.”
“PARALEL YAPI, BEKLEDİKLERİ AVANTALARI BULAMADILAR”
“Kardeşlerim 24 gün var. Siz bizim ablalarımızsınız. Gençler, siz biz kardeşlerimiz, beyler siz de bizim ağabeylerimizsiniz. 24 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız” diyen Erdoğan, “Çocuklarımın 4’ü de imam hatip mezunuydu. Erkek evladım kat sayısından kızlarım başörtüsünden dolayı okula gidemedi, onu bu nedenle yurt dışına gönderdim.
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile birlikte Pensilvanya ile birlikte çocuklarıma iftar atmaya başladılar. Sustum, sustum artık burama geldi. Rahmetli anneme dil uzatacak kadar seviyesizsin. Hakaret ettikten sonra unuttum, o rahmetli olmuştu diyor. Bir başbakanın ölmüş annesine nasıl dil uzatırsın.
Adalet Bakanı’na talimat verip, takip edin derim. 46 milyar dolar harcayacak müteahhitleri çökertmek istediler. Dün akşam brifing aldım, gayet güzel çalışıyorlar. Paralel yapı, beklediklerini, avantalarını bulamadılar herhalde. Bunların karşısında pes etmek yok. Şimdi, başbakanlık binamızı durdurmaya çalışıyorlar.
Mayıs ayında açılacak binamızı durdurmaya karışan yargı mensuplarına karşıyım. Paralel yapının temsilcileri, MİT’e de saldırdılar. Bizim siyasetle işimiz yok diyordun. Şimdi abla ve ağabeyleri ile koşuşturup, AK Parti kazanmasın, kim güçlü, CHP, kim güçlü MHP kazansın diyorlar.”
“ŞİRİN’E ULAŞMAMIZ LAZIM, ŞİRİN KİM, MİLLETTİR”
CHP’yi eleştiren Erdoğan, “Hakkari mitinginde 2011 yılındaki seçimlerde yaptığın mitingde Türk bayrağı yoktu. Şimdi kalkmış bizi Edirne’deki konu nedeniyle Türk bayrağına saygısızlıkla suçluyor” diyerek, “Biz göreve geldiğimizde, sayısı parmakları geçmiyordu. Türkiye’de tünel sayıları 100’e ulaştı. Dağları Ferhat gibi deldik. Çünkü, biz Şirin’e ulaşmamız lazım, Şirin kim, millettir” şeklinde konuştu.
“Devletin 100 lirasının 70 lirası borçtu, şimdi 30’u borç. Reel faiz yüzde 2’dir. Enflasyon yüzde 30 idi. Şimdi yüzde 8 oldu. Bak nereden nereye geldik. 2013’ün işsizlik rakamı 9,7, Avrupa’daki ülkelerden daha iyi yerlere yerleştik. Daha iyi olacak inşallah” diyen Başbakan Erdoğan, Malatya’ya yaptıkları hizmetleri de dile getirdi.
“Beyler deresi çile deresiydi, köprü yaptık. Doğalgazı biz getirdik. Havaalanı yolu ne haldeydi, ne hale getirdik. İnşallah Ahmet kardeşim ile birlikte şehir merkezindeki güzellikler başladı. Büyük şehir olmanız hesabiyle Malatya daha farklı hizmetler alacak. Bu CHP Malatya’nın büyük şehir olmaya karşı çıktı. Bunlar şimdi hani yüzle büyük şehir belediyeciliği için oy istiyor?” diye soran Erdoğan, ayrım olmadan modern Türkiye’yi kuracaklarını vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nde paralel devlete asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, hiçbir ayrıma fırsat vermeden modern Türkiye’yi gerçekleştireceklerini belirtti.
Erdoğan’ın mitingine, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Malatya milletvekilleri, AK Parti’nin bazı genel başkan yardımcıları da katıldı.