Siyaset Başbakan ile görüşeceğim

Başbakan ile görüşeceğim

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan CHP Parti Meclisi toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü.

Başbakan ile  görüşeceğim

Toplantıda ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 3 bin 300’ü aşkın mağdurun CHP’ye başvurduğunu belirterek, “Hem kişisel mağduriyetler hem de genel mağduriyet konuları hükümet yetkililerine aktarılmış, çözüm üretilmesi istenmiş, çözüm yolları önerilmiş, hukuk içinde kalınması, cadı avı yapılmaması konusunda ısrarlı uyarılarda bulunulmuştur. Konu ayrıca belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşılmıştır” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun, aralarında gazeteciler, yazarlar, aydınlar, sanatçılar ve akademisyenlerin de olduğu kalabalık bir grubun KHK’larla mağdur edildiğine ya da tutuklandığına dikkati çekerek, bu konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini açıkladığı belirtildi.
CHP’nin 93. kuruluş yıldönümüne denk gelen PM toplantısının ardından parti genel merkezi bahçesinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra eski Genel Başkanlar Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Deniz Baykal, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, parti yöneticileri ve davetliler katıldı. Kılıçdaroğlu burada, “Cumhuriyetimizi kuran ve bize yaşatılması için görev veren iki insanın heykeli onlara minnet borçluyuz. Özgürlük ve demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu heykeli açıyoruz” diye konuştu.