Siyaset Başbakan Kemalpaşa'da Davos fatihi pankartıyla karşılandı

Başbakan Kemalpaşa'da Davos fatihi pankartıyla karşılandı

09.03.2009 - 15:17 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Kemalpaşada Davos fatihi pankartıyla karşılandı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdo­an, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği İzmir´in Kemalpaşa İlçesi´nde `Davos fatihi' pankartlarıyla karşılandı. Belediyeye ait hizmetlerin açılışını yapan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan açılış töreninde ``Biz uzak, ücra, ırak diye kavram tanımıyoruz. Bu ülkenin en ırak yeri bize Kemalpaşa kadar yakındır. Biz böyle bakıyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün(Pazar) gece, Kemalpaşa´da açılışlar yapmak ve Aydın´da düzenlene mitinge katılmak amacıyla eşi Emine Erdoğan´la birlikte İzmir´e geldi. Erdoğanlar, geceyi İzmir Polis Evi´nde geçirdi. Başbakan Erdoğan, Polis Evi´nden çıkarken AKP Konak Belediye Başkan adayı Ahmet Sarışın´ın adının yazılı olduğu montlar giyen AKP´li gençler, ``Başbakan buraya'' diye solgan atınca Erdoğan, gençleri kırmayarak, yanlarına gidip tokalaştı. Gençler, ``Başbakanım, İzmir bizim'' deyince Erdoğan, ``İnşallah'' dedi. Başbakan, makam aracıyla karayolunu kullanarak Kemalpaşa´ya gitti. Erdoğan´ın miting havasında gerçekleşen açılış törenini vatandaşlar çatılara da çıkarak izledi. Törende üzerinde ``Tek yürek, tek vatan, tek başbakan'' ve ``Davos fatihi hoşgeldin'' yazılı pankartlar açıldı. Törende protokol sıralarında yan yana oturan Emine Erdoğan ile AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy´un eşi Nilgün Aksoy´un 5 dakika boyunca kulaktan kulağa konuşmaları dikkat çekti. Erdoğan, törene katılan bakan, milletvekili ve ³st d³zey yetkililerin adının anons edilmesi sırasında AKP ¦zmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'un adının söylenmemesi üzerine, yetkilileri uyardı. Daha sonra Aksoy'un da adı anons edildi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 6.5 yıldır hizmet ürettiklerini belirterek, ``Bütün köylerimize ulaştık, KÖYDES ile yolu suyu olmayan yer kalmayacak dedik. Mücadelemizi bu doğrultuda sürdürdük Biz uzak, ücra, ırak diye kavramlarını tanımıyoruz. Bu ülkenin en ırak yeri bize Kemalpaşa kadar yakındır, biz böyle bakıyoruz. Hakkari'nin köyünde, mezrasında da hizmetimiz var, Iğdır'da da eserlerimiz var. Muğla'da da eserler kazandırdık. İstanbul'un ilçelerine ne yatırımlar yaptıysak, İzmir'in ilçelerine bu yatırımları yaptık. Projelerimizde küçük büyük ayrımı yapmadık. Bir yandan Marmaray Projesi'ni yürütürken, bir yandan da Artvin'in köy yollarını, Erzurum'un köy yollarını yaptık. Ayırt etmedik'' dedi. Son 1 ayda 32 ili ziyaret etti­ini ve her ilde, il_ede a_ılışlar yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, hükümeti devralırken Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet alanında kalkındıracakları y÷n³nde s÷z verdiklerini, bu s÷zlerinden de taviz vermediklerini dile getirdi. E­itim alanında hizmetleri somut hale getirmek i_in gayret sarf ettiklerini anlatan Erdo­an, konuşmasını ş÷yle s³rd³rd³:

``Hayırseverlerimizi, işadamlarımızı da işin içine çektik, `gel vergini hükümete, devlete ödeyece­ine, hemen git yatırım yap, okul yap, hastane yap, biz bunu verginden d³şelim' dedik ve hayırseverler bu yolda adım attılar. Ìu ana kadar T³rkiye genelinde 133 bin yeni derslik yaptık, e­itimin hizmetine kazandırdık. Herkes meydanda derdi ki, `Bu ile ³niversite yapaca­ız' ama lafta kalırdı. Kimse `Artvin'e ³niversite gelir' diye d³ş³nmezdi ama biz söz verdik ve yaptık mı? Yaptık. Hakkari'de kimin aklına gelirdi ³niversite? Oraya da ³niversite yaptık. Herkes g÷rd³ ki, Tunceli'ye de üniversite yaptık mı? Yaptık. ónk³ s÷z verdik. 81 ilin hepsine ³niversite yapaca­ız dedik ve şu anda 81 ilde ³niversite var ve 54 ilde üniversite bizim iktidarımızda oldu. Ne aldatan, ne aldanan olduk ve hızla bu s³reci işlettik, işletiyoruz, yapaca­ımız _ok işler var.''

Kemalpaşa'ya KÍYDES ve BELDES kapsamında yatırımlar yapıldı­ını vurgulayan Erdo­an, ``Kemalpaşa'nın k÷y yolları i_in 760 bin lira harcandı, 50 kilometre yol yaptık. Hamdolsun b³y³k ÷l_³de yol sıkıntıyı aştık. Su sıkıntısı olan k÷y kalmadı. 8 bin 900 metrekare alanda kurulan yeni hizmet binamız son teknolojiyle donatıldı, Kemalpaşalı vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sa­layacak. Belediyemiz _ok ÷nemli yol _alışmaları tamamladı'' dedi.

``KEMALPAŞA´YA ÇAĞ ATLATACAK PROJELERİMİZ VAR''

Başbakan Erdo­an, gittikleri her yere ger_ekten modern şehircili­i g÷t³rd³klerini belirterek, ``Ben belediye başkanlı­ından geldim, ¦stanbul B³y³kşehir Belediye Başkanlı­ı'ndan geldim. Damdan d³şmedim. Dolayısıyla biz belediyecilik noktasında şehirlerin de­işimine _ok ÷nem veriyoruz'' dedi. Kemalpaşa'ya daha ÷nce bir kez geldi­ini ve o gece bir evin kapısını _alarak bir vatandaşa misafir oldu­unu anlatan Erdo­an, ``O geceyi unutamıyorum. ¦nanıyorum ki bu d÷nemde de Kemalpaşa'ya adeta _a­ atlatacak, hem ¦zmir'in hem ³lkemizin ÷nde gelen il_elerinden biri haline getirecek projelerimiz var'' diye konuştu. Erdo­an, bu d÷nemde Kemalpaşa'ya _ok katlı pazaryeri, yeşil alanda kayak tesisleri, k³lt³r merkezi, alışveriş merkezleri gibi _ok sayıda tesis kazandırılaca­ını, Kemalpaşa'ya 9.5 milyon TL yatırımla yaptırılan 50 yataklı Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin diyaliz ³nitesiyle birlikte 2 ay i_inde tamamlanaca­ını bildirdi. İlçede ayrıca, 34 kilometrelik Kemalpaşa-Torbalı yolunun b÷l³nm³ş yol olarak yapıldı­ını, organize sanayi b÷lgesi demir yolu hattının ÷n³m³zdeki yıl tamamlanaca­ını ifade eden Erdo­an, şunları söyledi:

``Kemalpaşa'da ³retim ve istihdama da _ok ÷nemli katkılar sa­layaca­ız. Yi­itler Barajı bir hayati konumuz. Bu barajın Kemalpaşa i_in ÷nemini biliyoruz, konuyla ilgili _alışmaları DS¦ ile Ãevre ve Orman Bakanlı­ımız s³rd³r³yor. Bu baraj b÷lgedeki k÷ylerimizin ve organize sanayi b÷lgemizin su ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca Toplu Konut ¦daresi olarak, ¦zmir'de bug³ne kadar 13 bin 647 konutun inşaatına başladık, 9 bin 300 konutu tamamladık. Kemalpaşa'da 2 bin 972 konutluk projenin ihale _alışmaları şu anda s³r³yor. Bu konutlarımızın bin 400 adedini dar gelirli vatandaşlarımıza y÷nelik yaptırıyoruz.''

Başbakan Erdo­an, Kemalpaşa'da ayrıca bir adliye sarayı yapılaca­ını, bunun i_in Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca'nın yer tahsisinde bulundu­unu, merkezi idarenin de proje ³zerinde _alıştı­ını söyledi.

AÇILIŞTA ÇOCUK SEVDİ
Başbakan Erdoğan t÷rende yeni Belediye Hizmet Binası, Pakmaya -lk³ Anadolu Lisesi, Ízel Yamanlar Lisesi Koleji ve Pansiyonu, toplam 200 bin metrekare parke, asfalt yol _alışması, 3 kavşak d³zenlemesi, 12 KÍYDES, 10 BELDES yatırımı, kiraz alım satım merkezi, 5 park, 6 yeşil alan ile 5 bin adet a­a_ dikimi ve 5 bin metrekare meydan d³zenlemesinin açılışını Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve diğer protokol mensuplarının katılımıyla kurdele keserek yaptı. Erdoğan, açılış öncesi, kurdele kesilecek makasları platforma getiren çocukları kucağına alarak, sevdi.

Erdoğan, törenin ardından yeni belediye binasını gezdi ve aynı binada hizmet verecek olan SGK bürosunu hizmete açtı. Erdoğan otobüsüyle oyuncak dağıtarak, stada gitti, oradan da Başbakanlığa ait helikopterle miting yapacağı Aydın´a hareket etti.