Siyaset Başbakan Yıldırım: Havalimanı saldırısıyla ilgili 29 gözaltı var

Başbakan Yıldırım: Havalimanı saldırısıyla ilgili 29 gözaltı var

03.07.2016 - 17:08 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, 30 Haziran'da açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü üzerinde gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili 29 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Başbakan  Yıldırım: Havalimanı saldırısıyla ilgili 29 gözaltı var

Başbakan Binali Yıldırım, iftara katılacağı Eskişehir'e gitmek üzere, Osman Gazi Köprüsü'nü kullanarak Yalova'ya geçti. Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra ilk kez vatandaşlarla birlikte köprüyü kullandı. Eskişehir'e gidişi sırasında, kullandığı makam aracıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçen Yıldırım'a, ön koltukta eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. Köprüden geçişi esnasında zaman zaman diğer araçlara el sallayan Yıldırım, gişelerde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekilerce karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü’nü geçtikten sonra Yalova’ya bağlı Altınova İlçesi yakınlarındaki köprü çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

200 BİN ARAÇ GEÇTİ

Bir gazetecinin "Eskişehir'e gidişte Osmangazi Köprüsü'nü kullandınız, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu, nasıl buldunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, köprünün geçen perşembe günü açıldığını anımsattı. Yıldırım "Perşembe günü açtık. Bugün pazar. Ortalama 60 bin araç geçiyor. 200 bini açşı geçen trafik. Çok yoğun bir ilgi gördü. Tabi ücretsiz olması da trafiğin artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu, Türkiye'ye yakışan, güzel, dev bir eser oldu." değerlendirmesinde bulundu.

50 YILDIRI KONUŞULUYORDU

Köprünün 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "5 sefer ihale edildi, iptal oldu ama yapmak bize nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında Başbakanlığı döneminde büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece İstanbul'u, Yalova'yı ilgilendirmiyor. İzmir'e kadar devam eden 433 kilometrelik otoyolun sağında, solunda yer alan ve nüfusu, Türkiye nüfusunun üçte birinden fazla olan 5 vilayetimizi ilgilendiriyor. İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa daha ileride Eskişehir, Bilecik, bu tarafta Yalova, Kocaeli, İstanbul, dolayısıyla Marmara'dan Ege'ye büyük bir havzanın ekonomisini, geleceğini yakından ilgilendiren dev bir eser. Bu köprü demek, Osmangazi Köprüsü demek, az vakit, az yakıt, az nakit demek. Köprü olmasa özellikle de hafta sonlarında bayramlarda buralarda, 2 saat, 3 saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Halbuki şimdi gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakika da geçtik, 80'e çıksak üç dakikadan az bir süre de koca körfezi geçmiş oluyoruz. İzmit'ten, Gölcük'ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Dolayısıyla her yönüyle güzel bir hizmet, medeni bir hizmet. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun."

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI:

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler, azmettirenler belirlenmiş durumda. 29 zanlı gözaltında bulunuyor. Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacak. Doğru, farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

GAZZE'YE YARDIM

Gazze gemisi limana ulaştı. Dün Mersin'den hareket etti. İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde bir normalleşme süreci başlamış oldu. Bu çerçevede Gazze'de yaşayan 1,5 milyondan fazla Filistinli kardeşimizin temel ihtiyaçlarını görmek, onların bayram sevincine ortak olmak, acılarını paylaşmak için ülkemizden çeşitli hayır sahipleri, devletimiz, AFAD ve Kızılay organizasyonunda 10 bin tonu aşkın bir insani yardımla bir gemi gönderdi ve şimdi gemi yanaştı, oradan da dağıtımı yapılacak. Kardeşlerimizin bayrama, çocukların özellikle bayrama biraz üzüntülerini, hüzünlerini azaltarak girmelerini sağlamak bizim en büyük sevincimiz olacak millet olarak

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya, bizim ezeli komşumuzdur. Dolayısıyla ilişkilerimizin geçici bir süre bozulmuş olması, hiçbirimizin istediği bir şey değildi ama o günler artık geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz; bu zaman dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Onun için Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, kardeş olmak ve onlarla krizler yerine fırsatları değerlendirmek, ticaretimizi arttırmak, kültürel alışverişlerimizi geliştirmek, turizmi geliştirmek, karşılıklı yatırımları arttırmak, daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde, çok daha farklı gelişmeleri, başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız.