Gündem Hayat karartan çete çökertildi

Hayat karartan çete çökertildi

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Umut ettikçe özgürsün’ yalanıyla ağlarına düşürdükleri kadınları, yüksek faizle borçlandırıp, fuhuşa sürükleyen çetenin 11 mensubu yakalandı.

Hayat karartan çete çökertildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran bir kadının şikâyeti üzerine savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, tefecilik yapıp zorla çek ve senet imzalatan bir çeteyi takibe aldı. Elebaşlığını Cem Temur isimli bir sabıkalı kişinin yaptığı çetenin, sosyal medya ve yerel televizyon kanallarından ‘umut ettikçe varsın’ sloganıyla yardım kampanyası adı altında tuzak duyurular yaptığı ve yardıma muhtaç kadınlara yüksek faizle borç para vererek senet imzalattığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Çetenin, borç alıp ödeyemeyen kadınları darp ettiği, kaçırıp fuhuşa zorladığı belirlendi.

11 şüpheli gözaltında

İstanbul, Kayseri ve Antalya’da dün düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda elebaşı Cem Temur’un da aralarında bulunduğu 11 çete mensubu gözatına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarındaki aramalarda 3 kurusıkı tabanca, 2 pompalı tüfek, 12 çek ve senet, 7 boş senet ve mağdur kadınların borç bilgilerinin bulunduğu 2 ajanda ile çetele listeleri ele geçirildi. Şüphelilere, ‘nitelikli yağma’, ‘tefecilik’, ‘cinsel saldırı’, ‘tehdit’, ‘kasten yaralama’, ‘kişinin hürriyetinden yoksun bırakılması’ ve ‘ruhsatsız silah’ suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.