Yozgat Başbakan Yardımcısı Bozdağ: İşte böyle milletin adamı olur

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: İşte böyle milletin adamı olur

25.08.2017 - 13:44 | Son Güncellenme:

"15 Temmuz'da Türkiye'de, Fetullahçı Terör Örgütü ve bu terör örgütünü kucağında besleyenler, büyütenler, destek olanlar bir dünya bir oldular, Türkiye'nin bağımsızlığına, birliğine, demokrasisine, hükümetine darbe vurdular ve Türkiye'ye en büyük acıyı yaşatmak istediler. Ne oldu? 'Halkımı meydanlara çağırıyorum' dedi. 'Gelsinler tanklarıyla, tüfekleriyle, ne yapacaklarsa yapsınlar' dedi lider, yürüdü, millet de arkasından yürüdü. Bir Türkiye yürüdü. İşte böyle milletin adamı olur" "Milletiyle beraber tankların önüne çıkan, uçaklara karşı ölüme uçan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mı, yoksa sıvışıp belediye başkanının evine kaçıp oradan darbeyi izleyen Kılıçdaroğlu mu? Kim milletin adamı? İşte milletin adamı böyle olunur."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: İşte böyle milletin adamı olur

YOZGAT (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz’da Türkiye'de, Fetullahçı Terör Örgütü ve bu terör örgütünü kucağında besleyenler, büyütenler, destek olanlar bir dünya bir oldular, Türkiye'nin bağımsızlığına, birliğine, demokrasisine, hükümetine darbe vurdular ve Türkiye’ye en büyük acıyı yaşatmak istediler. Ne oldu? 'Halkımı meydanlara çağırıyorum' dedi. 'Gelsinler tanklarıyla, tüfekleriyle, ne yapacaklarsa yapsınlar' dedi lider, yürüdü, millet de arkasından yürüdü. Bir Türkiye yürüdü. İşte böyle milletin adamı olur." dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Saraykent ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidar mücadelesini kendi ülkesini karalayarak yapmayı şiar edinenlerin, ülkesini karalamaktan medet umar hale geldiklerini belirtti.

Bunlara cevabın en güzelini 2019 seçimlerinde vereceklerini ifade eden Bozdağ, "Onlar ne hesap yaparlarsa yapsınlar, ne ederlerse etsinler 16 Nisan’da mahcup oldukları ve milletimizden cevabını aldıkları gibi emin olun 3 Kasım 2019’da da mahcup olacaklar. Millet onlara bir kez daha cevabın en güzelini verecektir." diye konuştu.

Halkla bütünleşmenin esas olduğunu, milletin oyunu almanın yolunun milletin gönlüne girmek olduğunu vurgulayan Bozdağ, vatandaş neyse öyle olmak, onlar gibi hissetmek, onlar gibi yaşamak, onlar gibi hedefe koşmak gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

Bozdağ, halkın adamı olmanın, milletle buluşmakla mümkün olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bunlar vatandaşı bir yandan hakir görüyorlar, bir yandan 'göbeğini kaşıyan adam' diyorlar, bir yandan 'nohuda, makarnaya, una oy satan insan' diye hakaret ediyorlar kendilerine oy vermeyenleri. Öte yandan da 'biz halkın adamıyız' diyorlar. Ya siz halkın adamı hiç olmadınız ki. Hep belli çevrelerin, seçkinlerin, elitlerin içerisinde büyüdünüz. Öyle oldunuz. Millet kim halkın adamı onu biliyor. Halkın adamlarına da bu millet herşeye rağmen sahip çıkıyor. Milletin adamı olmak işte Adnan Menderes gibi olmaktır, milletin adamı olmak Atatürk gibi olmaktır, Özal gibi olmaktır, Erbakan gibi olmaktır, milletin adamı olmak Erdoğan gibi olmaktır. Milletiyle buluşabilmek, yürüdüğü zaman bütün milleti arkasından yürütebilmektir. Atatürk çıktı, Kurtuluş Savaşı yıllarında ülke dört bir yandan işgal edilmişti, aziz millet arkasına düştü ve Türkiye’yi kurdu. İşgal edilmiş bütün toprakları düşmandan temizledi. 15 Temmuz’da Türkiye'de, Fetullahçı Terör Örgütü ve bu terör örgütünü kucağında besleyenler, büyütenler, destek olanlar bir dünya bir oldular, Türkiye'nin bağımsızlığına, birliğine, demokrasisine, hükümetine darbe vurdular ve Türkiye’ye en büyük acıyı yaşatmak istediler. Ne oldu? 'Halkımı meydanlara çağırıyorum' dedi. 'Gelsinler tanklarıyla, tüfekleriyle, ne yapacaklarsa yapsınlar' dedi lider, yürüdü, millet de arkasından yürüdü. Bir Türkiye yürüdü. İşte böyle milletin adamı olur."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne sadece "bindirilmiş kıtalar, organizasyonlarla" peşine adam takabildiğini savunan Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ama Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, milletin adamı 15 Temmuz’da kendi uçağıyla halkın arasına, tankların arasına geldi, darbecilere karşı halkıyla ölümü göze alıp mücadele yolunu seçti. Adeta Marmaris’ten ölüme uçtu. Öbürü ise havaalanına iniyor, havaalanından tanklar oradan ayrıldıktan sonra sıvışıp belediye başkanının evinde olup biteni seyrediyor. Ben şimdi soruyorum değerli hemşehrilerim, kim milletin adamı, milletiyle beraber tankların önüne çıkan, uçaklara karşı ölüme uçan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mı, yoksa sıvışıp belediye başkanının evine kaçıp oradan darbeyi izleyen Kılıçdaroğlu mu? Kim milletin adamı? İşte milletin adamı böyle olunur. Yoksa birtakım mizansenlerle halkın önüne senaryolar çıkartarak milletin adamı olunmaz. Bunu biz hep anlatıyoruz ama bunun akıl daneleri hep öyle bir takım haberler veriyorlar ona, 'Sen böyle yaparsan bu iş tamamdır.' AK Parti'nin bu milletten neden oy aldığını araştırması daha isabetlidir."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Saraykent Şehit Beytullah Yeşilay Devlet Hastanesi, park ve mesire alanının toplu açılışı, ilçe emniyet binası, kız öğrenci yurdu ve termal tesisin toplu temel atım töreni gerçekleştirildi.

Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

(Bitti)