Bursa Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: AK Parti sendelerse Türkiye sendeler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: AK Parti sendelerse Türkiye sendeler

02.09.2017 - 16:48 | Son Güncellenme:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse Türkiye sendeler. Bu noktada hiç kimse 'Neden yenileniyoruz, neden değişim oluyor?' dememeli, var gücüyle çalışmaya devam etmelidir" "Arakan'da yaşanan insanlık vahşeti karşısında esasen kuruluş amacı dünyadaki huzur ve refahı temin etmek, her türlü çatışmadan arındırmak olan uluslararası platformların, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 'Ne duydum ne gördüm ne de hissettim' mantığıyla ortaya çıkışı hiçbir fayda getirmemektedir"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: AK Parti sendelerse Türkiye sendeler

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse Türkiye sendeler. Bu noktada hiç kimse 'Neden yenileniyoruz, neden değişim oluyor?' dememeli, var gücüyle çalışmaya devam etmelidir." dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayram günlerinde fakir ve fukaraların da gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı vahşet nedeniyle Kurban Bayramı sevincine gölge düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Her ne olursa olsun Türkiye olarak bize gelemeyenlere ulaşmak suretiyle onların acısını dindirmeye, kanayan yarasına merhem olmaya devam edeceğiz. Gerçekten de milletimizin bu noktada gösterdiği fedakarlık ve yardımlaşma örneği her türlü takdirin üzerinde bizler için de bir iftihar meselesidir." diye konuştu.

Çavuşoğlu, siyasi hareketlerin de diğer alanlarda olduğu gibi tazelenmeye, yenilenmeye, canlanmaya gereksinim duyduğunu ifade ederek, AK Parti'nin yenilenme sürecini de hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

- "AK Parti sendelerse Türkiye sendeler"

Zamanın ruhuna uygun bir şekilde yeniden yapılanma ve yeniden hızlanma durumunun söz konusu olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Sizlerin de çok iyi bildiği gibi AK Parti'miz dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. Bu sancaktarlıkta her zaman daha sağlam, daha diri durmak ve daha iri olmak için çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse Türkiye sendeler. Bu noktada hiç kimse 'Neden yenileniyoruz, neden değişim oluyor?' dememeli, var gücüyle çalışmaya devam etmelidir."

Çavuşoğlu, çatışmayı değil, çalışmayı esas alan siyasi bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Nasıl ki vücudu oluşturan milyonlarca hücre her saniye yenilenmekte ve yenilendikçe bu vücut çürümekten kurtulmakta ise bizim partimizin de mükemmel şekilde işleyişini sürdürmesinin sırrı, hücrelerini her daim tazelenmesindedir. Bu vesileyle hücrelerimizi tazeleyecek tecrübeyi de yeni hücrelerimize aktaracak, değişim ve dinamizmi birlikte oluşturarak yeniden bir momentum sağlayacak ve dolayısıyla kaldığımız noktadan, bayrağı teslim aldığımız noktadan daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

- "(Dünya 5'ten büyüktür) demeye devam edeceğiz"

Çavuşoğlu, dünyanın herhangi bir yerinde masum insanlar öldürülürken tribünden seyirci kalabilmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

"Dünya 5'ten büyüktür" demeye devam edeceklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Bugün 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesinin ne denli yerinde olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Arakan'da yaşanan insanlık vahşeti karşısında esasen kuruluş amacı dünyadaki huzur ve refahı temin etmek, her türlü çatışmadan arındırmak olan uluslararası platformların, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 'Ne duydum ne gördüm ne de hissettim' mantığıyla ortaya çıkışı hiçbir fayda getirmemektedir." ifadelerini kullandı.

Mazlumların yanında olmayı sürdüreceklerini anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya milletler ailesinin her ferdi, her devleti onurludur ve hepsinin görüşü değerlidir. Biz bunun için 'Dünya 5'ten büyüktür' demeye, sayın Recep Tayyip Erdoğan liderimizin bu sözünün altına her daim sımsıkı imza atmaya ve onun arkasında kenetlenmeye mecburuz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Biz haklıyız, biz Hakk'ı tutup kaldırıyoruz. Bizim amacımız ulvi, çıktığımız yol uhrevi. Biz bu dava ruhuyla hareket edecek olursak eğer, kazançlı olacak olan biziz. Biz kazanmaya devam edeceğiz. Bir olalım, iri olalım ve diri olalım, Türkiye'yi hep birlikte hak ettiği noktaya taşıyalım."

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, AK Parti iktidarları döneminde Bursa'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Bayramlaşma programına, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve ilçe teşkilat başkanları ile partililer katıldı.