Bursa Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz

02.09.2017 - 23:32 | Son Güncellenme:

"Bugün Balkan, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu'da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye (Türkiye) güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor" "Bu ülke hepimize yeter, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte ülkemizi kalkındıracağız. Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz" "1071'de biz Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu kendimize vatan kılarken ve bizden katbekat güçlü askerlerle savaşırken, Anadolu için hangi ruh ortaya çıkmışsa, 15 Temmuz'da da aynı ruh ortaya çıkmıştır. Bunları bilerek hareket edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün Balkan, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu'da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye (Türkiye) güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin Yunus Emre Spor Kompleksi'nde düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün Balkan coğrafyasında, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu'da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor." diye konuştu.

Hükümetler ve ülke olarak, öncelikli yapılması gereken şeyin, onların güvenli bir şekilde yaşamalarını temin etmek olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Mutlaka onların geleceğini, bu noktada teminat altına almak. Komşuluk ve uluslararası ilişkiler bağlamında diplomatik enstrümanları kullanarak onlarla olan ilişkilerimizi artırmak, bulundukları bölgede rahat huzur içinde yaşamasını sağlamaktır ama üzerilerine boca edilen bombalar sebebiyle çocukların bile katledildiği bir noktada Türkiye'nin kapılarını kapatarak onlara sırtımızı dönmek asla ve asla mümkün olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "89 göçüyle bu kapılar sana sonuna kadar açıldı"

Çavuşoğlu, bu düşüncenin bile hasıl olmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu olduğu için söylemiyorum ama fi tarihte TBMM kürsüsünde güya Balkanlı olduğunu ifade eden başka bir partiden milletvekili arkadaşımız Suriyelilerle ilgili maalesef böyle bir söz kullanmıştı. Kendisine şunu söyledim; 'Be hey gafil. Sen bu ülkeye Bulgaristan'dan geldin. 89 göçüyle bu kapılar sana sonuna kadar açıldı. O zaman annen baban sırtındaki bir heybeyi alıp bölgeye gelirken sana kimse 'Buradan gitsin' demedi. Senin siyasi partin ve senin siyasi ahlakın bugün aynı şeyleri Suriyeliler için söylüyorsa otur ve düşün hatta ağla.' Ne farkımız var? Zaman gelmiş, savaşlar olmuş, sınırlar belli bir hale gelmiş. Birimiz sınırın bu tarafında hasbelkader kalmışız birimiz öbür tarafında kalmışız. Çanakkale'ye gittiğiniz zaman Şam'dan Halep'ten Saraybosna'dan Sofya'dan birçok yerden şehidimiz yok mu?"

- "Bu ülke hepimize yeter"

"Doğulu, batılı, Kafkaslı, Balkanlı" kimsenin birbirinden farkının olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bu ülke hepimize yeter, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte ülkemizi kalkındıracağız. Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz." dedi.

Haberin Devamı

Bu coğrafyanın önemli bir kavşak noktası üzerinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Enerji koridorlarının kesiştiği çok büyük medeniyetlerin burada neşet ettiği bir coğrafya. 1071'de biz Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu kendimize vatan kılarken ve bizden kat be kat güçlü askerlerle savaşırken, Anadolu için hangi ruh ortaya çıkmışsa, 15 Temmuz'da da aynı ruh ortaya çıkmıştır. Bunları bilerek hareket edeceğiz. Bizim farklılıklarımız gerçekten de büyük bir zenginliğimiz. Biz buraya geldik, emek verdik, katkı verdik, zanaatımızı gösterdik. Komşularımız oldu, akrabalarımız oldu, güçlendik büyüdük ama bir tarafta Batı Trakya yerinde duruyor. Orada kardeşlerimiz var, Bulgaristan'daki, Makedonya'daki, Arnavutluk'taki, Kosova'daki, Karadağ'daki, Sancak'taki, Bosna'daki kardeşlerimiz var. Onlara sırtımızı mı döneceğiz şimdi? Hayır orası için de çalışacağız. Onların rahatı ve huzur için de neler yapılması gerekiyorsa, gerekirse elimizi taşın altına sokacak ve ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu yapmak zorundayız."

Haberin Devamı

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonunun bayramlaşma törenine de katılan Çavuşoğlu'na, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti.