Bursa Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Ve Bakan Özlü Bursa'da

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Ve Bakan Özlü Bursa'da

02.12.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

Çavuşoğlu: "Bu bölgede Türkiye vardır, varlığını etkili bir şekilde devam ettirmek zorundadır. Bugün gerek Amerika'da tamamen siyasi davalarla gerekse Türkiye içindeki bu odakların iş birliği şeklinde hareket eden siyasi figürlerle yapmak istediklerinin, her şeyin farkında bu millet. Bunlara asla müsaade etmeyecek" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Şimdi uzun zamandır konuşulan, görüşülen ancak yatırım programlarını onaylayan bakanlık ile yatırımı yapacak olan kurum arasındaki teknik görüş farklılıkları sebebiyle hayata geçiremediğimiz bir projemiz var. Bu, Yenişehir'de kurulacak olan otomotiv test merkezidir. Bunda da geçen hafta içinde bir uzlaşma sağladık" "Bu test merkezinin bir başka özelliği daha olacak. Burada aynı zamanda askeri araçların da testlerinin yapılabilmesine imkan sağlayacak bir kapasite oluşturacağız"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Ve Bakan Özlü Bursada

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bu bölgede Türkiye vardır, varlığını etkili bir şekilde devam ettirmek zorundadır. Bugün gerek Amerika'da tamamen siyasi davalarla gerekse Türkiye içindeki bu odakların iş birliği şeklinde hareket eden siyasi figürlerle yapmak istediklerinin, her şeyin farkında bu millet. Bunlara asla müsaade etmeyecek." dedi.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ile partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Yenişehir ilçesinde otomotiv test merkeziyle ilgili bir sürecin yaşandığını hatırlattı.

Başbakan Yardımcılığı görevi tevdi edildikten sonra kendisini ziyarete gelen Yenişehirli temsilcilerle test merkezi konusunda çeşitli istişarelerde bulunduklarını anımsatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Sonuç itibarıyla sayın bakanımızla bu noktadaki görüşlerimiz ve çalışmanın mahiyeti konusunda karşılıklı olarak istişare ettik ve bugün kendilerinin buraya gelmesiyle beraber Yenişehir'de otomotiv test merkeziyle ilgili yeni bir aşamaya geçişi yaşayacağız. Bugün orada yapacağımız toplantı, gerçekleştireceğimiz çalışmalar ve nihayetinde belki de atacağımız imzalar önümüzdeki süreçte merkezin yol haritasının belirleyicisi olacak."

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Bursa'nın sanayi ve teknoloji kenti olduğunu, hükümetin de Bursa'ya büyük ilgi ve alaka gösterdiğini vurguladı.

Bursa'nın gelecek birkaç yıl ve özellikle 2023 hedefleri bakımından Türkiye'ye damgasını vuracak şehir olmaya devam edeceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bütün çabamız Bursa'mızın bütün imkanlarını bir araya getirerek sanayicisiyle, turizmcisiyle, sağlıkçısıyla, esnafıyla, yan sanayicisiyle her şeyiyle beraber 'Bursa büyürse Türkiye büyür' noktasından hareketle çalışmalarımızı yürütmek." diye konuştu.

- "Türkiye'ye düşmanca yaklaşım sergileyenler"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 15 yıllık zaman içinde çok büyük değişim ve dönüşümlerin adresi olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Etkili işler, aynı şekilde kararlı bir liderin anlayışıyla Türkiye eğitimden sağlığa, ulaşımdan teknolojiye birçok alanda çağ atladı. Biz bu döneme ilişkin olarak özetle, sessiz devrimin yaşandığı bir dönem olarak ifade ediyoruz ama Türkiye'nin büyümesi, bölgesinde güçlü hale gelmesi, kendi politikalarını ve menfaatleri doğrultusunda oluşturması birilerini mutlaka rahatsız ediyor. Türkiye'ye düşmanca yaklaşım sergileyenler, Türkiye'nin bölgede kendi plan ve projelerine koşulsuz ve şartsız destek vermediğini görenler, Türkiye'nin kendi milletinin ve kendi ülkesinin çıkarlarını düşünerek hareket ettiğini görenler, kısacası öncesinde olduğu gibi kendisine ne dikte ediliyorsa yapan, teslim olan, bütün politikasını kendisine çizilen çerçeve içinde oluşturan bir Türkiye olmaktan çıktığı için dik, dirayetli, milli ve yerli olarak davranan bir siyasi lider söz konusu olduğundan maalesef son yıllarda üst üste saldırılarla karşı karşıyayız."

Haberin Devamı

- "Her şeyin farkında bu millet"

Türkiye'ye yönelik oynanan oyunların hepsinin milletle birlikte farkında olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için gerekli bütün hazırlıklarımız da çalışmalarımız da inancımız da gayretimiz de bu konuda tamdır. Bize bugün binlerce kilometre öteden gelerek 'Yüzlerce yıldır sınır komşusu yaptığınız ülke ile hiçbir şekilde ticaret yapmayacaksınız' diyorlar ama 'Biz istediğimizi yaparız' diyorlar. Aynı şekilde ''Türk Akımı Projesi'ni yapmayacaksınız, kendi hava savunma sisteminizi kurmayacaksınız, S-400'leri almayacaksınız' diyorlar. Kaldı ki NATO üyesi olan bir ülkede patriot füzelerini de çekip alıyorlar, havadan gelen füzelerle Kilis'teki vatandaşlarımızın vefatını, öldüğünü de hep beraber gördük. Kısacası, bu bölgede Türkiye vardır, varlığını etkili bir şekilde devam ettirmek zorundadır. Bugün gerek Amerika'da tamamen siyasi davalarla gerekse Türkiye içindeki bu odakların iş birliği şeklinde hareket eden siyasi figürlerle yapmak istediklerinin, her şeyin farkında bu millet. Bunlara asla müsaade etmeyecek."

Haberin Devamı

- "Yenişehir'de güzel bir haber vereceğiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de çok sık geldiği Bursa'da bugün güzel haberler vereceklerini bildirdi.

Özlü, 2 Kasım tarihinde "Türkiye'nin Otomobili Projesi'' için ortak girişim grubuyla imza attıklarını ve böylelikle projenin resmi sürecinin başladığını anımsatarak, "Yani orada tekerlek dönüyor. İnşallah ortak girişim grubumuz iki fazda olmak üzere birinci fazı tasarım, ikinci fazı seri üretim olacak şekilde 48 ay toplam süresi olan bir projeyi şu an yürütüyoruz. İnşallah 2019'da birinci faz tamamlanmış olacak, ikinci faz da 2021'de tamamlanacak.'' dedi.

Haberin Devamı

Bu projeyle, tasarımla eş zamanlı şekilde test merkezinin faaliyetlerinin de yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, şöyle konuştu:

"Şimdi uzun zamandır konuşulan, görüşülen ancak yatırım programlarını onaylayan bakanlık ile yatırımı yapacak olan kurum arasındaki teknik görüş farklılıkları sebebiyle hayata geçiremediğimiz bir projemiz var. Bu, Yenişehir'de kurulacak olan otomotiv test merkezidir. Bunda da geçen hafta içinde bir uzlaşma sağladık. İnşallah bugün Yenişehir'de güzel bir haber vereceğiz. Orada bir imza atacağız. Yenişehir'de atılacak imza ile otomotiv test merkezinin projelendirilmesi, inşası ile ilgili süreci başlatmış olacağız. Orada da yerli marka otomobilde olduğu gibi tekerlek dönmeye başlayacak."

- "Askeri araçların da testlerinin yapılabilmesine imkan sağlayacak"

Bakan Özlü, Bursa'nın Türk sanayisi açısından son derece önemli, bakanlığın da en çok ilgilendiği, önem verdiği şehirlerimizden birisi olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"İnşallah Yenişehir'deki otomotiv test merkeziyle ilgili süreci bakanlığımız aksatmadan bundan sonraki dönemde bir tarafta TSE diğer tarafta TÜBİTAK olmak üzere ve yine bu test merkezinin bir başka özelliği daha olacak. Burada aynı zamanda askeri araçların da testlerinin yapılabilmesine imkan sağlayacak bir kapasite oluşturacağız. Sadece sivil araçlar değil, askeri araçların da test edilebileceği bir kapasite oluşturmayı hedefliyoruz. Sürecin ilk aşaması, projenin tamamının yapılması sürecidir. Bunun içinde yer alan fren pist test merkezinin inşasıdır. Bugün inşallah bu bilgileri paylaşacağız.''

Bu arada Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Özlü, daha sonra Bursa Valiliğine ziyarette bulundu.

Vali İzzettin Küçük, ziyaretin sonunda Bakan Özlü'ye ipek üzerine hat çalışması tablo hediye etti.