Ankara Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz var

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz var

08.12.2017 - 17:55 | Son Güncellenme:

"Böyle bir coğrafyada bizim Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Ülkemizin gücü en azından bölgemize yönelik oyun kurmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak açısından son derece etkili ve önemli"

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz  var

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin, "Böyle bir coğrafyada bizim Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Ülkemizin gücü en azından bölgemize yönelik oyun kurmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak açısından son derece etkili ve önemli." dedi.

Haberin Devamı

Işık, AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, dünyanın tekrar gerilim dönemine girdiğini belirterek, şu anda pek çok bölgede büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Dünyada huzur ve barışın kısa zamanda hakim olabileceği yönündeki bir düşünceden gittikçe uzaklaşıldığını dile getiren Işık, maalesef gerilimlerin her gün arttığı ve bunlardan beslenen siyasetin gün geçtikçe prim yaptığı bir döneme girildiğini kaydetti.

Fikri Işık, son dönemde yaşanan seçimlerde daha çok ırkçı ve İslam karşıtı partilerin yükselişte olduğunu vurgulayarak, "Yabancı düşmanlığının yükselişte olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Maalesef bu seçim dönemlerinde ortaya konan popülist söylemlerin yavaş yavaş dünyayı tehdit etmeye başladığını görüyoruz. ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimden önceki 'Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıyacağım' ifadesi ki bu son derece sorumsuzca bir ifadedir, bu ifadesini hayata geçirme çabası ki ben bunu biraz iç politikada biraz İsrail lobisinin Amerika Başkanını sıkıştırarak almaya mecbur bıraktığı bir karar olarak değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- "Türkiye, eski Türkiye değil"

Alınan bu kararın bölgede çok ciddi bir gerilime ve sıkıntıya yol açtığını anlatan Işık, bugün pek çok merkezde bu olayın protesto edildiğine değindi.

Kudüs'te de birtakım üzücü hadiselerin olduğunu gördüğünü belirten Işık, şöyle devam etti:

"Bu aslında ne kadar sıkıntılı bir dönemden dünyanın geçtiğini özellikle dünyada ne kadar sıkıntılı bir dönem olursa bu sıkıntılı dönemin en fazla yansımasının olduğu bölge de maalesef bizim bölge oluyor, Orta Doğu coğrafyası oluyor. Amerikan iç politikasındaki gelişmeler Orta Doğu coğrafyasında maalesef kana dönüyor, göz yaşına dönüyor. Avrupa'daki iç politik gelişmeler maalesef bizim bölgemizde kana ve göz yaşına dönüyor. Böyle bir coğrafyada bizim Türkiye olarak çok daha güçlü olmak sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Ülkemizin gücü en azından bölgemize yönelik oyun kurmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak açısından son derece etkili ve önemli."

Haberin Devamı

Işık, ülkenin gücünü korumak ve arttırmanın bölge açısından da kendileri için görev olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını söyledi.

Bu sayede Türkiye'nin bölgede kurulmak istenen oyunlara karşı sesini yükselttiğini, net duruş sergilediğini ifade eden Işık, bu duruşu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiğini kaydetti.

- "Güçlü bir iktidar partisi olmasa Türkiye'de istikrar yakalanmaz"

Başbakan Yardımcısı Işık, Türkiye'nin AK Parti'nin birlik ve beraberliğiyle güç kazandığını dile getirerek, "AK Parti birlik ve beraberliğini korumasaydı, güçlü bir iktidar partisi olmasa Türkiye'de istikrar yakalanmaz, Türkiye'de istikrar yakalanmadığı zaman da Türkiye'nin gücünün bilinmesi veya sahaya yansıması mümkün olmaz. Teşkilatlarımız, bu birlik ve beraberliğimizin AK Parti iktidarının arkasındaki en önemli güç olan halk desteğinin aslında somutlaştığı, ete kemiğe büründüğü organizasyonlarımız." ifadesini kullandı.

Işık, teşkilatlar ne kadar güçlü olursa parti ile halk arasındaki köprünün o kadar sağlam olduğunu vurgulayarak, teşkilatlardaki güç, birlik ve beraberliğin AK Parti'ye olan desteği sürekli yukarılara çekeceğini bildirdi.