Kahramanmaraş Başbakan Yardımcısı Kaynak Kahramanmaraş'ta

Başbakan Yardımcısı Kaynak Kahramanmaraş'ta

28.06.2017 - 19:20 | Son Güncellenme:

-"Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir"

Başbakan Yardımcısı Kaynak Kahramanmaraşta

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla, kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir." dedi.

Haberin Devamı

Kaynak, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Metamik Muttak Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Müze hakkında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'dan bilgi alan Kaynak, bu tür projelerin önemine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş'ın tarihi dokunun ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

"Gözümüzü kapatıp açtığımızda etrafımızda gördüğümüz yapılar Antalya'da mıyız, Mersin'de miyiz, Şanlıurfa'da mıyız, Kahramanmaraş'ta mıyız? Artık fark edemeyecek bir sivil mimariye maalesef Türkiye gitti. Artık bu yapıların ortaya çıkarılmasında geleneksel hayatımızı ortaya çıkaracak. Dulkadiroğlu Belediyesinin hazırladığı Kahramanmaraş mutfağını, yeniden ortaya çıkarak gelecek nesillere taşıyacak. Kahramanmaraş'ın kendine has bir mutfağı vardır. Bunların hayata geçirilmesi yeni nesillere aktarılması bakımından çok önemli bir çalışmadır."

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ın tarihi mahallelerinde yapılacak çok fazla işin olduğunun altını çizen Kaynak, Dulkadiroğlu Belediyesinin yaptığı bu çalışmanın güzel bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir. Tarihin her döneminde Orta Anadolu ile Mezopotamya, Orta Anadolu ile Kilikya, Orta Anadolu ile Halep arasında önemli nokta olmuştur. Belediyelerimiz normal bildiğimiz rutin belediye hizmetleri dışında bu hususlara da büyük öne veriyorlar, bu da büyük bir kazanım." diye konuştu.