Siirt Başbakan Yardımcısı Kaynak Maden Köyünde

Başbakan Yardımcısı Kaynak Maden Köyünde

24.11.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Yardımcısı Kaynak Maden Köyünde

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, göçük altında kalan 16 işçiden 8’inin cesedine ulaşıldığı Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeni ocağına gelerek, alanda incelemelerde bulundu.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile birlikte 16 işçinin göçük altında kaldığı, 8’inin cansız bedenine ulaşıldığı ve 8’i için kurtarma çalışmalarının sürdüğü Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeni ocağına geldi. Kaynak, aileler ve beraberindekilerle birlikte çalışmaların sürdüğü alana çıkarak, incelemelerde bulundu.
İncelemeler sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Kınık, “Şirvan’daki madenimizde yaşanan gerçekten de çok acı bir kaza nedeniyle buradaki arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla geldik. Çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürüyor. Kızılay da bekleyen ailelerin insanı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Acı büyük bir acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, acı artıyor. Olayın olduğu geceden bu yana afet ekiplerimiz sahada, en azından yükleri hafifletmeye gayret ediyoruz. Keşke olmasaydı böyle kazalar” dedi.