Dünyadan Futbol Arnavutluk EURO 2016 finallerine doğrudan katılmaya hak kazandı

Arnavutluk EURO 2016 finallerine doğrudan katılmaya hak kazandı

12.10.2015 - 09:53 | Son Güncellenme:

Arnavutluk, deplasmanda Ermenistan'ı 3-0 yenerek direkt olarak 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Arnavutluk EURO 2016 finallerine doğrudan katılmaya hak kazandı

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu mücadelesinde Arnavutluk, deplasmanda Ermenistan’ı 3-0 yenerek direkt olarak 2016 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Arnavutluk bu sonuçla tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na gidecek.

Haberin Devamı

Arnavutluk, Gashi, Djimsiti ve Sadiku’nun golleriyle 3 puana uzanarak gruptaki puanını 14’e yükseltti ve 12 puanlı Danimarka’nın önünde 2. oldu.

104 yıllık bir devlet olan Arnavutluk, Ermenistan’ı yenerek, Avrupa Futbol Şampiyonası’na ilk kez katılma hakkını elde etti.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Aya Teresa Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, büyük ekranlardan maçı izledikten sonra, bu başarıyı davullar eşliğinde coşkuyla kutladı.

Maçın hemen ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Edi Rama, milli takım futbolcularını telefonla arayarak tebrik etti.

Kosova’nın başkenti Priştine’de de bayram havası esti. Priştine’nin Zahir Payazati Meydanı’ndaki büyük ekranlardan maçı izleyen binlerce Kosovalı, Arnavutluk Milli Takımı’nın başarısını coşkuyla kutladılar.

Haberin Devamı