İstanbul Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesinin İftarına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesinin İftarına Katıldı

10.06.2017 - 23:28 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesinin İftarına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da düzenlediği iftar programına katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Florya Sosyal Tesisleri’nde iftar programı gerçekleştirildi. Programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Partili milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin her alanda yoğun bir hizmet ağı olduğunu belirterek, “Ordu Büyükşehir belediyesinin her alanda yoğun bir hizmet ağı var. Türkiye’de yol ağı olan en büyük üçüncü büyükşehir belediyesi biziz. Biz 2014 yılında geldiğimiz de bir hedef koyduk dedik ki 2017 yılının sonunda Ordu’nun bütün grup yollarını sıcak asfaltla kaplayacağız. Mahallerin ana arterlerini asfalt yapacağız dedik şuan da hedefimizin yüzde 70 civarında inşallah sene sonunda yüzde 90 olacak bu oran. Gelecek sene de ufak tefek yerlerimiz sıkıntılarımız kalacak. Ordu Büyükşehir olmadan İl Özel İdaresi Ordu’nun bütün yollarına 18 milyon masraf ederken biz Büyükşehir olduktan sonra 3 yıllık süre içerisinde Ordu’nun yollarına tam 400 milyon yatırım yaptık. Bu su da böyle Ordu ile bağı olanlara sorduğumda ihtiyaç olarak bu ikisini söyleyecektiniz düşünebiliyor musunuz 21. yüzyılda Büyükşehir Ordu’da yolu ve suyu tartışıyoruz. İlçelerimizde de muazzam bir sinerjimiz var. Ordu eskiden hep İstanbul’dan himmet beklerdi birileri şu Ordu’ya el atsın Ordu’nun birliği beraberliği sağlansın denirdi. Bu Büyükşehir sürecinde ise Ordu’da birliği beraberliği sağladık şu İstanbul’daki hemşerilerimiz bir araya gelsin bir bütün olsun aşamasına geldi. İstanbul’da bizim temsilimiz yerli değil Hep övünürüz rakamlarına göre ikinci göçmen biziz ama hem yerel yönetimlere hem de nüfus bazlı milletvekili dağılımlarına baktığımız da bu temsil oranını göremiyoruz. Onun yolu İstanbul’da birlik ve beraberlik olmak. Onu sağlayacak olan bir biziz, iki siyasi abilerimiz hamilerimiz üçüncü olarak da İstanbul’da ki arkadaşlarımızın kendilerine çeki düzen vermeleri lazım tekdüze olmalıyız. Birden fazla bölünmememiz lazım bir olmalıyız. Orduyu temsil eden derneklerinde çekidüzen vermeleri lazım. Son zamanlar da tabela dernekleriyle siyasi mahiyetteki işler yapmaya kalkıldığında bu birlikteliğin hedefe varması zor oluyor. 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimler de birden fazla Ordulu belediye başkanı sayısı çok milletvekili oluşturma konusunda sizlere sonuna kadar destek veriyorum” dedi.
Başkan Yılmaz Ordu’da gelişen turizme de değinerek, “Ordu nasıl bir Ordu Büyükşehir olmadan önce 300 bin turist geliyordu şimdi 700 bin turist geliyor hedefimiz 1 milyon hatta biz turizm şirketlerine diyoruz ki bu sene gelmeyin bu sene asfalt yılımız alt yapı da yoğunlaşacağımız yıl gelecek yıl gelmeye çalışın diyoruz. Ordu’da beş tane beş yıldızlı otel var Türkiye’de ki doluluk oranı en fazla olan il de bizim ilimiz” diye konuştu.

“İnşallah Türkiye bu coğrafya da oynanan bütün oyunları bozacak”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, son günler de yaşanan Katar krizine değinerek şunları kaydetti:
“Şu son günler de yaşadıklarımıza bakın körfez de Katara karşı bir ambargo uygulanıyor hem de hiçbir sebep yokken bazı körfez ülkeleri katara karşı ambargo uyguluyor. Katar da ki din alimlerini katarda ki bazı yardım kuruluşlarını terör örgütleri listesine alıyor. Ayrıca uygulanan ambargoyla da bu anlaşmazlıklar daha da fazla derinleşiyor. Ortadoğu’da bu kadar çok sıkıntı var bir taraftan DEAŞ’la mücadele ediliyor bir taraftan PYD, PKK gibi örgütlerle mücadele ediliyor bir taraftan Irak paramparça bir taraftan Suriye paramparça bir de buna yeni bir kriz eklemenin ne anlamı vara ama öyle görünüyor bu 1 milyar 700 milyon Müslüman kendi derdine düşsün de başka Bir şey yapamasın diye yeni bir krizin fitilini ateşliyor. Bunu tabi ki bütün Müslümanlar düşünmek zorunda ama özellikle biz Türkiye’de oturan Müslümanlar İslam coğrafyasının kilit taşı olan bu aziz ülkenin vatandaşları olarak çok daha uyanık çok daha ciddi yolumuza devam etmemiz lazım.Yaşanan süreçte Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakta durmasının istenmediğini belirten Kurtulmuş “Bu dünyayı dizayn eden güçler isterler ki Türkiye güçlü bir Türkiye olmasın bu yeni hedefleri bozmasın. DEAŞ’a karşı mücadele eden Türkiye PKK’ya karşı mücadele eden Türkiye FETÖ’ye karşı mücadele eden Türkiye bütün bunları bizim başımıza güçlü bir şekilde kalmayalım diye sarıyorlar. Biz 40 senedir PKK ile mücadele ediyor olmasaydık şuan da Türkiye’nin kişi başına geliri 25 bin dolar seviyesini aşacaktık. İki senedir söylüyoruz DEAŞ’tan bölgeyi temizleyecekseniz bunu başka bir örgütü eliyle yapmayın gelin beraber temizleyelim onu temizliyoruz derken PKK’yı PYD’yi oraya koymayın önce bize PYD başka bir örgüt dediler. Hatta ismini bile değiştirdiler ama bunlar PKK’nın kuzeni sadece adı değişik. Uzun müzakerelere rağmen PKK’ya silah yardımı yapılıyor. Artık güneyimizde sadece elinde silah olan bir örgüt yok Maalesef yüksek nitelikli silahlarla donatılmış neredeyse bir ordu var. bir milis ordusu var bir terör ordusu var. Bütün bunları neden yapıyorlar Türkiye ayakta durmasın onlar bunları yapıyorlarsa bizde uyanık olacağız. İnşallah Türkiye bu coğrafya da oynanan bütün oyunları bozacak.”