Mardin Başbakan Yardımcısı Şimşek, Mardin'de

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Mardin'de

05.08.2017 - 20:38 | Son Güncellenme:

Şimşek: "Ülkemizin birliğini, beraberliğini pekiştirecek çok güzel ve önemli çalışmalar var. Biz eskiden de yerele ciddi imkanlar sunduk. Maalesef o imkan vatandaşa hizmet ve yatırım yerine israf edildi, bölücü terör örgütüne aktaran belediyeler bile oldu" "Bu dönemde millet için gönderdiğimiz kaynaklar millete hizmet olarak, yatırım olarak çok daha güçlü bir şekilde dönüyor. Bu açıdan da son derece mutluyuz, memnunuz"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Mardinde

MARDİN (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ülkemizin birliğini, beraberliğini pekiştirecek çok güzel ve önemli çalışmalar var. Biz eskiden de yerele ciddi imkanlar sunduk. Maalesef o imkan vatandaşa hizmet ve yatırım yerine israf edildi, bölücü terör örgütüne aktaran belediyeler bile oldu." dedi.

Haberin Devamı

Mardin'deki temaslarını sürdüren Şimşek, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle görüşen Şimşek, daha sonra İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesine geçti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ile makamında görüşen Şimşek, yerel hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Şimşek, Mardinlilerin hayat standartlarını yükseltme anlamında belediyenin çok güzel hizmetlerine ve projelerine tanıklık ettiklerini söyledi.

Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman ve ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

- "Bu dönemde gönderdiğimiz kaynaklar millete hizmet olarak dönüyor"

Haberin Devamı

Kentin tamamını kapsayan ve vatandaşa dokunan birçok projenin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduklarını anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Bir yandan yatırımlar bir yandan sosyal anlamda güçlü projeler var. Ülkemizin birliğini, beraberliğini pekiştirecek çok güzel ve önemli çalışmalar var. Bir kısmı yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Biz eskiden de yerele ciddi imkanlar sunduk. Maalesef o imkan vatandaşa hizmet ve yatırım yerine israf edildi, şimdiki belge ve bilgiler gösteriyor ki bölücü terör örgütüne aktaran belediyeler bile oldu. O açıdan inşallah bu dönemde millet için gönderdiğimiz kaynaklar millete hizmet olarak, yatırım olarak çok daha güçlü bir şekilde dönüyor. Bu açıdan da son derece mutluyuz, memnunuz."

Yapılan hizmetlerin, medeniyetin beşiği Mardin'in tanıtımına önemli katkı sunacağına işaret eden Şimşek, "İnanıyorum ki bu çabalar çok iyi katkı verecek. Üniversitemiz gelişiyor, şehrimiz gelişiyor ama en önemlisi ticaret ve sanayileşmede de hakikaten çok büyük adımlar atılıyor." diye konuştu.

- "Mardin, ilim, sanayi ve inovasyon ile dünya ve Türkiye gündemine oturacak"

Mazıdağı ilçesinde yapımı süren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'ni ziyaret ettiklerini aktaran Şimşek, şunları söyledi:

"Özel sektörün yatırımı Mardin'i dünya sanayi haritasına çok güçlü bir şekilde konumlandıracak. Mardinliler artık üretimi ve bu elektrikli araçlardaki temel hammaddelerini buradan tedarik edilmesi ile gündeme gelecek. Bunların hepsi önemli. Mardin, ilim, sanayi ve inovasyon ile dünya ve Türkiye gündemine oturacak. Algının değişmesiyle Mardin yılda birkaç milyon turist çekebilir. Böyle bir ortamda zaten refah seviyesi güçlü bir şekilde artar. İşte bizim bütün çabalarımız buna yönelik."

Haberin Devamı

Mardin'deki temaslarının ardından Diyarbakır'a geçen Şimşek, bir otelde düzenlenen toplantıda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla da katıldı.