Ankara Başbakan Yardımcısı Ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Her türlü tedbir alınmıştır

Başbakan Yardımcısı Ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Her türlü tedbir alınmıştır

04.02.2018 - 13:05 | Son Güncellenme:

"Devlet olarak hem istihbarat birimlerimiz hem güvenlik birimlerimiz teyakkuz halindedir. Türkiye'de PKK, YPG, PYD ve diğer bunların oluşturduğu irili ufaklı terörist yapıların, Türkiye'de eylem kapasitesini ortadan kaldırmak, eylem yapmalarının önüne geçmek için her türlü tedbir alınmıştır" "(Erken seçim iddiaları) Seçimin hangi tarihte olacağını zaten 16 Nisan halk oylamasında halk kararı verdi. Halkın karar verdiği bir seçim tarihini kimse değiştiremez"

Başbakan Yardımcısı Ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Her türlü tedbir alınmıştır

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Devlet olarak hem istihbarat birimlerimiz hem güvenlik birimlerimiz teyakkuz halindedir. Türkiye'de PKK, YPG, PYD ve diğer bunların oluşturduğu irili ufaklı terörist yapıların, Türkiye'de eylem kapasitesini ortadan kaldırmak, eylem yapmalarının önüne geçmek için her türlü tedbir alınmıştır." dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çukurambar'daki Vergi Dairesi Başkanlığında meydana gelen patlamada YPG izlerinin bulunmasının ardından bu terör örgütüyle ilişkili unsurların Türkiye'de başka bir terör eylemi hazırlığında olduğu iddiasına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, Türk Silahı Kuvvetlerinin bölgede terör örgütleriyle mücadele ederken Türkiye'de benzer olayların planlanabileceğini vurguladı.

Türkiye'nin bütün yaşanabilecekleri hesap ettiğini aktaran Bozdağ, "Devlet olarak hem istihbarat birimlerimiz hem güvenlik birimlerimiz teyakkuz halindedir. Türkiye'de PKK, YPG, PYD ve diğer bunların oluşturduğu irili ufaklı terörist yapıların, Türkiye'de eylem kapasitesini ortadan kaldırmak, eylem yapmalarının önüne geçmek için her türlü tedbir alınmıştır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bozdağ, güvenlik güçlerinin geceli gündüzlü bunun mücadelesini verdiğine işaret ederek, "Zaten Türkiye topraklarında PKK terör örgütü planlı eylem yapma kapasitesini epeydir kaybetti. Şimdi vur kaç yapıyor veya bilinmedik kişiler üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama bunun da güvenlik güçlerimiz farkındalar ve onun için her türlü tedbir alınıyor, alınmaya da devam edecektir." ifadesini kullandı.

- Türkiye-ABD ilişkileri

Türkiye ile ABD arasında son zamanlarda yaşanan gelişmelerin iki ülkenin ilişkilerine zarar verip vermediğine ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, Türkiye-ABD ilişkilerinin iyi olmasının iki ülkenin ortak yararına olduğunu bildirdi.

İkili ilişkilerde son zamanlarda bir güven sorunu yaşandığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Buradan ABD'li yetkililere şunu söylüyorum; peki, o zaman bir masaya koyun bakayım, bu bölgede kim kaldı elinde? ABD'nin elinde YPG/PYD teröristleri, terör örgütleri, bir de Fetullahçı Terör Örgütü kaldı. Akıllıca bir iş mi? 81 milyonluk Türkiye'yi bir kenara doğru itip, onun yerine teröristlerle, terör örgütleriyle daha yakın işbirliği yapmak ABD'yi bu bölgede güçlendirir mi, yalnızlaştırır mı? Bu, bölgede ABD'nin gelecekte pozisyonunu nereye koyar? Bunu onların düşünmesi lazım. Ama biz şunu görüyoruz ve diyoruz ki, her şeye rağmen ABD-Türkiye ilişkilerinin iyi olması iki ülkenin çıkarınadır. Umarım, onların içerisinde de bu yanlışlıkları gören, eleştiren ve artık Türkiye ile dost olmak zorundayız. Bu teröristleri elimizin tersiyle itip, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle stratejik ortaklığımızı güçlendirmeliyiz diyenler daha etkin olur ve bölgedeki sorunların çözümüne daha büyük katkı sağlamış olurlar."

Haberin Devamı

- "16 Nisan'da halk karar verdi"

Bekir Bozdağ, erken seçim ihtimali olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ise AK Parti'nin siyasi geleneğinde erken seçim olmadığını bildirdi. Bozdağ, mahalli seçimlerin Mart 2019'da, milletvekilleri seçiminin ise Kasım 2019'da yapılacağına işaret ederek, "Seçimin hangi tarihte olacağına zaten 16 Nisan halk oylamasında halk kararı verdi. Halkın karar verdiği bir seçim tarihini kimse değiştiremez." dedi.

Bozdağ, ittifak çalışmalarına ilişkin de yaptığı açıklamada, çalışmalara AK Parti ve MHP'den 3'er kişinin katıldığını, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Bundan sonraki aşamanın, liderlerin bu konudaki çalışmalara onay vermesi, parlamento süreci ve ittifakın yasallaşması olduğunu dile getiren Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim ittifakına ilişkin önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceği bilgisini verdi.

- "CHP'de yeni bir şey yok"

CHP'nin 36. Olağan Kurultay ile ilgili bir soru üzerine Bozdağ, beşinci kez genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde CHP'de 5'inci kez kurultay yapıldığını hatırlatan Bozdağ, "CHP'de yeni bir şey yok. Eski, tekrar edildi. Öyle gözüküyor ki 2019'da da eskiler tekrar edecektir." ifadesini kullandı.

Kurultay'dan yeni bir CHP'nin çıkmadığını, Kılıçdaroğlu'nun, grup konuşmalarından daha iyi olmayan bir konuşma yaptığını belirten Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

"Yeni proje, yeni söz, yeni hedef, buna dair ben bir şey göremedim işin doğrusu. Ama şu var, gördüğüm kadarıyla Cumhuriyet Halk Partisinde bir liderlik sorunu var. Kongreye giderken üç kişinin aday olacağını açıklaması, ikisinin adaylık için imza bulamaması, birinin yeteri kadar imza alıp seçime girmesi, Sayın Kılıçdaroğlu 790 oy alırken 447 gibi neredeyse onun yarısından fazla oy alması gösteriyor ki Sayın Kılıçdaroğlu hakkında CHP'nin delegelerinin kafası karışık. Onun değişmesini isteyen, ona oy verenlerin yarısından fazla orada delege var. Bu, CHP içindeki tartışmaların bitmediğini, bitmeyeceğini gösteriyor. Hep beraber göreceğiz nasıl olacağını."

Bozdağ, Muharrem İnce'nin seçilmesi durumunda da CHP'de herhangi bir değişikliğin yaşanmayacağına değinerek, "Aynı tas aynı hamam hesabı, isimlerin değişmesi CHP'yi değiştirmez, zihniyetin değişmesi lazım." dedi.

- "HDP'nin görüşleri CHP'nin görüşleriyle yüzde 99 örtüşüyor"

CHP'nin marjinal örgütlerin görüşlerini ortaya koyduğuna dikkati çeken Bozdağ, "DHKP-C'nin, HDP'nin dolayısıyla PKK'nın görüşlerini dillendirmek, marjinal grupların görüşlerini dillendirmek, bu halkta karşılık görmüyor. Buna destek verenler zaten CHP'ye oy veriyor." ifadesini kullandı.

Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerine yönelik gözaltı kararlarından dolayı Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Kovuşturmaya yönelik eleştirilere itirazı olmadığını, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu belirten Bozdağ, "Bunlar terör sevicileri. Ben bugüne kadar 'Teröristlerin lehine olmayan bir açıklamalarına neredeyse şahit olmadım.' dersem abartmış olmam. Öyle şey olur mu? Çok net. Bunlar Türk tabiplerini de mühendislerini de temsil edemezler. Zaten vatanını, milletini seven tabipler, mühendislerin hepsi buna karşı. Ben onlardan şunu beklerdim. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri mücadele ediyor. Çanakkale'ye giden tıbbiyeliler gibi. Onlar da desinler ki, 'Bakın askerimizin yaralananı olur, hasta olanı olur. Bizim orada ordumuza desteğimiz olur.' Tabipler Birliği Başkanı çıkıp deseydi ki 'Ben gönüllüler göndereceğim.' Genelkurmay Başkanı'na, Milli Savunma Bakanı'na 'Nereye göndereyim?' deseydi vatanseverlik olurdu. Ama teröristler dara düştü, zora düştü, imha ediliyor, barış istiyor. Teröristlere hürriyet istiyor onlar." diye konuştu.

CHP Kurultayına AK Parti olarak neden temsilci göndermedikleri sorusuna ilişkin Bozdağ, AK Parti'nin CHP'nin tüm kurultaylarına kadar bugüne kadar temsilci gönderdiğini ancak 16 Nisan halk oylamasından sonra yapılan AK Parti Olağanüstü Kongresine CHP'nin davet edilmesine rağmen katılmadığını hatırlattı.

Bozdağ, "Onlar bizim davetimize icabet etmediği için bu kongreye de bizden bir temsilci katılmamış oldu." dedi.

-"İhraç ve iadeler gerek görüldüğünde devam edecek"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bozdağ, bundan sonraki Kanun Hükmünde Kararnamelerin sadece ihraç ve iadelerle ilgili olacağı, diğer düzenlemelerin Mecliste yapılacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ihraç ve iadelerin gerek görüldüğünde bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Bozdağ, yapısal düzenleme gerektiren konulara yönelik ihtiyaçların büyük bir kısmının karşılandığını, yasal ihtiyaç olduğu takdirde yasal düzenlenme içeren KHK'ların çıkartılabileceğini bildirdi.

- "Basın ve ifade hürriyetine önem veriyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Adnan Oktar'ın internet üzerinden yaptığı yayınlar ile ilgili açıklaması hatırlatılarak, bu kanalın kapatılıp kapatılmayacağının sorulması üzerine Bozdağ, internet üzerinden yapılan yayınlarında Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) herhangi bir denetimi olmadığını söyledi.

TBMM'deki bir torba yasaya bu konuyla ilgili bir düzenleme konulduğunu, internet üzerinden yapılan bütün yayınların RTÜK'ün denetimine alınacağını anlatan Bozdağ, toplum ahlakını bozan veya terör örgütlerince kullanılan bu tip yayınlara yasal müeyyide uygulanacağını, Türk Ceza Kanunu açısından suç oluşturan konularda da yargının da devreye gireceğini vurguladı.

Basın ve ifade hürriyetine önem verdiklerini belirten Bozdağ, düzenlemelerin bu hürriyetleri sınırlamak için değil, basın ve ifade hürriyetinden istifade ederek suç işleyen kişi ve kurumlara yönelik olduğunu kaydetti.

(Bitti)