Siyaset Başbakan Yıldırım, AK Partili kadın vekillerle bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, AK Partili kadın vekillerle bir araya geldi

21.11.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemesinin detaylarını görüşmek üzere kadın vekillerle bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, AK Partili  kadın vekillerle bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemesinin kamuoyunda sıkça tartışılması üzerine, Çankaya Köşkü'nde kadın vekillerle biraraya geldi. Yıldırım, daha önce de cinsel istismar önergesine ilişkin AK Parti grubuna muhalefet partileriyle görüşme talimatını vermişti. Başbakan Yıldırım, bu kapsamda kadın vekillerle istişarede bulundu. "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin yasal düzenlemenin" ele alındığı toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Haberin Devamı

TBMM'de geçen hafta görüşülen Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören torba yasa teklifine son dakikada AK Partili milletvekillerinin önergesiyle giren düzenleme, "çocuk istismarcılarına af" getirdiği tepkisiyle karşılaşmıştı. Düzenlemeyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmuş ve "cinsel saldırı suçu işleyenleri kapsamadığını" söylemişti. Başbakan Yıldırım daha sonra da önergenin önce muhalefetle görüşülmesi talimatı vermişti.