Dünya Başbakan Yıldırım: Allah ıslah etsin!

Başbakan Yıldırım: Allah ıslah etsin!

15.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boris Johnson, linç edilerek öldürülen, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal’in torununun oğlu.

Başbakan Yıldırım: Allah ıslah etsin

Johnson, referandum sırasında “AB’de kalırsak 76 milyon Türk gelir” şeklinde kampanya yapmıştı. Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı şiir nedeniyle yargılanmasına karşı çıkan Johnson, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i eleştirmişti. Johnson, The Spectator dergisinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret şiiri” yarışmasının galibi olmuştu.

Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili, “Erdoğan ve Türkiye hakkında yaptığı olumsuz yorumlar affedilemez. Ancak ikili ilişkiler daha önemli ve bu açıklamaların esiri olamaz. Yeni sorumlulukları ile birlikte Johnson’dan daha olumlu bir tavır bekliyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise BBC’ye verdiği röportajda, Johnson’ın ifadelerini “talihsizlik” olarak yorumladı. Sunucunun Johnson’a bir mesajı olup olmadığını sorması üzerine Yıldırım, “Ona ne diyeyim. Allah ıslah etsin. İnşallah bundan sonra böyle bir yanlış içerisinde olmaz. Türklerin gönlünü kazanmanın gayreti içerisinde olur ama artık kampanya bitti. Referandum oldu. Şu anda bu işin üzerinde durmaya lüzum yok” dedi.