Ekonomi Başbakan Yıldırım: Çalışanların haklarına halel gelmeyecek

Başbakan Yıldırım: Çalışanların haklarına halel gelmeyecek

06.06.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım,"Çalışanların hiçbirinin kazanılmış haklarına helal gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil" dedi. Yıldırım, yılbaşından bu yana, 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulunduğunu da anlattı.

Başbakan Yıldırım: Çalışanların haklarına halel gelmeyecek

Başbakan Binali Yıldırım,partisinin grup toplantısında ekonomideki gelişmeler ve kıdem tazminatı ile ilgili olarak konuştu. Yıldırım, çalışanların kazanılmış haklarına helal getirilmeyeceğini dile getirdi. Başbakan Yıldırım'ın ekonomiye ilişkin açıklamalarının satır başları şöyle:

Haberin Devamı

"EKONOMİDEKİ İYİYE GİDİŞ DEVAM EDECEK"

2013 yıllarında yaşanan Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen Türkiye o yıl büyümeyi başardı. 2014'te seçimlere rağmen büyümeyi gerçekleştirdik. 2015'te yine büyümeye Türkiye devam etti. Terör fitnesini yayan, şer odaklarına rağmen 2015'te yüzde 6.1 oranında büyüdük. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Allah'a şükrolsun ki bu darbe girişimine ve teröre rağmen, yoğun mücadelemiz ve aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyüme ile kapattık. Yine dünya ortalamasının iki katında bir büyümeyi gerçekleştirdik. Son dönemde ekonomide yaşadığımız olumlu gelişmelerle birlikte bu sene hedefimiz olan yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız. Son 1 yıl içinde yapacağız dediğimiz vaatlerin yüzde 85'ini başarı ile tamamladık, yüzde 20'sinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek. 2016 yılını 142.5 milyar dolarla kapatmıştık, mayıs sonu itibariyle 147 milyar doları gösteriyor. TL, bu yıl dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden biri oldu. Ülkemizin risk pirimi, 300 seviyesine çıkan risk primi, şu anda 194 seviyesine gerilemiştir. Bu olumlu bir gelişmedir. Borsa İstanbul 99 puan ile tarihi bir seviyeyi yakamış durumda.

Haberin Devamı

ENFLASYONU YIL SONUNDA TEK HANELİ RAKAMA İNDİRECEĞİZ

Kurdaki olumlu seyir ve tedbirlerin etkisi ile enflasyonda da aşağı doğru düşüş başlamıştır. Dolar-TL kuru alınan tedbirler sonucu düşüşünü sürdürüyor. Bu gelişmeler yabancı yatırımcıların ülkemize olan güvenini bir kez daha teyid ediyor. Enflasyonda da aşağıya doğru düşüş eğilimi başlamıştır. Sıkı para politikası ve kapsamlı tedbirler ile maliye politikalarının desteği ile yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli oranlara geriletmeyi hedefliyoruz, bunu başaracağımıza inanıyorum.

1 MİLYON 200 BİN İŞSİZ İŞ BULDU

Yılbaşından bu yana, 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulduk. Hedefimiz işsizliği de tek haneye düşürmektir.

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler.