Siyaset Başbakan Yıldırım CHP'yi o isimle vurdu!

Başbakan Yıldırım CHP'yi o isimle vurdu!

16.03.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yıldırım, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Başbakan Yıldırım CHPyi o isimle vurdu

Konuşmasına Karabük'ü, ilçelerini, emekçilerini selamlayarak başlayan Başbakan Yıldırım, Karabük'ün 2002'den bu yana kendilerini hiç yalnız bırakmadığını söyledi ve bu beraberliğin daim olmasını diledi.

Haberin Devamı

15 Temmuz akşamı askerin içine sızmış alçak, hain bir grubun ülkeyi işgal etmeye, milletin iradesini teslim almaya çalıştığını anlatan Yıldırım, bu güzel memleketi birilerine peşkeş çekmeye çalışan alçak FETÖ'ye, onun teröristlerine karşı Karabüklülerin bu meydanı doldurduğunu, onlara gereken dersi verdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"O gece halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Helikopteriyle, toplarıyla, tüfekleriyle bu milleti sindirmeye çalışacaklarını zannedenler, dersi Karabük'te almışlardır. Zelil olmuşlardır. Bu büyük milleti korkutabilirler mi? Bu millet abdestini aldı, namazını kıldı, anasıyla, babasıyla vedalaşıp meydanlara indi. Elinde ay yıldızlı bayrağımız meydanları doldurdu. Hamdolsun o gece destan yazdınız. 15 Temmuz, Türkiye'nin bir kahramanlık destanıdır. Hem Fetullahçı teröristlere hem de onun ipini elinde tutanlara gereken cevabın verildiği gündür. Bu millet tarih boyunca çok düşmanlıklar gördü, bu millet büyük imtihanlarla karşılaştı. Allah'a şükür, hamdolsun akılla, cesaretle bir, beraber olarak bu belayı da atlattık. Diz çöktürdük ama diz çökmedik. 15 Temmuz'da Türkiye saldırıların en alçağını, en namerdini yaşadı. Bu sefer mert bir düşmanla değil, namert hainlerle savaştık. Ümmetin duası bizimleydi, milletin duası bizimleydi. Dik durduk, sağlam durduk, bu alçaklara cevabını verdik. Şimdi inlerine giriyoruz. Bu ülkeye, bu millete silah doğrultmak nedir, onlara tek tek gösteriyoruz."

Haberin Devamı

"MHP bu gerçeği gördü"

15 Temmuz gecesinden itibaren MHP'nin bu gerçeği, Türkiye'nin beka sorununu gördüğünü dile getiren Binali Yıldırım, AK Parti ve MHP olarak bir araya geldiklerini, "ülke bir daha bu alçakça kalkışmalara, darbelere maruz kalmasın" diye bir anayasa değişikliği hazırladıklarını söyledi.

Yıldırım, bu çalışmada kendileriyle beraber olan MHP'ye, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve MHP'lilere teşekkür etti.

Anayasa teklifinin milletin önünde olduğunu, 16 Nisan'da milletin onayından geçeceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, milletin tarihi bir karar vereceğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Ülkücü, milliyetçi kardeşlerim, AK Parti'li vefakar yol arkadaşlarım, 16 Nisan'da Türkiye'nin aydınlık yarınları için hazır mısınız?" diye soran Yıldırım, alandakilerin hep bir ağızdan "Evet" demesi üzerine, "Karabük işi bitirmiş, bitirmiş. Karabük rekora gidiyor, rekora. 16 Nisan akşamı gözüm ekranda, kulağım Karabük'te olacak. Karabük'ten gelen Türkiye rekoru apayrı, bizim için büyük bir zafer olacak. Buradan söz veriyorum, Karabük Türkiye birincisi olunca ilk ziyaretimi Karabük'e yapacağım." diye konuştu.

Binali Yıldırım, ülke ve millet olarak tarihi bir dönemden geçildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, Türkiye'ye çağ atlatacak bir değişimin arefesindeyiz. Milletimizin refahını, huzurunu, güvenliğini artıracak, 80 milyonun birliğini, kardeşliğini daha da güçlendirecek bir değişim yaşayacağız. Sevgili Karabüklüler, 14 yıl boyunca bize hep destek oldunuz. Biz de emanetinizi hiç yere düşürmedik. Bugüne kadar ne yaptıysak size sorduk, öyle yaptık. 'Yap' dediniz yaptık, 'yapmayın' dediniz orada durduk. Hazırladığımız bu anayasa değişikliğini Meclise getirdiğimizde dedik ki; 'Bu teklif 367 oyla geçse bile biz bunu millete götüreceğiz'. Ama CHP ne dedi? 'İsterse yüzde 98 ile kabul edilsin, tanımayız'. Ben de diyorum ki; Sen tanısan ne olur, tanımasan ne olur? Millet de seni tanımaz."

Haberin Devamı

Bu anayasa değişikliği 20 yıl önce yapılsaydı bugün Türkiye'de kişi başı milli gelir 25 bin dolardı. Geç kalınan hergün Türkiye'nin kaybıdır.

Mevcut sistemde Anayasa mahkemesi Cumhurbaşkanına bağlı olacak. Külliyen yalan 17 üyesi var 15'e düşürüyoruz. Askeri mahkemeler kaldırıldığı için düşürüyoruz. Bu kadar! Gözüne dizine dursun diyeceğim ama demiyim. Allah ıslah etsin.

Neymiş değişiklik olunca TBMM'nin yetkileri ksıtlanacakmış. Yalan var, yıldızlı yalan var. Bu da kuyruklu yalan.

Yeni sitemde TBMM HSYK'ya 7 tane üye atayabilecek. TBMM Cumhurbaşkanını seçime götürebilecek.

Türkiye yeni sistemde Cumhurbaşkanını da yargılıyabiliyor bakanlarını da yardımcılarını da yargılanabiliyor.

Haberin Devamı

TARAFSIZ CHP'YE BAK

"Bunların 'tarafsız' diye yere göre sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. Bitmedi. O zat atandı, bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak. Geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor."

MİLLET ONUN GÖZÜNÜ OYAR

"Sen değil miydin terör örgütünün yandaş İMC televizyonunda 'Anayasa'nın ilk üç maddesi icap ederse değişir' diyen? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi ile Anayasa'nın 3 maddesi değişecek olsa siz dünden 'evet' derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye'nin üniter devlet yapısına, milleti ile ülkesi ile bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Hiç kimse merak etmesin."

"Niye 'hayır' dediklerini bilmedikleri için milleti korkutmaya, aldatmaya devam ediyorlar. Şaşmıyoruz, biz bunları tanıyoruz. Bunlar 15 yıldır yalandan, dolandan, iftiradan başka bu millete hiçbir şey söylemediler. Adeta Karabük'ün Kardemir'i var, demir çelik fabrikası var, mavi alevi var, CHP de memleketin yalan fabrikası olmuş. Tek bildikleri, ürettikleri yalan, tezvirat."