Siyaset Yıldırım: Rusya domates üretmeyi kafaya koymuş, denesinler bakalım

Yıldırım: Rusya domates üretmeyi kafaya koymuş, denesinler bakalım

23.05.2017 - 18:43 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'yla gerçekleştirilen ekonomik görüşmeleri değerlendiren Yıldırım, "Rusya'yla, domates ile ilgili kısıtlı bir imkan ortaya konuldu. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirebilirlerse ne ala. Yetiştiremezlerse biz buradayız." dedi.

Yıldırım: Rusya domates üretmeyi kafaya koymuş, denesinler bakalım

Başbakan Binali Yıldırım, "Önemli bir reform paketini TBMM'ye getirdik. Sayın ana muhalefet partimizden, MHP'den talebimiz, üreticilerimiz, sanayicilerimiz için çok önemli imkanlar getiren bu reform niteliğindeki kanun tasarımıza gerekli desteği vermeleri. Bu tasarı, 23 farklı kanunda 75 tane değişiklik getiriyor. Ne var bu değişiklikte? İş ve yatırım ortamı iyileştiriliyor, iş yapma kolaylaştırılıyor, bürokrasi azaltılıyor." dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde konuştu.

"Mevzuat sadeleştiriliyor"

Yatırımcının önünü açacaklarını kaydeden Yıldırım, "Yatırımcının, girişimcinin, sanayicinin önünü tamamen açıyoruz. Sanayinin üzerinde bazı gereksiz yükler var, mali yükler var, şuraya şu pay, buraya bu pay, kesintiler, bunları hep kaldırıyoruz. Sanayiciye sunulan hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Mevzuat sadeleştiriliyor, yatırımcıların daha hızlı hareket etmesi sağlanıyor." ifadelerini kullandı

"Yeni üretim alanları temin ediyoruz"

Elektronik Belge Yönetim Sisteminin temmuz ayında hayata geçirileceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Devletin hızlı hareket etmesine, tasarrufa destek olabilmek için Elektronik Belge Yönetim Sistemi, temmuz ayı itibarıyla hayata geçmiş olacak. Sanayicimize daha fazla ve daha uygun şartlarda, makul maliyetli, üretime elverişli, lojistik bakımından avantajlı yeni üretim alanları temin ediyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Yazılım sektörünü, sanayi sektörü içerisine dahil ediyoruz"

Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Planlı sanayi alanlarında yer alan binalar için Emlak Vergisi'ni tamamen kaldırıyoruz. Organize sanayi bölgesi sitesi, endüstri bölgesi kurulumunu kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Ayrıca önemli bir sıkıntıyı daha çözüme ulaştırıyoruz; KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Çok önemli bir adım olarak da yazılım sektörünü, sanayi sektörü içerisine dahil ediyoruz."

"Bu işin arkasında kim varsa mutlaka adalete teslim edilecek"

Yıldırım, "FETÖ meselesiyle ilgili bir takım kafa karışıklığı oluşturulmaya çalışılıyor. Şunu herkes bilmelidir, FETÖ bir terör örgütüdür ve Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisine, istiklaline, istikbaline, bu milletin geleceğine kast etmiştir, bu kadar açık ve nettir. Onun için bu mücadelede kararlılığımız, sonuna kadar devam edecektir. Efendim 'siyasetçilere dokunulmuyor, filancaya dokunuluyor, filanca aklanıyor gibi bir suçlamayı' asla kabul etmiyoruz. Bu işin arkasında kim varsa mutlaka bulunup ortaya çıkarılacak ve yüce adalete teslim edilecek."

Haberin Devamı

"Rusya domates üretmeyi kafasına koymuş, denesinler bakalım"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'yla yürütülen normalleşme görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Normalleşmenin büyük oranda sağlandığını ifade eden Başbakan Yıldırım, domates konusunda anlaşma sağlanamadığını, Rusya'nın kendi domatesini yetiştirmeyi düşündüğünü belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

Rusya ile ilişkilerimizi dün yapılan anlaşmalarla birlikte büyük oranda normalleştirmiş durumdayız. Domates ile ilgili kısıtlı bir imkan ortaya konuldu. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirebilirlerse ne ala. Yetiştiremezlerse biz buradayız.