Siyaset Başbakan Yıldırım: Bu mudur insanlık

Başbakan Yıldırım: Bu mudur insanlık

24.11.2017 - 21:10 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuştu. Yıldırım: "Mısır'da bir camide mevlasına dua ederken, namaz kılarken insanların üzerine silahlarla, bombalarla saldırdılar. 235 masum insan hayatını kaybetti Bu mudur islam, bu mudur insanlık. Ölenlere rahmet diliyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım: Bu mudur insanlık

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de terörü sona erdirmenin yolunun, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi olduğunu belirterek, "Bizim hassas olduğumuz 3 tane kırmızı çizgimiz var. Birincisi bölgesel milliyetçiliğe karşı olmak, ikincisi mezhepsel, dini milliyetçiliğe karşı olmak ve üçüncüsü de etnik milliyetçiliğe karşı olmak. Farklı farklı olabiliriz, kimimiz Kürt, kimimiz Türk, kimimiz Arap, Türkmen, ne olursak olalım, bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizdir, 81 milyon vatan evladı, milletimizdir. Bunlar bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sağlayan en önemli, olmazsa olmaz özelliğimizdir." dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın ev sahipliğinde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi. Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını ve geleceğini inşa edecek gençleri yetiştiren öğretmenlerle bir arada olmaktan eşi Semiha Yıldırım ile mutluluk duyduklarını dile getirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik eden Yıldırım, bugünün, Millet Mekteplerinin açıldığı, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de başöğretmenliği kabul ettiği günün yıl dönümü olduğuna işaret etti. O günlerden bugünlere gelirken, nice nesillerin geçtiğini belirten Yıldırım, "Hepsinde de siz öğretmenlerimizin emeği var, alın teri var, akıl teri var. Her dönemde çocuklarımız, gençlerimiz sizleri kendilerine örnek aldılar. Sizler, bilginin sürekli geliştiği günümüzde, kendinizi yenileyerek değişime ve gelişmeye öncülük ettiniz, öncülük etmeye devam ediyorsunuz. Hiçbir meslek yok ki hayatımızda öğretmenlik kadar yer etmiş, iz bırakmış olmasın. Her şeyi, herkesi unutsak bile öğretmenlerimizi asla unutmuyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bugün hangi makamda olurlarsa olsunlar daima öğretmenleri sevgi, saygı ve güzel hatıralarla andıklarını vurgulayan Yıldırım, kendisinin de üzerinde emeği bulunan bütün öğretmenlerine bugün vesilesiyle şükranlarını sunarak ellerinden öptüğünü ifade etti.

Böyle ulvi bir görevi azim, gayret ve büyük fedakarlıklarla yürüttükleri için tüm öğretmenlere şükranlarını sunan Başbakan Yıldırım, bugün Ankara'da da 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldiklerini hatırlattı.

Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Yıldırım: "Mısır'da bir camide mevlasına dua ederken, namaz kılarken insanların üzerine silahlarla, bombalarla saldırdılar. 235 masum insan hayatını kaybetti Bu mudur islam, bu mudur insanlık. Ölenlere rahmet diliyorum." dedi.