Siyaset Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Trump yanıtı: Cesaret edemedi!

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Trump yanıtı: Cesaret edemedi!

11.12.2017 - 20:24 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Başbakan Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı aramadığını gündeme getiren Kılıçdaroğlu'na 'ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir' sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Yıldırımdan Kılıçdaroğluna Trump yanıtı: Cesaret edemedi

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

ABD yönetiminin bu kararı hem uluslararası hukuka hem de BM kararlarına aykırıdır, yok hükmündedir. Bölgedeki ateşin üzerine benzin dökülmüştür. Bu kararı alanlar, Ortadoğu'da barış istemediğini alenen ortaya koymuştur. Sayın Putin'in bugün Türkiye'de olması tesadüfi değildir. Çarşamba günü İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir. Yıllardır barış için bedel ödeyen Filistin halkı bu haksız, hukuksuz ve kibirli karar karşısında asla yalnız değildir. ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir. Çözüm oluncaya kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayacağız. Bizim Kudüs'te bir büyükelçiliğimiz var ama Filistin Devleti'nin Büyükelçiliği.

Haberin Devamı

RIZA SARRAF DAVASI

ABD'de devam eden bir dava var, Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır. Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. FETÖ'cüler orada kendilerini seferber etmişler. Bu dava FETÖ terör örgütünün ABD yargısını kullanarak yapmaya çalıştığı bir iştir. 17-25 Aralık darbe girişiminde konuşulan şeylerdir, yeni ortaya çıkan hiçbir şey yoktur.

AB İLİŞKİLERİ

Dış politikada önemli bir konu Türkiye-AB ilişkileridir, tam üyelik stratejik hedef olmaya devam ediyor. 18 Mart 2016 tarihindeki anlaşmanın hususlarının hayata geçirilmesi gerekmektedir. Kıbrıs meselesi artık AB üyeliğini tıkayan bir konu olmaktan çıkarılmalıdır.

ORTADOĞU

Halep'te ilan edilmesini sağladığımız ateşkesin ülkeye yayılması için süreci başlattık. DEAŞ ve PKK örgütleri Irak ve Suriye'nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor. Türkiye olarak baştan beri Katar ile bölge ülkeleri arasındaki ihtilafın çözülmesi için aktif rol oynadık.

MYANMAR

Myanmar'da dünyayı harekete geçiren de insani yardımları ilk ulaştıran da Türkiye olmuştur.

SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yeri Türkiye'nin mülküdür, kısa süreli burası boşaltılmıştır, daha sonra aynı yerinde faaliyete geçecektir.

TERÖRLE MÜCADELE

Haberin Devamı

Terörle mücadelede en etkin yıl oldu. Terör örgütü ağır darbe almıştır. Varlığını sınır ötesine taşımaya çalışmaktadır.

EKONOMİK BÜYÜME

2017 Türkiye için kazanımlarla dolu bir yıl oldu. Türkiye büyüdü, bize 'kaybedeksiniz' diyenler bir kez daha kaybetti, milli irade kazandı.