Siyaset Başbakan Yıldırım’dan  Kılıçdaroğlu’na teşekkür: Anlatamadığımızı çok güzel anlattı

Başbakan Yıldırım’dan  Kılıçdaroğlu’na teşekkür: Anlatamadığımızı çok güzel anlattı

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, ‘cumhurbaşkanı ile başbakanın ayrı partiden olurlarsa kavga edebileceğine’ dair sözlerine atıfta bulunarak, “Sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye’ye anlattı. Biz de tam bunu diyoruz” ifadelerini kullandı

Başbakan Yıldırım’dan  Kılıçdaroğlu’na teşekkür: Anlatamadığımızı  çok güzel anlattı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak?’ şeklindeki sözlerine teşekkür ederek, “Bizim anlatamadığımızı çok güzel şekilde anlattı” ifadesini kullandı.
Yıldırım, dün İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Kemalpaşa kesiminin açılış törenini gerçekleştirdi. Törene CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Sağanak yağmura rağmen toplanan vatandaşlara seslenen Yıldırım, konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Yıldırım, buradaki törende ve daha sonra Kınık ilçesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
MEMLEKET MESELESİ: Nasıl Türkiye için en iyisini yaparız diye düşünüyorsak İzmir için de aynısını düşünüyoruz. Bugün burada İzmir için önem arz eden bir eseri açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bereketli bir gün, yağmura rağmen buraya gelmiş olmuş olmanız bir şey ifade ediyor, mesele memleket meselesi. Memleket meselesi, İzmir meselesi olunca yağmurda kar da zor şartlar da kolay olur. İstanbul’dan başlayıp İzmir’e gelmeyecek. Aynı zamanda İzmir’den de İstanbul’dan da başlayacak demiştim, söz vermiştim. İstanbul’dan da yola çıktık, İzmir’den de yola çıktık Balıkesir’de buluşacağız. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi imar ve inşa noktasında yolları olmazsa olmaz gördü. Biz de Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatla yolları böldük gönülleri birleştirdik. Doğu ile batıyı kuzey ile güneyi memleketi kardeş yaptık. Yollar insanların ortak mekanıdır. Yollar geliştikçe ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine olan yolculuğu da emin adımlarla devam edecek. İzmir benim evim benim memleketim. İzmir’e hizmet etmek benim için şereftir, onurdur.
KILIÇDAROĞLU SAĞ OLSUN: Anayasa değişikliğini yapıyoruz, ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz. Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemiz lazım, bizim anlatamadığımızı çok güzel şekilde anlattı. Ne dedi; ‘Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak’ dedi. Sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye’ye anlattı. Biz de tam bunu diyoruz. Mevcut sistem bunu getiriyor. Anlaşmazlığı yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Bir detay var; Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil, onun da yorgunluğuna geldiğini düşünelim, yorgunluğuna rastlamış. Cumhurbaşkanı seçimleri kriz olmaktan çıkacak. Askerler 1971’de şu ismi seçmezseniz Meclis’i bombalarız dediler, Meclis’i kuşattılar. 2007’de Cumhurbaşkanını bize seçtirmediler, 367 icadı çıkardılar, biz ‘bunları tanımayız’ dedik. Dayatmaları tanımayız, bizim tanıyacağımız tek merci millettir. Millete gideriz dedik şimdi Cumhurbaşkanı’nı millet seçiyor. İşte getirilen değişikliğin en önemli kısmı artık hükümetler, sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor. Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye’yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Bir dahaki seçimde isterseniz bir daha seçiyorsunuz, istemezseniz değiştiriyorsunuz. Mühür sizin karar sizin.
GARİBİM HABERİ YOK: (‘Vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin’ sloganları üzerine) Dinlese ne olur dinlemese ne olur biz işimize bakalım. Kılıçdaroğlu ne kadar güzel söylemiş değil mi. Aslında bizim anlatmaya çalıştığımızı Allah söyletmiş. Garibim belli ki değişiklikten haberi yok. Değişiklik de onun dediği bu problemi çözmek için yapılıyor. Bu sistem geçmişte sorun çıkardı. Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer anayasa kitaplarını birbirlerine fırlattılar, hakaret ettiler. Türkiye yerle bir oldu. O gün bugün onların sebep olduğu krizden dolayı tam 172 milyar dolar borç ödüyoruz. Bu parayla 315 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırdı.
FEDA OLSUN: Kılıçdaroğlu, ‘Binali Bey’in Başbakanlığı gitmesin diye çalışıyoruz’ diyor. Ya sen Binali’yi ne yapacaksın. Bu ülke kazanacaksa bin Ali de bir Ali de feda olsun. Sen bırak da biraz memleket için çalış. Yedi seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. ‘Efendim tek adam gelecekmiş’. Kardeşim iki tane adam olur mu tabii ki tek adam olacak. Bir gemide iki kaptan olmayacak. Bunlar bilmedikleri için konuşuyorlar. Uçakta iki koltuk var, bir solda bir sağda. Soldaki baş pilottur, yandaki de onun yardımcısıdır. Benim beş tane yardımcım var. Cumhurbaşkanı seçildiğinde yardımcıları, bakanları olacak.
EVET’TE BEREKET VAR: Güzel şeyler evet diye başlar hadi yemeye gidelim derken evet seyahate gidelim derken kahve içelim derken, ‘evet’ diyorsunuz, ‘evet’te bereket vardır. Hayırdan hayır gelmez. Bu sistem diyorlar ki Erdoğan için. Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir. Çocuklarımız, torunlarımız Türkiye’nin geleceği için daha güzel günler için, sürekli büyüme kalkınma ve istikrar için; terörün ülke gündeminin tamamından çıkması için kararımız evet. İzmir’in kararı evet.
İZMİR’E GÜVENİYORUM: İzmir’in ilkleri saymakla bitmez. 16 Nisan’da bir ilki daha başaracak, sandıkları ‘evet’ oylarıyla dolduracak. Farkını bütün Türkiye’ye gösterecek. Memleketime, şehrime, İzmir’e güveniyorum. İzmir her zaman yüzümüzü güldürdü, mahcup etmedi, inşallah bu referanduma da İzmirli kardeşlerim gereğini yapacak.

Yağmura aldırmadı

Yıldırım, konuşmasının ardından “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısı eşliğinde meydandaki vatandaşların arasına girdi. Sağanak yağmura aldırmayan Yıldırım, “Bu ne sevgidir sicim sicim yağmur yağıyor işte memleket sevdası böyle bir şey” dedi. Yıldırım, vatandaşlar ile tokalaştı fotoğraf çektirdi. Korumaların şemsiye tutmaya çalışmasına karşın Yıldırım’ın da vatandaşların arasında yağmurdan ıslandığı görüldü. Kınık’taki mitingin ardından Maden Şehitleri Parkı’nın açılışını yapan Yıldırım daha sonra ilçeye doğalgaz getirilmesi nedeniyle doğalgaz meşalesini yaktı. emin mengüarslan AA

Miting alanının yan tarafında bulunan Maden Şehitleri Parkı’nın açılışını da yapan Başbakan Yıldırım, daha sonra parkı gezdi, ilçeye doğalgaz getirilmesi nedeniyle doğalgaz meşalesini yaktı.

‘Çiller- Erbakan dönemini söyledim’

Başbakan Yıldırım, Kınık’tan Aliağa’ya karayolu ile geçerken Bergama’da da durarak vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, şunları söyledi:
AVRUPA’DA KATILDI: Türkiye’nin kalkınmasını, güçlenmesini istemiyorlar. Önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunların zihniyeti ‘küçük olsun, benim olsun’ Şimdi, PKK, DEAŞ, FETÖ bunların alayı ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Şimdi bunlara bir de bazı Avrupa ülkeleri katıldı. Ne yapalım, ‘hayır’da beraber olsunlar, bize ‘evet’ yeter, bize millet yeter.
UYAN DA BALIĞA GİDELİM: Kılıçdaroğlu ekran başında ahkam kesiyor. Adam daha değişikliği okumamış bile. Yazık, biz de zaten onu söylüyoruz. Söyleyene değil, söyletene bak. İşte günlerdir biz bunu anlatıyoruz. Günaydın, uyan da balığa gidelim. Daha neye ‘hayır’ dediğini bile bilmiyor. Bilmediği gibi dersine de çalışmıyor. Ana muhalefet partisinin düştüğü durum. Allah yardım etsin. Kılıçdaroğlu’nu size havale ediyorum.
ABİDİK GUBİDİK AÇIKLAMASI: Hani ben diyordum ya hükümeti abidik gubidik yaparak başbakan değiştiriyorlar. Çiller-Erbakan döneminde o zamanki cumhurbaşkanı Türkiye’nin en fazla oy almış iki partisinin başkanına görev vermedi. Arkasında bir kişi olmayan bir milletvekiline verdi. Yalım Erez’e vermedi mi, 28 Şubat sürecini öyle başlatmadılar mı? Tarihi bilmeyen geçmişi bilmeyen geleceği inşa edemez.