Siyaset Başbakan Yıldırım'dan Tunceli'de önemli açıklamalar!

Başbakan Yıldırım'dan Tunceli'de önemli açıklamalar!

23.03.2017 - 13:39 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli mitinginde gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırımdan Tuncelide önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki anayasa referandumu kapsamında partisince Tunceli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geçmişte birçok haksızlıklar, birçok yanlışlar oldu, bunu biliyoruz. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının, bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama bizim dedelerimiz, bizim büyüklerimiz yaşadı. İstiyoruzki bizden sonrakiler yaşamasınlar. O günün tek parti yönetimi CHP, ne dedi; 'Dersim bir çıban başıdır' dedi ve bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerine bombalar yağdırdılar. Yaşlarını büyütüp idam ettiler.

DERSİM'İN ADINI ANMAKTAN BİLE KORKUYOR

(Dersim olayları) Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde adını bile anmaktan korkuyor. Bu toprakların çocukları belki onu Kemal Kılıçdaroğlu diye tanımayanlar olabilir. Çünkü doğduğunda Kemal Karakurt'tu, daha sonra soyadını da değiştirdi.

Haberin Devamı

DERSİM'E BU ACILARI YAŞATANLARI TARİH SORGULAYACAK

Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgasına Dersim vahşetine o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak. Türkiye'nin her köşesine bahar aynı heyecanı getirecek her yer çiçek açacak. Bizim için Konya neyse Sakarya neyse Erzincan da odur Dersim de odur Batman da odur.''