Siyaset Başbakan Yıldırım:Başsağlığı  dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır

Başbakan Yıldırım:Başsağlığı  dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır

13.03.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri Programı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İran'da düşen uçakta hayatını kaybeden kadınlarla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Yüreği burkulan ailelere sabır ve başsağlığı  dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır"dedi.

Başbakan Yıldırım:Başsağlığı  dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İyilik Ödülleri Programı'nda konuştu. İran'da düşen Başaran Holding'e ait jette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.Uçak kazasıyla ilgili sosyal medyadaki yorumlara sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Yüreği burkulan ailelere sabır ve başsağlığı dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır. Bu vesileyle, dün uçak, bugün otobüs kazasında hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

YALAN YANLIŞ KONUŞANLAR

Yıldırım, "Dinimizle ilgili yalan yanlış konuşan, milleti inancımızdan soğutmaya çalışanlara geçit vermemek nasıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın asli görevi ise gönül gözünü kapatmayan, ruhunu karartmayan nesillerin yetişmesinde, mukaddes dinimiz İslam'ın doğru anlaşılmasında, doğru anlatılmasında da Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük görev ve sorumlulukları vardır" şeklinde konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ'
Yıldırım, "İyi insanların merhabeti, sevgisi olmasa ne bu toplum ne de bu insanlık ayakta durabilir. Ancak üzülerek ifade etmek gerekir ki, bugün iyilerin sesini bastıran bir anlayış gittikçe dünyada hakim oluyor. Bizim bu anlayışa esasen itirazımız var. Biz insanın haysiyetini herşeyden daha önemli görüyoruz. Yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet olarak biliyor ve vatandaşlarımıza hizmet etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Dinimizle ilgili yalan yalnış konuşan, milleti inancımızdan soğutmaya çalışanlara geçit vermemek nasıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın asli görevi ise gönül gözünü kapatmayan, ruhunu karartmayan nesillerin yetişmesinde mukaddes dinimiz İslam'ın doğru anlaşılmasında, doğru anlatılmasında da Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük görev ve sorumlulukları vardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE İNSANI YARDIMLARDA EN CÖMERT ÜLKE ÜNVANINA SAHİP'
'Hamd olsun ki iyilikle, hayırseverlikle dünyaya ün salan bir neslin evlatlarıyız' diyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "TİKA, Yunus Emre Vakfı, Kızılay, AFAD ve benzeri kurumlarımız dünaynın her yerinde Türkiye'nin iyilik elçileri olarak görev ifade ediyor. Yeryüzünün her köşesinde ihtiyacı olana el uzatıyoruz. Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan 3.5 milyon kardeşimize yedi yıldır ev sahipliği yapıyoruz. Bugün Türkiye insanı yardımlarda en cömert ülke ünvanına sahip. Rakamların söylediği gerçek bu. Kalkınma yardımı ile dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine, mazlumlara 3.9 Milyar Dolar yardım yapan bir Türkiye var. 2016 yılında bu yardımlar yüzde 65 artarak 6.5 Milyar Dolara ulaştı. 2017 yılının ilk verilerine göre Türkiye 8 milyar dolara yaklaşan resmi kalkınma yardımıyla pek çok gelişmiş ülkeyi geride bırakmıştır. Yardımsever bir milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır."