Siyaset Başbakan Yıldırım: Harbe hazırlık durumu en üst seviyede

Başbakan Yıldırım: Harbe hazırlık durumu en üst seviyede

08.10.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım: Harbe hazırlık durumu en üst seviyede

Törende Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da yer aldı.

Haberin Devamı

"DENİZ KUVVETLERİ'NİN HARBE HAZIRLIK DURUMU EN ÜST SEVİYEDEDİR"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu yaptığı konuşmada, "Deniz Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumu en üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

"KRİTİK TEKNOLOJİLERİ İÇEREN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Özellikle, 77 Kıbrıs Harekatı sırasında maruz kaldığımız muamele 90'lı yıllarındaki maruz kaldığımız muamele, dost ve müttefik ülkelerimizin koyduğu silah ambargoları bizim için yerli ve milli silah sanayini, savunama sanayini artık ekmek, su gibi ihtiyaç haline getirdi. Alınan dersler savunma sanayi müsteşarlığını doğurdu. Yüzde 24'lerde olan savunma sanayindeki yerlilik oranı bugün için yüzde 60ı buldu. Kendi milli piyade tüfeğini yapan, kendi İHA'sını, helikopterini … yapan ve kendi milli muharip uçağını yapmak için hazırlanan bir Türkiye var. Artık kritik teknolojileri içeren yoğun bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ, 79 MİLYONUN KALBİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR"

Başbakan Binali Yıldırım, "16 Temmuz'da Sancaktar amfibi gemisini denize indirmeyi planlamıştık. Bir gün önce 15 Temmuz gecesi o karanlık gecede hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Maalesef 16 Temmuz'da denize indirme törenini gerçekleştiremedik. Üzüldük. Ama ülkemizi 2. Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkardığımız için de sevindik. TCG YZB. Güngör Durmuş, Deniz Kuvvetlerimizin kahraman bir subayıdır. Bugün adını yaşatacak bu geminin merasimi sırasında şehit yüzbaşımızın ailesi bizlerle. Sadece bu gemi ile yüzbaşımız adını yaşatmayacak. Yüzbaşı Güngör Durmuş ve bütün şehitlerimiz, 79 milyonun kalbinde yaşamaya devam ediyor. Çünkü onlar bu milletin istiklali için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlardır" dedi.

Konuşmaların ardından TCG YZB. Güngör Durmuş Lojistik Destek Gemisi denize indirildi.