Zonguldak BAŞBAKANIN TAKIM ARKADAŞI EREĞLİ’DE

BAŞBAKANIN TAKIM ARKADAŞI EREĞLİ’DE

23.06.2014 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKANIN TAKIM ARKADAŞI EREĞLİ’DE

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sarıyerspor ve Ereğlispor’un eski futbolcuları vefat eden eski futbolcu arkadaşları Cihat Erbil ve Yakup Kaftan anısına maç yaptılar.
Kdz. Ereğli Beyçayırı Stadı'nda oynan karşılaşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 1976-1980 yılları arasında İETT Spor’da birlikte aynı takımda top koşturan Mustafa Salepçioğlu da yer aldı. Ereğlispor’un eski futbolcularından antrenör Ahmet Uzun’un organize ettiği karşılaşmada Sarıyerspor’un Türkiye 1. Lig ve 2. Lig’de yer aldığı dönemde takımda yer alan Kıvırcık Mustafa (Selepçipoğlu) Mahmut Kocabal, Abdullah Işıldak, Atilla Günorba, Tahir Öztuğ, Murat Kutur, Aykut Kocabal, Şenol Doğan, Erbil Uzel, Fatih Yılmaz, Ruhi Elmas, Adnan Usta, Fantom Ahmet Engin İlker ve Ümit Sonlav oynadı.
Ereğlispor da ise takımın eski futbolcuları Ercan Yaman, Şafak Erel, Ahmet Uzun, Göker Ekren, Ahmet Kocuk, Ahmet Çınaren, Faruk Varlık, Hasan Ayaz, Alptekin Dursun, Yüksel İnce, Mehmet Dikay ve Hayrettin Uzun yer aldı.
Karşılaşmanın vefat eden Sarıyersporlu eski futbolcu arkadaşları Cihat Erbil ve Yakup Kaftan anısına oynandığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski takım arkadaşı Mustafa Salepçioğlu, eski takım arkadaşları ile bir araya gelerek anıları yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
"SALEPÇİOĞLU: "ANILARI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Salepçioğlu konuşmasında, “Geçmişte değerli iki tane büyük hocalarımız Yakup Kaptan ve Cihat Erbil ağabeyimiz vardı. Biz de şu anda eski futbolcular olarak her dönemin topçularıyla bir araya geldik. Hem de anlarını yaşatmak istedik. Yakup Karabük takımında da oynadı. Cihat ağabeyle Sarıyer'de oynadık. Bunların anısına bir araya geldik. Anıları yaşatmaya çalışıyoruz. Şu anda Sarıyer'de forma giymiş ben dahil, eski şampiyon Kıvırcık Mustafa, Fantom abi, Abdullah abi, Engin, Mahmut hoca ve Aykut var. Bunlar genelde 1982’de şampiyon olmuş takımımızın kadrosundaki arkadaşlarımız ama genç arkadaşlarımız da var. Her dönem Sarıyer’de forma giymiş arkadaşlarımız. Bu yıl böyle bir başlangıç yaptık. Hemen hemen her vilayete gidip anıları yaşatmak istiyoruz. Başbakanımız futbolcu arkadaşımız. 1976-1980 yılları arasında İETT’de birlikte top oynadım. İETT’den de ben Sarıyer’e transfer oldum. Zaten bundan birkaç sene evvel de başbakanımızın futbolcu arkadaşlarını organize edip buraya gelmiştik. Ereğli’de çok iyi anlaştığımız Ahmet kardeşimiz de bize bu ortamları oluşturuyor” dedi.