Gündem Başbakanlık Başmüşaviri Erdem’e ‘FETÖ’ sorgusu

Başbakanlık Başmüşaviri Erdem’e ‘FETÖ’ sorgusu

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem, eşi ile birlikte FETÖ üyesi olmak suçundan gözaltına alındı. Erdem’in Kodalak dönemindeki FETÖ soruşturmalarında ‘tanık’ sıfatıyla ifade vermiş olması dikkat çekti

Başbakanlık Başmüşaviri  Erdem’e ‘FETÖ’ sorgusu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Başmüşavirliği görevini sürdüren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eşi Gülümser Erdem hakkında FETÖ’ye üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi. Erdem, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün sabah Etimesgut’taki evinde, eşi Gülümser Erdem ise ablasının Yenimahalle’deki evinde gözaltına alındı. Erdem, FETÖ’nün yargı içinde etkin olduğu 2010 HSYK seçimleri sırasında 25 Ekim 2010’da HSYK üyesi seçilmiş, FETÖ’nün Yargıtay ve Danıştay seçimlerine müdahale ettiği Sadullah Ergin döneminde de 21 Kasım 2011 ile 1 Ocak 2014 arasında da Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. Erdem’in, 2010 HSYK seçimleri, HSYK’nın o dönem gerçekleştirdiği atamalar ve müsteşarlık yaptığı dönemde gerçekleşen FETÖ odaklı iddialarla ilgili sorgulanacağı bildirildi.
‘Tanık’ sıfatıyla
Erdem, eski Ankara Başsavcısı Harun Kodalak döneminde yargıdaki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmalarda ‘tanık’ sıfatıyla ifade verirken, Kodalak’ın ardından Ankara Başsavcılığı’na getirilen Yüksel Kocaman döneminde ‘şüpheli’ olarak sorgulanacak olması dikkat çekti. Erdem, Kodalak döneminde yürütülen yargıdaki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmalarda ‘tanık’ sıfatıyla ifade vermişti.

Erdem’in, HSYK üyeliği ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin döneminde yürüttüğü Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı sırasındaki faaliyetlerinden dolayı sorgulanması bekleniyor.