Siyaset Başbakanlık Konutu'ndaki liderler zirvesi 3 saat sürdü

Başbakanlık Konutu'ndaki liderler zirvesi 3 saat sürdü

22.08.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi.Zirve 3 saat sürdü.CHP liderinin görüşmede Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesini hatırlatıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının da Atatürk Köprüsü olarak değiştirilmesini önerdiği öğrenildi.

Başbakanlık Konutundaki liderler zirvesi 3 saat sürdü

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 10.00'da başladı.Yenikapı'daki birlik ve beraberlik ruhunun devam ettirilmesinin amaçlandığı görüşmede, FETÖ'nün darbe girişimi, terörle mücadele, anayasa paketi ile Gaziantep saldırısının ele alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

3 SAAT SÜRDÜ VE...

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme 3 saat sürdü.Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde, Türkiye'nin terörle mücadele süreci ile Irak ve Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelen Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin 3 saat süren görüşmesinde, terörle mücadele süreci değerlendirildi. Yıldırım'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yapılan mücadelenin seyri ve atılan adımlar hakkında liderlere bilgi verdiği görüşmede, HDP'nin adının terör örgütüyle beraber anılmaması için PKK terör örgütüne karşı net tavır alması gerektiğine vurgu yapıldı. "Mini anayasa paketi"nin de ele alındığı görüşmede, ayrıca Irak ve Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, 3. KÖPRÜ'NÜN ADININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ
Habertürk TV Mubabiri Ömer Topsakal, görüşmede Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği önerileri haberleştirdi. Gaziantep saldırısına dikkat çeken CHP lideri, istihbarat zaafiyeti eleştirisinde bulundu. Gaziantep'teki IŞİD yapılanması ile ilgili iddianameye konu olmuş bilgilerin araştırılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturmaları ile ilgili uyarılarını da dile getirdi. İnsan haklarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, FETÖ ile mücadele ederken başka cemaatlerin öne çıkmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü hakimlerin davalarına yeniden bakılmasını istedi.
Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının da Atatürk Köprüsü olarak değiştirilmesini önerdi. CHP lideri önerisini, "2. köprünün adı İstanbul'u fetheden padişahın ismini taşıyor, 3. köprü de İstanbul'u kurtaran Atatürk'ün adını taşımalı" sözleriyle gerekçelendirdi.

BAKANLAR KURULU AÇIKLAMASINI BAŞBAKAN YAPACAK
Liderler zirvesinin ardından Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'na CHP ve MHP liderleriyle yaptığı görüşmenin detaylarını aktaracak, daha sonra kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.