Gündem Başbuğ alkışlar arasında oyunu kullandı

Başbuğ alkışlar arasında oyunu kullandı

10.08.2014 - 16:06 | Son Güncellenme:

KULLANDI Bodrum’da Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşi Sevim Başbuğ ile birlikte Akyarlar Mahallesi’ndeki Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu 1003 numaralı sandıkta oyunu çevredekilerin alkışları eşliğinde kullandı. Başbuğ, elinde kimliği ile sırasını bekledi.

Başbuğ alkışlar arasında oyunu kullandı

Eşinden sonra kimliğini gösterip oyunu kullanan Başbuğ, basın mensuplarına poz verdikten sonra oy zarfı kutuya attı. Vatandaşlar Başbuğ’u alkış yağmuruna tuttu. Okuldaki bazı kişilerin Başbuğ’a "İyi ki buradasınız paşam sizinle burada oy kullanmaktan dolayı gurur duyuyoruz" dedikleri duyuldu.

Haberin Devamı

Okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, şöyle dedi: "Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için çok mutluyum. Tabii önümüzdeki günlerde Türkiye’yi zor günler bekliyor. Zor günler yaşayacağını değerlendiriyorum. Bu açıdan içinde bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını zor sürece olumlu katkılar yapmasını umuyorum ve bekliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir vatandaş olarak oyumu kullandığım için kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Önümüzdeki günlerdeki süreç Türkiye için zor günleri getirecek diye düşünüyorum. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının bu zor sürece olumlu katkılar yapmasını bekliyorum." Okul bahçesinde bulunanlarla sohbet eden Başbuğ, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili bir soru üzerine. "Göreceğiz. Daha faydalı mı olacak. Önümüzdeki zaman gösterecek. Hep birlikte göreceğiz" karşılığını verdi. Başbuğ ve eşi okul bahçesinde 2 kilometre uzaklıktaki evine alkışlar arasında gitti.

MUHTAR EMANETÇİYE DÖNDÜ

Haberin Devamı

İlçede oy verme işlemi sürerken ilginç görüntülerde ortaya çıkmaya başladı. Çevredekilere yardımcı olmak için Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’ne gelen Türkkuyusu Mahallesi Muhtarı Bahattin Aşkın, biran da emanetçiye döndü. Mahalle sakinleri bebek arabasından çantaya hatta köpeklerini bile Muhtar Aşkın’a bıraktı. Muhtar Bahattin Aşkın "Vatandaş oy kullanmaya köpeğiyle geldi. Bize emanet etti. Biz vatandaşın hizmetindeyiz. Onlara yardımcı oluyoruz. Köpekte uysalmış" dedi.