İstanbul BASIN VE SANAT CAMİASI KAĞITHANE’DE BULUŞTU

BASIN VE SANAT CAMİASI KAĞITHANE’DE BULUŞTU

23.01.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

.

BASIN VE SANAT CAMİASI KAĞITHANE’DE BULUŞTU

Kağıthane’de biraraya gelen basın ve sanat camiası Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile değişen ve gelişen Kağıthane’yi konuştu.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç geleneksel “İstişare Toplantıları” kapsamında düzenlenen programda sanat ve basın camiasıyla buluştu. Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen yemekli programda meslektaşlarıyla biraraya gelen davetliler Başkan Kılıç’a ilçe yönetimi ile ilgili sorular sordu, istek ve önerilerini söyledi.
Kağıthane yatırımlarını konu alan tanıtım filminin gösterimiyle başlayan gece, davetlilerin konuşmalarıyla devam etti.
Davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Kılıç, “Katılımcı bir yönetim anlayışıyla bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. 2004 yılından bugüne Kağıthane’de hızlı bir dönüşüm çalışması devam ediyor. Göreve geldiğimizde öncelikle şehir planlama çalışmaları yaptık. Gecekondu önleme bölgeleri, sanayi alanlarının dönüşüm planları, Cendere Vadi planları, merkez planları ve mahalle planlarını oluşturduk. Akıllarda hiçbir soru işareti kalmasın diye bu planları herkesin görebileceği bir şekilde sitemizde hazır hale getirdik. 3D olarak tanımladığımız deniz suyu, demiryolu ve dönüşüm çalışmasını başlattık. Süratli bir şekilde gerçekleşen çalışmalarla Kağıthane’ye kamu ve özel sektörün önemli yatırımları geldi. Her yeni yatırım arkasından gelecek yatırımlara vesile oldu” diyerek Kağıthane’de kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçe yapılarının yüzde 36’sının yenilendiğini ifade etti.
"KAĞITHANE ÖDÜLLÜ PROJELERLE KENDİNİ YENİLİYOR"
İnşa edilen yapılarda imaj çalışmalarının önemini vurgulayan Başkan Kılıç, “2004 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne şehir anlayışında büyük değişiklik oldu. Eskiden olan inşaat yapılırken bir kaçak kat nasıl yapabilirim düşüncesi, bugün en kaliteli inşaatını nasıl yaparız anlayışıyla değişti. Türkiye’nin en önemli projeleri, bu alanda en iyi isimlerle Kağıthane’de yer alıyor. Avrupa ve Amerika’dan ödüller alan birçok proje Kağıthane’de uygulanmaya başladı. Biz de yerel yönetim olarak kentsel dönüşüme verdiğimiz destekle Avrupa Emlak Ödülü aldık” şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmaları, kamu, alt yapı yatırımları ve ulaşım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Göreve geldiğimiz gibi çalışmalara başladığımız Tarihi Demiryolu ile ilgili 17 Kasım’da proje ihalesi yapıldı. Tabi bunun öncesinde aksının oluşturulması, çalışmaların yapılması ve çalışmaların plana dökülmesi gibi bir ön çalışma gerçekleşti. Tüm bu çalışmalardan sonra proje ihalesi gerçekleşti. İnşallah en kısa zamanda imalatına başlayacağız ve böylece Tarihi Demiryolu projesini hayata geçirmiş olacağız” dedi.
“3’ÜNCÜ KÖPRÜNÜN ŞEHİR MERKEZİNE TEK ÇIKIŞI HASDAL”
2017 yılında Kağıthane’de metroya binen bir vatandaşın başka vasıta kullanmadan İstanbul’u gezebileceğini söyleyen Başkan Kılıç, ilçenin geleceği için önemli projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Kılıç, “Kağıthane’yi ve İstanbul’u çok ilgilendiren iki proje bizleri olumlu şekilde etkileyecek ve Kağıthane’nin merkezi konumunu destekleyecek. Bunlardan bir tanesi 3’üncü hava alanı, diğeri ise 3’üncü köprü. 3’üncü köprünün şehir merkezine tek çıkışı Hasdal’dan olacak. Hasdal’ın gelişimini desteklemek için yeni okul alanları, yeni sağlık alanları ve yeşil alanlar çıkarttık” şeklinde konuştu.
“BOĞAZDA YENİ BİR TÜP GEÇİT ÖNGÖRÜSÜ VAR”
"Kağıthane’nin merkez ilçe konumunu destekleyecek, henüz hiçbir yerde ilan edilmeyen ve öngörü halinde devam eden bir çalışma daha var" diyen Başkan Kılıç, "Ümraniye Kağıthane arasında boğazın altından bir tünel düşüncesi var. İnşallah bu öngörüde projelendirilip hayata geçerse, vatandaşlar Ümraniye’den araçlarıyla beş dakika içerisinde Hasdal’ın alt tarafı Katırcılar mevkiine çıkmış olacaklar” diyerek boğazın altından geçecek yeni bir tünelin ilk müjdesini verdi.
Toplantıda sırayla söz alan sanat ve basın camiasını temsil eden davetliler Kağıthane’de yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdiler. İlçe sorunları ile ilgili görüşlerini paylaşan davetliler, Kağıthane’de görmek istedikleri yeni projeleri de paylaştılar. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekli davet hep birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.