Gündem Başka aracın çarptığı yaralı kadının üzerinden böyle geçti

Başka aracın çarptığı yaralı kadının üzerinden böyle geçti

13.08.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde, yolun karşısına geçerken bir aracın çarpmasıyla yola savrulan 70 yaşındaki Gülistan Özbay’a arkadan gelen ikinci bir hafif ticari aracın çarptığı kaza anının görüntüleri ortaya çıktı. Özbay’ın yaşamını yitirdiği o anlar, kadını altına alan ikinci aracın içindeki kamera tarafından görüntülendi.

Başka aracın çarptığı yaralı kadının üzerinden böyle geçti

Kaza, 6 Ağustos Cuma günü saat 21.30’da, Osman Kaya Bulvarı üzerinde meydana geldi. Karagedik Mahallesi’ndeki oğlunu ziyaretten dönen Gülistan Özbay, yolun karşısındaki evine gitmek için yaya geçidinden geçmek istedi. Bu sırada Özbay’a, Muğla yönünden gelen Uğur Yener’in yönetimindeki 48 HU 476 plakalı hafif ticari araç çarptı. Özbay, kanlar içinde yola düştü. Kazayı gören çevre sakinleri, kadına müdahale etmeye çalıştı. Ancak aynı yönden gelen ve kazayı fark etmeyen Sami Özer, 77 BA 273 plakalı hafif ticari aracıyla Özbay’ı altına alıp, 5 metre sürükledikten sonra üzerinden geçti. Özbay kaza yerinde öldü. Ölüm haberi sonrası, olay yerine gelen eşi Ahmet Özbay ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Özbay, 7 Ağustos’ta Karagedik Mezarlığı’nda toprağa verildi. Gözaltına alınan araç sürücüleri, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İŞTE O KORKUNÇ AN +18

Kazanın ardından Özbay’ın üzerinden geçen aracın, araç içi kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde ailesiyle birlikte tatile çıkan Özer’in aracına akaryakıt istasyonundan yakıt aldıktan sonra yola çıktığı görülüyor. Her şeyden habersiz kaza yerine yaklaşan Özer, bölünmüş çift şeritli yolun sağına park etmiş araçları görünce sol şeride geçiyor. Yaya geçidinden birkaç metre ilerde yerde yatan Özbay’ı son anda gören Özer, son bir hamle yapıyor, ancak yaralı kadının üzerinden geçmekten kurtulamıyor. Araç Özbay’ın üzerinden geçerken, kadına müdahale etmeye çalışan başka bir araç sürücüsü de ezilmekten son anda kaçarak kurtuluyor. Bu sırada aracın içinde yaşanan panik anları ise kameraya yansıyor. Yaklaşık 70 metre sonra aracını sağa çekerek park eden Özer, kaza yerine dönmek için otomobilinden iniyor.