Gündem Başka bir kadını da tehdit etmiş

Başka bir kadını da tehdit etmiş

04.12.2012 - 15:22 | Son Güncellenme:

İZMİR’de ilköğetim okulu önünde oğlunu bekleyen 29 yaşındaki Pınar Ünlüer’i, aşkına karşılık vermediği için pompalı tüfekle başından vurarak öldüren 24 yaşındaki Okan Özparıltı’nın, daha önce de başka bir kadını aynı şekilde rahatsız ettiği, sık sık yolunu kestiği ortaya çıktı.

Başka bir kadını da tehdit etmiş

Olay dün saat 13.30 sıralarında Turgut Reis Cadddesi üzerindeki bir ilköğretim okulunun karşısında tost büfesinde meydana geldi. Eşinden yaklaşık 2.5 yıl önce boşandıktan sonra anne ve babasıyla yaşamaya başlayan Pınar Ünlüer, 7 yaşındaki oğlu A.E.K.’yı büfede beklemeye başladı. Bu sırada Okan Özparıltı da kısa süre arkadaşlık ettikten sonra ayrılık kararı alan ve evlenme teklifini her seferinde geri çeviren Pınar Ünlüer’in bulunduğu büfeye gelerek pompalı tüfeğini peşpeşe ateşledi. Okan Özparıltı’nın 2 el ateş ettiği tüfekten çıkan saçmaların başına isabet ettiği Pınar Ünlüer, olay yerinde yaşamını yitirdi. Seken saçmalardan biri başına isabet eden velilerden 34 yaşındaki Ezgi Balcı ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisine kaldırıldı. Balcı tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bira içip teslim oldu

Olayın ardından pompalı tüfeği olay yerinde bırakan Okan Özparıltı’nın, otomobille kaçtıktan sonra yakındaki kayalık alana gittiği, burada marketten aldığı biraları içtekten sonra karakola giderek teslim olduğu öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen Okan Özparıltı’nın, Emniyet’te susma hakkını kullandığı, olayla ilgili olarak sadece çok sevdiğini, Pınar Ünlüer’i korkutmak amacıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Okan Özparıltı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Başka bir kadını da tehdit etmiş, Pınar'la tanışınca kadının peşini bırakmış

Pınar Ünlüer’i öldürmeden önce Facebook’taki paylaşım sayfasında, ’Kaybedecek bir şeyim yok en fazla senelerimi yer’ ve ’Ben seni pembe dünyalarımda sevdim. Şimdi karanlık dünyamda intikam almak için pusuda sabahlıyorum. Son şovum olacak az kaldı’ diye yazarak dehşeti haber verdiği ortaya çıkan Okan Özparıltı’nın, daha önce de yine eşinden ayrılmış olan başka bir kadını, aşkına karşılık vermemesi üzerine rahatsız ettiği ileri sürüldü. Komşuları, aynı şekilde o kadını da tehdit eden Okan Özparıltı’nın, Pınar Ünlüer’le tanıştıktan sonra bundan vazgeçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Katilin ailesi, çocukları kadını rahatsız etmesin diye başka semte taşınmış

Okan Özparıltı’nın ailesinin de olaydan kısa süre önce, oğullarının Pınar Ünlüer’i rahatsız etmemesi için, aynı semtteki tost büfelerini kapatıp, Torbalı’nın Ayrıncılar Mahallesi’ne taşındıkları öğrenildi.

KADINLARDAN TEPKİ GELDİ

Pınar Ünlüer’in öldürülmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de olay yerine gidip karanfil bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Sanem Deniz Kural, Türkiye’nin her noktasında şiddete uğrayan ya da hayatını kaybeden kadınlar için mücadele ettiklerini, son kurban Pınar Ünlüer’in ailesinin de her zaman yanında olacaklarını dile getirdi. Protestocu gruba geçen yıl Mevlana Mahallesi’nde eşi tarafından öldürülen Ferdane Çöl’ün ablası Birdane Çağan da destek verdi.

TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Pınar Ünlüer’in cenazesi, Gültepe Mareşal Fevzi Çakmak Camisi’ne götürüldü. Ünlüler’in yakınları, burada, yaşananlara tepki gösterdi. Pınar Ünlüler’in cenazesi, öğlende kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.