Van Başkale'de Veliler Okulu Gönüllü Temizliyor

Başkale'de Veliler Okulu Gönüllü Temizliyor

22.02.2017 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

Başkalede Veliler Okulu Gönüllü Temizliyor

VAN (AA) - Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek Mahallesi'nde veliler okulu gönüllü temizliyor.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Böğrüpek İlkokulu ve Ortaokulunda hizmet alımından çalışan Fazıl Demir, Abudullah Güner ve Çetin Tulan hizmet süreleri dolduktan sonra okuldan ayrılmayarak gönüllü olarak okul temizliyor.

Böğrüpek İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Şule Aydın, okulun öğretmen ve öğrenciler için çok önemli bir yer olduğunu söyledi.

Aydın, şöyle konuştu:

"Özellikle Fazıl amca okulumuzun kaloriferi, elektriği, tesisatı, yani aklınıza gelebilecek her türlü tamir ve onarımı yapıyor. Babamız gibi okulumuzun temizliğiyle ilgileniyor. Bizlere çay yapıyor. Bu konuda çok şanslıyız. Böyle bir yerde, böyle sıcak insanların olması bizleri mutlu ediyor. Şimdi de çocuklara anne ve baba gibi davranıyorlar. Gece gündüz okulla ilgileniyorlar. Özellikle yazın tatile gittiğimizde genelde kırsal mahallede okullarının camları kırık, bahçeleri kirli olur ama biz geldiğimizde okulumuzu bıraktığımız gibi buluyoruz."

Haberin Devamı

Çocuklarının eğitim gördüğü okulda gönüllü olarak çalışmaktan gurur duyduklarını belirten Demir, "Çocukların üşümesini geleceğimiz üşümesin, kalemine sıcak sarılsın. Onun için okulu sıcak tutuyoruz. Geceleri de kaloriferi sık sık kontrol ediyoruz. Çünkü bizim buranın kışı çok sert geçiyor. O yüzden okulu sürekli sıcak tutuyoruz." dedi.

Bunu gönülden yaptıklarını ve hiç zorlanmadıklarını ifade eden Güner, "Çocukları çok seviyoruz. Bundan dolayı okuldan ayrılmayarak onların rahat, temiz ve sıcak bir ortamda eğitim görmelerini istedik." dedi.

Tulan ise "Çocuklarımız okuduğunda ileride bize sahip çıkabilir. Okuyarak bir yerlere gelebilirler. Bu çocuklar, ileride doktor, öğretmen olabilir. Onların iyi yerlere geleceğine inanıyoruz." dedi.