Konya Başkan Akkaya'dan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne Ziyaret

Başkan Akkaya'dan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne Ziyaret

24.02.2017 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

Başkan Akkayadan Toplum Ruh Sağlığı Merkezine Ziyaret

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçede hizmet vermeye başlayan Akşehir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.
Başkan Akkaya’yı Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Erdem ile Akşehir Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü karşıladı. Toplam 6 uzman ve personelin çalıştığı merkez hakkında Başkan Akkaya’ya bilgi veren Başhekim Erdem, Eylül ayından bu yana hizmet veren merkezde bugüne kadar 110 hastaya hizmet verildiğini söyledi. Ruhsal problemi olan hastaların psikososyal destek hizmeti almaları, takip ve tedavilerinin yapılması sağlanan merkezde, hasta aile eğitimlerinin yanı sıra hastaların hastaneye yatırılmadan bu merkezlerde topluma kazandırılması amaçlanılıyor. Hastalar bu merkezde, sosyal faaliyet ve aktivitelerin yanı sıra, resim, yemek yapma, müzik gibi uğraşlar da yapabiliyor. Grup terapileri de yapılarak hastaların moral kazanması ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Konya’nın ilçeleri arasında ilk olarak Akşehir’e açılan merkezin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Akkaya, “Akşehir’imizdeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizin çalışmaları hakkında bilgi aldık. Buradaki hastalarımızla konuşup kendilerine acil şifalar diledik. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizin Akşehir’imize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm hastalarımıza Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Yazarlar