Karabük BAŞKAN AKSOY, BÖLGEYİ TEMSİL ETMEK İÇİN BOSNA HERSEK’E GİTTİ

BAŞKAN AKSOY, BÖLGEYİ TEMSİL ETMEK İÇİN BOSNA HERSEK’E GİTTİ

29.05.2016 - 18:54 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN AKSOY, BÖLGEYİ TEMSİL ETMEK İÇİN BOSNA HERSEK’E GİTTİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan Belediye Başkanlarının katılımı ile Bosna Hersek’te yapılacak olan ‘Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi’ne Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’da gitti.
Zirveye Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin üyelerinin bulunduğu 10’dan fazla ülkeden 200 kadar Belediye Başkanın yanısıra, Bosna Hersek Başbakanı ve Dışişleri Bakanının da aralarında yer aldığı üst düzey siyasi katılım ile gerçekleştirilecek
Bosna Hersek Programı ile farklı bölge ve ülkelerden Belediye Başkanlarının bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması yanında, farklı kültürlerin yerinde görülerek ortak tarihi ve kültürel mirasın hatırlanması amaçlanıyor.
Yolculuk öncesi kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesine katılmak üzere Bosna Hersek’e bölgeyi her zaman olduğu gibi başarı ile temsil etmek için gittiğini belirterek, 2014 yılından bu yana Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Türk Dünyası arasında mevcut olan ortak kültür ve medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla, Tarihi ve kültürel mirası korumayı, ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere işbirliğini geliştirmeyi, Kent ve kent yönetimlerinin sorunlarını ve çözüm yollarını belirlemeyi, ortak çözümler aramak ve uygulama çalışmaları yapmayı, Kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modelleri araştırmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yapmayı ve yapılan çalışmaları desteklemeyi amaçladığını, bu kapsamda bunları son yıllarda en iyi şekilde yerine getiren ve projelerinin ülkemizde olduğu kadar dünya çapında da güzel yankılar uyandırdığını kaydetti.
Başkan Aksoy, “ Biz Safranbolu olarak her platformda bölgemizi elimizden gelenin en iyisini yaparak temsil ediyor adından söz ettiriyoruz. Bosna Hersek’te gerçekleştirilecek olan toplantıda da bunu yapacağız. Tecrübelerimizi paylaşacak, korumacılıkta nasıl bir dünya devi olduğumuzu anlatacağız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.